|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Gdzie kogoś poznać
Cześć dziewczyny, słuchajcie mogłybyście mi doradzić? Nie mam za bardzo do kogo się zwrócić w tej sprawie, więc piszę tutaj :P
Mam 26 lat i od kilku lat nie potrafię znaleźć stałej dziewczyny. Kilka razy spotkałem się z dziewczynami poznanymi przez internet, lecz z żadną nie zaiskrzyło. Przestałem więc ufać wirtualnym znajomościom. Zresztą, nie to żebym narzekał, takie są fakty, w moim mieście niewiele kobiet korzysta z badoo, czy sympatii. W pracy nikogo nie poznam, bo to męskie towarzystwo. Znajomych mam niewielu, za to wszystkich w porządku. Jakoś tak się stało, że wszyscy moi koledzy mają identyczny problem. Nie wiemy gdzie poznać dziewczynę. Do klubów nie chodzimy, zresztą przy głośnej muzyce trudno byłoby znaleźć wspólny język :P No i nie przepadamy za mocno wytapetowanymi dziewczynami, w obcisłych ubraniach - paniusiach. Niekiedy zdarza się mi nawiązać kontakt wzrokowy z dziewczyną na ulicy, czy miejskiej komunikacji. Nie raz odniosłem wrażenie, że byłem w typie którejś z dziewczyn, w końcu jeśli ktoś na kogoś patrzy raz, drugi, trzeci, po kilka sekund, to musi być coś na rzeczy. Ale w takich miejscach nie wiem co powiedzieć. Myślę, że stałe możliwości jak np w szkole, czy jakimś kursie stwarzają więcej okazji. W końcu jeśli byłbym w grupie, a w niej byłaby dziewczyna, której bym wpadł w oko, to moglibyśmy się poznać na spokojnie. To samo jest w przypadku, gdy to mi dziewczyna się podoba - jest w moim typie i mogę z nią porozmawiać. Mogłybyście mi dać rady, gdzie najlepiej kogoś poznać? I mam pytanie związane z ubiorem. Sporo mężczyzn ma wystylizowane fryzury, nie tylko modne, ale widać że muszą poświęcać na nie sporo czasu, to samo tyczy się zarostu i ubrania. Zastanawiam się czy jest sens zabawy w takie przebieranki typu: beżowe chinosy, koszula i marynarka - przecież to u kolesi widać że to sztuczne, stylizacja wyczytana z jakiegoś bloga. I moje pytanie jest takie czy muszę się tak ubierać by podobać się dziewczynom? To samo pytanie związane z jeansami slim-fit, albo takimi odsłaniającymi łydki, Moim zdaniem to mało męskie, ale widuję takich kolesi, którzy chodzą w obcisłych spodniach z gołą dolną częścią nóg i trampkach. |
|
|
|
#2 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Gdzie kogoś poznać
Takich postów jak Twój były już tu tysiące, ale ok, sprawdźmy, co na ten temat mówi nauka:
Cytat:
PS Pytanie o to, w co masz się ubrać, żeby się podobać płci przeciwnej i gadanie o niemęskich rurkach jest infantylne. Takie gadanie przejdzie u licealisty, ale u dorosłego faceta jest irytujące. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Wszędzie się da, również w miejscach najzwyklejszych na świecie. Kolega poznał żonę na stacji benzynowej, uśmiechnął się, bo tankowała obok, a potem zagadał w kolejce do kasy
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#5 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Także plus dla Ciebie, że w ogóle coś takiego dostrzegasz, teraz pora to wykorzystać
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Imo sympatia, Tinder i badoo są spoko miejscem do poznania płci przeciwnej. Nie wszyscy szukają tam na raz, są kobiety z podobnym problemem do Ciebie - damskie towarzystwo w pracy, brak śmiałości do zagadania w życiu realnym
. Masz jakiś chory pogląd na kluby, którego nie pojmuję. Serio uważasz, że chodzą tam tylko „wymalowane paniusie”? Normalne dziewczyny również mają ochotę zabawić się w klubie. Ponadto - co jest złego w makijażu? Dużym plusem zagadania na imprezie jest to, że w razie odmowy, łatwo „zniknąć w tłumie”, odmowa ma ulicy jest dużo bardziej widoczna. Nie, nie musisz zakładać „niemęskich rurek” by podobać się kobiecie. Ale dbanie o siebie to konieczność - czasy, w których mężczyzna „ma pachnieć wódką i potem” się skończyły
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
Czyli takie poznawanie w miejscach jak przystanek, autobus jest ok?
