![]() |
#1 |
BAN stały
|
Alfie Evans - Polacy i Włosi
Pewnie wszyscy słyszeli o tej sytuacji. Co sądzicie o reakcji Polaków i Włochów na sytuację? Polacy w całej Europie protestują pod ambasadami, proponujemy obywatelstwo, na facebookach powstają ogromne grupy. Włączył się w to Rutkowski. Inne kraje tego tak nie przeżywają. Polacy tworzą plakaty, wklejają pełno filmów na youtubie. Modlą się i palą świeczki. Powstały filmiki z polskimi dziećmi które prawie płaczą i proszą o uratowanie "kolegi".
Czemu? Kto nie wie, chodzi o: https://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-s...cu,832547.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Alfie Evans - Polacy i Włosi
Szkoda dziecka, normalne, ze ludzie to przeżywają. Ta smierc rozgrywa sie na naszych oczach , przy tym dziecko jest pulchne i rumiane, wiekszosc ludzi kojarzy to ze zdrowiem i ze wyglada po prostu jakby spal. Dzisiaj juz wiemy, ze zmarl, wczoraj najwyrazniej nastapila jakas zmiana i rodzice zmienili ton wypowiedzi. Naprawde nie znajac historii horoby, nie pokusilabym sie o stwierdzenie, ze chlopczyk zostal skazany na śmierć. Nie podoba mi sie, ze rodzice nie mogli decydowac o jwgo leczeniu, wyborze szpitala jak u nas. Nie podobaja mi sie te przepychanki miedzy szpitalem a rodzicami. Tak nie powinno byc. Ale tez mysle sobie, ze moze jest troche racji, zeby ktos zadecydowal kiedy osoby najbardziej zainteresowane nie sa w stanie obiektywnie tego zrobic, kiedy wiadomo, ze ta terapia nic nie da. Ze to tylko kochane cialko ale Alfiego juz w nim nie ma. My , jako narod jestesmy dobrzy w takich krotkich porywach serca, lubimy sie jednoczyc pod wplywem emocji. Mysle, ze to dobrze. Mysle, ze rodzicom chlopca tobwsparcie bylo potrzebne
Edytowane przez robcia Czas edycji: 2018-04-28 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gazela inteligencji
|
Wiadomo, temat elektryzujący, ludzie będą reagować, komentować.
Myślałam, że będzie tu chodziło o propozycję rządu, która była śmiechu warta w obliczu tego, co się dzieje w tym kraju.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Chyba Polacy lubią podważać wiarygodność instytucji najwyższych. Ile tam było apelacji, zwracania się do obrońców praw człowieka (bezstronnych przecież). Wszyscy uważali tę sprawę za przegraną. Ale nie! Przecież mogą się mylić! Trzeba walczyć, robić cyrki, wtedy chłopiec ozdrowieje.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
A w tym samym czasie pod tym cyrkiem zwanym rządem protestowali rodzice niepełnosprawnych dzieci i ich GODNYM życiem jakoś mało kto się przejął, ba, rządzący chcieli ich wykurzyć, blokowali dostęp do toalety, nie pozwalali gasić świateł na noc itd. Ale jak można poteoretyzować o złotym serduszku to pierwsi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Szkoda tego chłopca i jego rodziców. Trochę chore było to, że ten szpital nie chciał dać chłopca do innego szpitala, żeby inni lekarze spróbowali swoich sił. Ale cóż. Jednak uważam, że reakcja ludzi, którzy nawet nie znali tego chłopca ani jego rodziców osobiście była przesadzona. Może to brutalne, ale w każdej minucie na świecie umiera jakieś dziecko, niekiedy w męczarniach, ale ludzie się już tym nie przejmują. Gdyby nie media to nawet byśmy nie wiedzieli o istnieniu tego chłopca.
