|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Problem z pralką
Witajcie
![]() Nie znalazłam innego działu, do którego pasował by ten temat dlatego wybrałam ten. Zatem tłumaczę na czym polega problem: Niedawno kupiłam pralkę LG steamspa 6,5 kg. Pranie jest wyprane bardzo dobrze, nie wyświetla żadnych błedów, nie ma wycieków itp, wypoziomowana też jest dobrze na 99%, ale jest problem podczas wirowania. Otóż, gdy pralka zaczyna wirować i się "rozpędza" dosyć mocno trzęsą się drzwiczki, natomiast w momencie kiedy wirowanie jest na pełnych obrotach owe ruchy drzwiczek zanikają. Dzwoniłam do serwisu, wytłumaczyłam co się dzieje, ale szanowna obsługa twierdzi, że jest wszystko ok - ewentualnie zalecili wypoziomować porządnie pralkę, lub dawać mniej prania (wkładam około pół bębna). Nie mam już pomysłu co zrobić, może ma ktoś z was taką pralkę i wie co może być przyczyną? Posiadam filmik, ale jest to plik mp4 i nie da się go zamieścić tutaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z pralką
Wyjęłaś śruby transportowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Jak pralka sie ''rozkreca'', to troche trzesie, obija sie, a jak sie juz rozkreci, to jest ciszej. To jest troche fizyka. Jak potem zwalnia, to tez sie zaczyna ''obijac''.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
lokalna gwiazda
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8204621 1]Jak pralka sie ''rozkreca'', to troche trzesie, obija sie, a jak sie juz rozkreci, to jest ciszej. To jest troche fizyka. Jak potem zwalnia, to tez sie zaczyna ''obijac''.[/QUOTE]
Niekoniecznie. W mojej pralce zależy od tego, jak się pranie rozłoży. Raz nią telepie, raz startuje bezszmerowo. Ale drzwiczki się nie trzęsą. W ogóle dziwię się, jakim cudem trzęsą się właśnie drzwiczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam film, ale nie da się wrzucić. Wszystko pracuje jak należy, dobrze wyważa pranie, układa itd tylko te cholerne drzwiczki, może dlatego się tak dzieje bo wystają na zewnątrz pralki i po prostu jakieś wibracje się przenoszą... nie wiem Edytowane przez Memories90 Czas edycji: 2018-03-10 o 21:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama pralka może nie trząść się widocznie, tak jak drzwiczki. I stąd wrażenie, że drzwi się trzęsą, a pralka nie. To tak z punktu widzenia fizyki. Ale nie wiem, czy to błąd konstrukcyjny, czy na etapie planowania tak postanowiono i wszystko jest w porządku.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
lokalna gwiazda
|
Ale chyba każde drzwiczki wystają z pralki. U mnie są zagłębione w obudowę, ale nadal wystają. Poza tym uszczelka powinna amortyzować drgania.
Gdyby z zawiasami było coś nie w porządku, to raczej objawiałoby się to wyciekaniem wody przez drzwiczki. Tak sobie myślę, że przecież drzwiczki nie mogą drgać z inną częstotliwością, niż pralka. To byłoby dziwne. Autorko, może przy najbliższej okazji przyłóż ręce jednocześnie do pralki i do drzwiczek i sprawdź, jak jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ruchy drzwiczek idą w parze z ruchem bębna, im mocniej zaczyna kręcic przy wchodzeniu w wirowanie tym szybsze ruchy drzwiczek dopiero jak wiruje na maxa to drzwiczki są spokojne. Spróbuję jeszcze zadzwonić na obsługę może odbierze ktoś bardziej kompetentny niż ostatnio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.