Co to znaczy że facet ma o siebie dbać? Pytam serio. Bo może źle rozumiem.Zadbany to taki z wystylizowaną fryzurą, ustrojony w chinosy i koszulę oraz chodzący na siłownię? A może wystarczy czysty, szczupły, schludnie ubrany? Na portalach randkowych jest znaczna przewaga mężczyzn, stąd kosmiczne niekiedy oczekiwania kobiet i spora konkurencja mnie zniechęca. A imprezy to jest głośno, nie ma za bardzo jak porozmawiać. Zresztą wytapetowane dziewczyny ubrane seksi mają zawyżone wymagania :P |
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Jeny, czy Ty kiedykolwiek byłeś w klubie? Ja swojego czasu chodziłam regularnie, teraz mi się też zdarza i oczywiście zawsze spotka się grupę dziewczyn mega wystrojonych, ale duża większość jest ubrana po prostu normalnie, czyt. bluzka i spodnie. Poza tym z klubu zawsze można się ewakuować w jakieś inne miejsce i pogadać. W klubie też się da, jeśli się chce. Jeśli nie klub, to może jakiś bar? Pub? W takich miejscach można spotkać wiele osób, okoliczności sprzyjają zagadywaniu itd.
Poza tym ja tam lubiłam poznawać ludzi przez portale randkowe i uważam, że jeśli ktoś nie ma okazji poznać nowych osób w realu, to net jest jak najbardziej ok. Zauważyłam tutaj na forum, że mnóstwo osób ma negatywne nastawienie. Kluby? Same puszczalskie lampucery. Puby? Pijaczki. Portale? Wysokie wymagania lub dzieciate. Ulica? Wstydzę się. SERIO!? Chcesz kogoś poznać, to się otwórz na ludzi!!!! Poznaj ich, daj im szansę na powiedzenie coś o sobie, Ty zrób to samo, schowaj do kieszeni swoje uprzedzenia i się tym baw. Co do ciuchów - ja nie lubię wystrojonych facetów. Ładnie dopasowane spodnie i do tego koszula jest ok. Fajnie też, jak facet regularnie odwiedza fryzjera i ma po prostu "świeżą" fryzurę. A widzę po swoim facecie, że im świeższe ścięcie tym łatwiej włosy ułożyć i dobrze wyglądać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#9 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na ulicy / przystanku jest o tyle trudniej, że w dzień ktoś może nie mieć odwagi porozmawiać, ale zaleta jest taka, że możesz swodobnie porozmawiać z praktycznie każdą osobą. Warto dodać, że takie osoby spotykasz zasadniczo raz w życiu i już nigdy więcej, stąd też nie radzę się wahać w stylu "eee może innym razem się do niej odezwę" - innego razu już nie będzie ![]() Portale też są na swój sposób dobre, bo tam masz już dziewczyny, które najczęściej faktycznie chcą się umówić i jest ich sporo. Wada jest taka, że o ile nie jesteś 8/10++, to Twoje szanse (szczególnie na Tinderze) są bardzo, bardzo małe - co również jest pokłosiem dysproporcji populacji na zdecydowaną korzyść facetów, jak już wspomniałeś. Ale i faktu, że kobiety (szczególnie młode) mają tutaj łatwiej, bo faceci o wiele częściej klikają je, niż one ich. Mimo to spróbować zawsze warto ![]() A kluby też mają swoje plusy. Wiesz, że na pewno ktoś to tam jest, to przyszedł się pobawić i prawdopodobnie jest bardziej nastawiony na kontakt, niż np. na przystanku. Fakt, będziesz się mierzyć ze stadem innych facetów oraz hałasem, ale zawsze możesz panią wziąć na zewnątrz i tam pogadać - wszystko się da ![]() Krótko mówiąc: wykorzystuj plusy każdej z form. Zadbaj o siebie w jakimś tam stopniu, głowa do góry i będzie coraz lepiej