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Cyt.: Wyjaśnienie kilku kłamstw, manipulacji i półprawd na temat afery związanej z chłopcem Alfie Evansem: 1. Chłopca nie da się wyleczyć, ponieważ spora część jego mózgu jest martwa. Zgodnie ze współczesną wiedzą medyczną nie ma żadnych szans na wyleczenie, nie ma żadnych szans na cud. 2. O powyższym wiedzą rodzice; chodzi wyłącznie o sztuczne podtrzymywanie życia. Ani lekarze ani sąd nie uniemożliwiają leczenia, bo jest ono po prostu fizycznie, biologicznie, medycznie >niemożliwe<. 3. Powyższe nie wyklucza odczuwania pewnych rodzajów bólu, chłopiec może się męczyć i cierpieć przez sztuczne podtrzymywanie go przy życiu. 4. Chłopiec nie jest głodzony przez personel medyczny. Nie otrzymuje substancji odżywczych pozajelitowo, ale nie można mówić o głodzeniu. 5. Przetransportowanie chłopca do włoskiego szpitala jest uniemożliwiane z różnych przyczyn: - ciężko o odpowiednie zaświadczenia i zezwolenia ze strony specjalistów w tak trudnej sytuacji, - szpital włoski nie oferuje leczenia lecz dalsze sztuczne podtrzymywanie życia, - kwestie proceduralne, - sprawa ma też oczywiście charakter polityczno-dyplomatyczno-wizerunkowy dla brytyjskich instytucji. za: https://www.facebook.com/polowaniena...00201370033495 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Myślę, że opinia publiczna powinna się uspokoić i dać pracować ludziom, którzy mają pełne informacje medyczne czy są lekarzami zajmującymi się tą sprawą.
Sędzia swój wyrok uzasadnił tym, że dziecko może odczuwać ból, większość mózgu jest zniszczona i nie ma szans na jej "naprawę", bo tak zawyrokowali lekarze. Jedyne co bym zrobiła, to zapytała jak największej liczby lekarzy, jeśli większość potwierdzi, to dałabym biednemu dziecku umrzeć w spokoju. Ale jako że nie mam pełnego dostępu do badań medycznych i umiejętności ich interpretacji, to nie wypowiadam się na Twitterach, żebym była papieżem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
Szczerze mam nadzieję, że mnie w takiej sprawie sądziłby ten sam sędzia.
![]() |
![]() |
#11 |
Inez
|
Nie było szans na uratowanie chłopca. Uważam, że powinno się mu pozwolić umrzeć. Co ma na celu sztuczne podtrzymywanie? On by się nie obudził. Jak długo jeszcze miałoby to trwać? Kiedy ktoś powinien powiedzieć dość?
Dziwi mnie, że nagle cała Polska przejmuje się losem jednego dziecka, robi jakieś akcje, modlitwy na Facebooku (w ogóle wtf?), walczą, ale chyba nie mają świadomości, że temu dziecku NIE DA SIĘ JUŻ POMÓC. A w Polsce, w sejmie dziesiątki ludzi niepełnosprawnych, którzy chcą tylko godnie żyć, chcą skorzystać z możliwości leczenia i rehabilitacji (bo w ich przypadku taka opcja istnieje) i nie, nimi się nie przejmujemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Przykład walki rozum kontra ślepa wiara. Brawo dla lekarzy, że postanowili postawić sprawę przed sądem i skrócić cierpienie dziecka, bo rodzice pewnie by go katowali do skutku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Wystarczyło skleić lub przetłumaczyć smutny film i wrzucić go na kilka fanpage'y skupiających ludzi, którzy są żyzną glebą dla takich historii posypanych grubo "modliwą", "cudem", "dramatem rodziców", "zabójstwem dzieciątka", np. Cejrowski poświęcił niezliczoną ilość postów tej historii. Tacy "żyźni" ludzie nie będą słuchali opinii lekarzy, bo przecież może zdarzyć się cud. W dodatku można łatwo poczuć się lepiej, gdy udostępni się jakiś dramatyczny apel, przecież właśnie zawalczyło się z niesprawiedliwością, handlem organami i nie wiem jeszcze z czym.