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
felixindahouz
w to że jesteś kobietą, nie uwierzę. Pisanie o 8/10 itp jest żywcem wzięte z for o samcach itp skrzywionych gości. Przejrzałem zdjęcia z klubów. Na fotkach wszystkie są wymalowane, ubrane w krótkie spódniczki i szpilki. Szczerze to boję się takich wystrojonych dziewczyn. Makijaż mi przeszkadza bo potrafi dodać sporo atrakcyjności. Przeciętna z wyglądu kobieta, w makijażu może stać się ładna. A zwykły koleś nie może sobie w ciągu 25 minut tak bardzo dodać atrakcyjności. Że wiecie, tu jest zwykła średnia dziewczyna i zwykły chłopak. Ona się umaluje i jej wymagania się zwiększą, bo po spojrzeniu w lustro zobaczy piękne odbicie i zacznie rozglądać się za kimś z wyższej ligi, a zwykłego kolesia odrzuci. A kluby odpadają, bo te dziewczyny po co mają się umawiać z kimś mniej atrakcyjnym skoro mogę z bardziej. Spory wybór na raz przystojniaków zmniejsza szanse zwykłym kolesiom :P Zresztą mnie to ciekawi czemu laski lecą na kolesi: fryzura taka jakby był jakimś znanym aktorem, oprócz tego wiadomo że w domu przed wyjściem ją ustawiał. Spodnie wywinięte, aby widac było łydki i trampki. Lub Jakieś chinosy, mokasyny, koszula i marynarka, fryzura oczywiście też wymuskana i broda zadbana, zapuszczona - widać że to robione wszystko sztucznie na wzór jakiegoś bloga taki koleś zwyczajnie się tak sam nie ubrał, tylko coś czytał i wzorował się na tym, a nie że ubrał to samemu Edytowane przez skrzydlowy Czas edycji: 2018-03-10 o 11:57 |
|
|
|
#11 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
A jakiś argument? Czemu od razu smutny i sfrustrowany? :P
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Bo gadasz bzdury. Jakoś na ulicy widzę mnóstwo par, gdzie chłopak jest "zwykły", modele po moim mieście wcale nie grasują tabunami, podrywając "zrobione" dziewczyny. Ludzie się dobierają pod wieloma względami, wygląd jest tylko jednym z czynników. Smutasy, frustraci pier... o "chinosach" i przeżywający jak mrówka okres to, że dziewczyna ma make up (rzadko kiedy widuję dziewczyny tak wytapetowane, aby to zwiększało znacząco ich atrakcyjność, czy zmieniało im twarz; za to widzę MNÓSTWO kobiet z prawie niewidocznym makijażem, nadal ładnych po jego zmyciu) nie mają szans, bo po prostu są męczący i ich wizja świata jest skrzywiona przez pryzmat ich ogromnych kompleksów.
|
|
|
|
#14 |
|
BAN stały
|
Nie wiem, gdzie ty mieszkasz, ale u mnie w mieście na ulicach są same wytapetowane dziewczyny, w kusych kurtkach i obcisłych jeansach.
A to jeszcze nic w porównaniu z tym co na dyskotekach :P |
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#16 |
|
BAN stały
|
Koszalin
|
|
|
|
#17 | |||
|
Raczkowanie
|
To może się przeprowadź, skoro tam jest tak źle? Choć mam wrażenie, że wszędzie będziesz widział ten jeden konkretny typ 'lasek'..