Dorośli niepełnosprawni już nie są tacy interesujący i fotogeniczni. I w dodatku są rażącym oczy przykładem na to, że cuda się nie zdarzają. A samym rodzicom współczuję, tonący brzytwy się chwyta. Mam nadzieję, że wreszcie będą mogli ruszyć do przodu ze swoim życiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie ta sprawa jest okropnie smutna, bo jak najbardziej rozumiem lekarzy, którzy zaprzestają uporczywej terapii. Takie decyzje są podejmowane każdego dnia na całym świecie. Z drugiej strony rozumiem rodziców, którzy chcą mieć szansę. Wiecie, inaczej gdy chodzi o człowieka utrzymywanego sztucznie przy życiu latami. A ten dzieciak był mały. Myślę, że gdyby zapewniono im profesjonalną pomoc psychologiczną i zaproponowano opiekę paliatywną poza szpitalem, nie upieraliby się w nieskończoność. A tak to wyglądało jak totalna próba sił.
Myślę, że gdyby szpital ustąpił i sąd zgodził się na transport do Włoch, to szpital wyszedłby z tego z czystym sumieniem i twarzą, a rodzice mieliby poczucie że zrobili wszystko. Przecież nie trzymaliby go w tych Włoszech do osiemdziesiątki. To co ludzi głównie bulwersuje - moim zdaniem - to nie sam fakt propozycji odłączenia od aparatury ale właśnie swojego rodzaju uwięzienie i nie wzięcie pod uwagę woli rodziców. Wiadomo, że nie zawsze wiedzą oni lepiej, ale gdyby dano im odrobinę empatii i czasu i tak by się zgodzili. Szpital moim zdaniem trochę stracił twarz w momencie gdy chłopieć żył jeszcze 3 dni zamiast 3 minut. To dało tłumom pożywkę do tego by jeszcze bardziej mieć nadzieję, że chłopca da się uratować. ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- [1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;83258171] Dorośli niepełnosprawni już nie są tacy interesujący i fotogeniczni. I w dodatku są rażącym oczy przykładem na to, że cuda się nie zdarzają. A samym rodzicom współczuję, tonący brzytwy się chwyta. Mam nadzieję, że wreszcie będą mogli ruszyć do przodu ze swoim życiem.[/QUOTE] To też racja.
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Uczciwie powiedzmy, że nigdzie nie było mowy o próbach ratowania czy leczenia chłopca - tu wszyscy zgodnie uznali, że to niemożliwe. Szpital włoski oferował opiekę paliatywną, co sędzia uznał za uporczywą terapię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- [1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8325841 6]Uczciwie powiedzmy, że nigdzie nie było mowy o próbach ratowania czy leczenia chłopca - tu wszyscy zgodnie uznali, że to niemożliwe. Szpital włoski oferował opiekę paliatywną, co sędzia uznał za uporczywą terapię.[/QUOTE] ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;83254736]A w tym samym czasie pod tym cyrkiem zwanym rządem protestowali rodzice niepełnosprawnych dzieci i ich GODNYM życiem jakoś mało kto się przejął, ba, rządzący chcieli ich wykurzyć, blokowali dostęp do toalety, nie pozwalali gasić świateł na noc itd. Ale jak można poteoretyzować o złotym serduszku to pierwsi ![]() Dokładnie, manipulacja i temat zastępczy. Świetnie, wydać setki tysięcy lub nawet miliony na dziecko, dla którego nie ma ratunku, a na polskich niepełnosprawnych rzekomo brakuje. Przecież to jest jak policzek dla tych protestujących ludzi.
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Wolałbym, żeby Polski rząd zajął się godnością, leczeniem, wniesieniem pomocy polskim dzieciom. Jest wiele historii maluchów z naszego kraju, które mają szansę na wyzdrowienie, ale rodzice i lekarze nie mogą im pomoc, bo nie ma pieniędzy. W działaniach polskiego rządu widzę tylko chęć podniesienia słupków. Nic więcej.
Jest mi niesamowicie przykro, że Alfie zmarł, ale z tego co się orientuję to dziecko było od samego początku sztucznie podtrzymywane przy życiu. Sama jestem matką i dlatego nie dziwię się jego rodzicom, że nie chcieli się pogodzić z faktem, że chłopiec nie wyzdrowieje.
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem dlaczego nie pozwolono przewieźć chłopca do Włoch. My wszyscy tutaj nie znamy dokladnie jego stanu - ale wiele razy jest tak, że lekarze się mylą. Bardzo się mylą. Zresztą z tego co wiem lekarze byli pewni, że umrze od razu po odłączeniu aparatury, a żył jeszcze kilka dobrych dni o własnych siłach. Poza tym nawet nie postawiono diagnozy. Po prostu nie wiedzieli co mu jest. Rodzice powinni mieć prawo skorzystać jeszcze z pomocy innych szpitali, porozmawiać z innymi lekarzami, na ich podstawie decydować dalej. Czytałam gdzieś, że transport naprawdę by nie zagrażał - wypowiadał się na ten temat członek personelu medycznego, co widział chłopca i miał uczestniczyć w transporcie, a miał też ogromne doświadczenie w zawodzie. Wiem, że ten temat jest bardzo kontrowersyjny dla wielu osób. Ale ja nie rozumiem dlaczego rodzice nie mogą podjąć decyzji o transporcie do innego kraju...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
5. Przetransportowanie chłopca do włoskiego szpitala jest uniemożliwiane z różnych przyczyn: - ciężko o odpowiednie zaświadczenia i zezwolenia ze strony specjalistów w tak trudnej sytuacji, - szpital włoski nie oferuje leczenia lecz dalsze sztuczne podtrzymywanie życia, - kwestie proceduralne, - sprawa ma też oczywiście charakter polityczno-dyplomatyczno-wizerunkowy dla brytyjskich instytucji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Procedury, zaświadczenia i dyplomacja to dla mnie osobiście bardzo słabe powody. Co do opieki to chyba najpierw personel powinien zobaczyć i zbadać pacjenta, by określić jaka jest sytuacja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chłopiec zmarłby w czasie transportu, to by było - po co mu pozwalali jechać, a nie zostawili go w spokoju.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;83260921]Napisałam to kilka postów wyżej:
5. Przetransportowanie chłopca do włoskiego szpitala jest uniemożliwiane z różnych przyczyn: - ciężko o odpowiednie zaświadczenia i zezwolenia ze strony specjalistów w tak trudnej sytuacji, - szpital włoski nie oferuje leczenia lecz dalsze sztuczne podtrzymywanie życia, - kwestie proceduralne, - sprawa ma też oczywiście charakter polityczno-dyplomatyczno-wizerunkowy dla brytyjskich instytucji.[/QUOTE]Ten ostatni powód to jest akurat kpina. Jakby mu pozwolono jechać i by umarł to było by to odpowiedzialnością rodziców. Lekarze mogłoby wydać opinie ze ich zdaniem ten transport jest bez sensu ale uważam że sąd nie powinien rodzicom takich prób uniemozliwiac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"W mediach pojawiły się doniesienia, że rzekomo lekarze twierdzili, że po odłączeniu chłopca od aparatury umrze on w ciągu kilku minut. Była to jednak tylko częściowa opinia jednego biegłego, na którą się powoływano. "Kiedy aparatura do oddychania zostanie usunięta, może oddychać godzinami, dniami, ale czasem znacznie krócej" - zauważył biegły cytowany w dokumentach sądowych. Zasugerował także, że dziecko może nawet złapać tylko kilka oddechów, a potem się udusić. Inni lekarze sugerowali jednak, że chłopiec może sobie poradzić bez aparatury. Nie potrafili jednak oszacować, jak długo uda mu się oddychać samodzielnie. Jeden z biegłych twierdził, że chłopiec będzie mógł oddychać samodzielnie przez dłuższy czas, ale potem zaczną pojawiać się infekcje, które w końcu i tak doprowadzą do jego śmierci.☠(http://www.tvn24.pl)" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2018-04-29 o 14:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem jeśli chłopiec cierpiał i nie było żadnych szans na jego uratowanie, to chcenie czy niechcenia rodziców nie ma tutaj nic do rzeczy.
Przedłużanie cierpienia jest bestialskie. Nie dziwię się rodzicom, że chcieli próbować, byli pod wpływem emocji i nie myśleli jasno. Ale w takich właśnie wypadkach potrzebni są lekarze i sad, aby podjąć racjonalna i najlepsza decyzję dla pacjenta. I oni swój obowiązek wykonali. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a) jak jest dobrze, to jest dzięki Bogu/dobrej decyzji rodziców/cudowi itp. b) jak jest źle, to jest zawsze wina lekarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;83261346]Doświadczenie i obserwacje mówią mi, że:
a) jak jest dobrze, to jest dzięki Bogu/dobrej decyzji rodziców/cudowi itp. b) jak jest źle, to jest zawsze wina lekarzy.[/QUOTE]Ale nie wiem co to ma akurat do rzeczy.Myślę że gawiedz mogłaby mówić co chce. Teraz gawiedz jest wsciekla, renoma szpitala ucierpiała, relacje pacjent - lekarz ucierpiały, zaufanie do służby zdrowia ucierpiało, nie mówi już o uczuciach rodziców. Chłopiec męczył się 3 dni umierając. Być może męczyłby się w tej podróży do Włoch. Po prostu jestem pewna że tym rodzicom trzeba było czasu i prędzej czy później zgodziliby się na odłączenie kiedy byliby gotowi. Zrobiono to wbrew ich woli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Po prostu jest za dużo takich historii, gdzie lekarze się mylą. Osobiście znam taką, gdzie chcieli odłączać dziewczynę od aparatury, bo nie rokuje. Rodzina walczyła. Pacjentka jest dzisiaj poza szpitalem i chociaż nie jest całkiem zdrowa to jest w pełni świadoma i mimo swoich problemów korzysta z życia, cieszy się, że żyje. Gdyby nie rodzina i jej nacisk na lekarzy to po prostu by ją odłączyli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
BAN stały
|
A czemu założyłam wątek? Bo dodałam się do polskiej grupy "rodacy Alfiemu" czy coś w ten deseń. Polska Armia Alfiego. I byłam przerażona, zacytuję wam posty (nie chcę wrzucać screenów, no ale mam je zapisane):
O medycynie w UK: "(...) Precedens wprowadzany krok po kroku coraz dalej i śmielej, doprowadzi najprawdopodobniej w ciągu 1-2 dekad do całkowitej eutanacji* każdego obywatela, którego leczenie będzie długotrwałe, kosztowne oraz bez dużych szans na poprawę. Dałoby to budżetowi Wielkiej Brytanii miliardowe oszczędności każdego roku. (...)" * - Pisownia oryginalna Potem zaproponowali przejęcie szpitala, przez wojsko bądź fałszywy alarm bombowy: "Szturm jedynie, no chyba wojska nie naślą na ludzi" - "A powinni" "WOJNA!!!!" "Mafię nasłać" "Trzeba ustanowić nagrodę pieniężną za odbicie dziecka z rąk morderców!" - "Oo może to i dobry pomysł" Wycięłam przekleństwa: "******one *****yny!!! Teraz możecie puścić ten szpital z dymem. Nie jestem wierzaca! Ale wierzę że terroryści zrobią coś z czego będę się cieszyć!" "Teraz jestem za tym aby terroryści robili tam co chcą już nie będę im wspoółczuł ****y" "Powinna się tam przelać krew za krew!" "DO PUTINA NAPISAC APELACJE W PYSK NIE DADZA" - "Jedyna osoba którą szanują angole!!!" "Putin powinien ich ******ić jednym strzałem. Gnoj a nie kraj" "Wojna powinna być wojna ! Powinni ich ****ac ! *****ac cały kraj !!!!" "Co wiemy o lekarzach ktorzy wydali na niego wyrok smierci??!! Czy znamy ich nazwiska i twarze?! Na kazdym profilu i na kazdej stronie powinny zawisnac ich zdjecia. Niech kazdy rodzic wie jak wygladaja mordercy w fartuchach. Zadbajmy o to aby ich zycie bylo takie samo jak ostatnie dni Alfiego, pelne nerwow, bolu i desperacji!!!!" Pomysl na porwanie Alfiego był bardzo daleko posunięty "(...) 2. Faktycznie poprosić jakichś dyplomatów którzy np. nieśliby nosze z dzieckiem 3. Spowodować, że cały szpital musi opuścić budynek - w Pl przecież odbywają się próby ewakuacji żeby sprawdzić czy system działa (...)" Byl pomysl interwencji Wojska, Mosadu, Putina... Porwanie dziecka na różne sposoby. Podobno przeprowadzano na nim eksperymenty medyczne "Chodzi o pieniądze (...)" - "Biliony dolarów. Ten szpital ma już za uszami. Pobierał narządy dzieci bez zgody rodziców. W sumie mówi się o ponad 100 tys narządów. Podczas operacji serc pobierali grasice od dzieci i w zamian "za olbrzymie dotacje" oddawali do koncernu farmaceutycznego od szczepionek. Sprawa już lata temu się wydała. Teraz też robią wszystko, żeby nie ujrzało światła dziennego, jednak myślę, że za późno, bo ludzie zaczęli się interesować. Proceder w jakimś stopniu trwa co widać po sytuacji Alfiego (...)" Jest wiele postów o tym, że go otruto, że to szczepionki, albo nielegalny handel organami. Wiele postów o tym, że po szpitalu krążą właśnie przedstawiciele koncernów farmaceutycznych którzy podpisują ugody ze szpitalem. Podobno jest to sygnał końca świata "Trzecia wojna światowa coraz bliżej, myślałam że nasze pokolenie się nie załapie ale chyba jestem w błędzie, warto wrócić do korzeni chrześcijańskich i nie dać się ateizmowi który zalewa Europę ![]() "Tak mi się skojarzyło, a propos tego naszego katolicyzmu w Polsce, jedno proroctwo z ktorego wynika, ze narody Europy beda sie od nas uczyc prawa. No it eraz sie zastanawiam, czy to sie wlasnie nie zaczelo" -" Tak wlasnie to sie dzieje ." - "Swiete slowa" ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Czytam tę grupę i jestem przerażona, naprawdę autentycznie przerażona, boję się osób które się tam wypowiadają. Nie wiem czy wy zdajecie sobie sprawę na jaką skalę protestowano - ambasady nawet w Norwegii były obstawione polakami i miśkami dla Alfiego. Rodzice po wydaniu oświadczenia nie mieli życia, wszyscy jednogłośnie stwierdzili, że szpital przymusił ich do podpisania umowy. Ja nie rozumiem czemu. Czemu Polacy i Włosi AŻ TAK się zaangażowali? Czemu? Podejrzewam, że to media w Polsce aż tak nakręciły temat, że groźby karalne zalały internet i sam szpital... ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Mój osobisty faworyt "Wyslijcie to odrazu do trumpa i do innych glow panstw" "Moze do Kim Dzong Una trzeba napisac.? Wszedzie gdzie sie da moze i oni pomoga" "do ambasady pl w rosji?" interwencja polityczna "Ktoś zorientowany jakdo Trybunalu Europejskiego napisać wniosek o wotum nieufności do Anglii ?" ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Ja jestem autentycznie przerażona. W pełni popieram decyzję sędziów i posty wizażanek, na przykład Doli czy Peresphone. Ale najbardziej staram się zrozumieć ten fenomen zajadłości, nienawiści i agresji Polaków... ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.