![]() Cytat:
Cytat:
A mój TŻ codziennie w koszuli też nie chodzi, a zwykłym t-shircie (a czasem szkoda ), fryzury nie układa, brody nie ma w ogóle, bo zarost ma kiepski. Wyjątek jeden na tysiąc? Cytat:
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Może po prostu na takie zwracasz uwagę
. Generalnie te normalne dziewczyny, które nie wyróżniają się niczym giną w tłumie przechodniów
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Ale oprócz dyskotek istnieją jeszcze inne miejsca gdzie można poznać nowych ludzi. Ja lubię różne puby bardziej tematyczne, chociażby takie gdzie można w weekend zagrać w fajne gry planszowe i nie widziałam tam przesadnie pomalowanych dziewczyn. :P
|
|
|
|
#20 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie miałem na celu urazić kogokolwiek, to jest po prostu popularny sposób ogólnego określania czyjejś atrakcyjności. Zostało na ten temat przeprowadzone badanie, to 8/10 do niego się właśnie odwołuje.Reszty posta chyba nie ma sensu komentować, bo czeka Cię jeszcze ogrom pracy i to przede wszystkim mentalnej Absolutnie na ten moment nie jesteś gotowy by poznawać kogokolwiek, bo sam już na starcie sabotujesz siebie przed atrakcyjnymi kobietami i masz przekonania, że tylko ludzie o identycznej atrakcyjności mogą się dobrać. Zdradzę Ci pewien sekret: jest coś takiego jak charakter, charyzma, urok osobisty i pewność siebie Ale to trzeba wytrenować. Ty póki co swoim zachowaniem pokazujesz rażące braki w każdej z tych dziedzin i nawet wygląd 8/10 by Ci wtedy za wiele nie pomógł.Z kobietami można naprawdę normalnie porozmawiać, a rozmowa nie musi od razu oznaczać randki. Właśnie ze względu na to, że tak wielu facetów ma takie poglądy i boi się podchodzić - podejście przez normalnego, ogarniętego faceta - nabiera wówczas na wartości. Szanowne Panie - doceńcie to
|
|
#21 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
Akurat w klubie ludzie są nastawieni na rozrywkę, często tym samym na nowe znajomości, więc nie wiem czemu się tak wzdrygasz przed tymi dziewczynami. Chyba jednak w klubie nie byłeś, skoro dziewczyny oceniasz tylko po zdjęciach ze strony internetowej. A tam chodzą te same dziewczyny, które spotykasz na ulicy.
Ale o tym to niedawno był wątek. A odnośnie wyglądu - zazwyczaj tak się bulwersują tymi "chinosami" i fryzurą ci, którzy od gimnazjum stylu nie zmienili. Jeśli nosisz te okropne bluzy rozpinane (pamiętam takie granatowe albo w zielone paski - swego czasu prawie każdy chłopak takie nosił) albo okropne przetarte / rozjaśnione jeansy, w dodatku za szerokie - to tak, ubierasz się okropnie. O albo koszula w kratę i z krótkim rękawem I nie, nie podobają mi się ci wymuskani Alvaro w za krótkich spodniach. Między tym Alvaro a Grześkiem gimbem jest cała masa możliwości. |
|
|
|
#23 | |
|
Gazela inteligencji
|
Cytat:
I nie wiem, coś ty się tak tych chinosow uczepił, nigdy nie umawiałam się z chłopakiem w chinosach i wcale aż tak wielu ich nie widuję.
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Aż wygoglowalam te nieszczęsne chinosy - to są zwykłe, najzwyklejsze spodnie. Jeżeli to według Ciebie autorze jest „niemęskie”, to co nosisz na co dzien? Dzwony, dresy?
pytam bez złośliwości. Dodam, że ani mój obecny mężczyzna ani którykolwiek z exów nie był zapalonym fanem mody, i nie był to dla mnie problem .
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Dajcie spokój, to musi być troll.
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, co dla Ciebie oznacza "czysty i schludnie ubrany" bo to równie dobrze może oznaczać brzydki t shirt z bazarku, tyle tylko, że wyprany - i nie, dla mnie to nie jest wystarczające. Mój TŻ ubiera się dobrze, w trendach, potrafi wyszukać sobie świetne i ładnie leżące na nim ubrania i to jest coś, co mi się podoba i imponuje. Założenie t shirtu z pierwszego lepszego sklepu, marnej jakości i wypranie go - nie, z kimś takim nie chciałabym się spotykać. Boli Cię, że są faceci, którzy dbają o siebie. Tak, niektórym kobietom podobają się jeansy slim fit czy chinosy na facetach i nic z tym nie zrobisz. Zamiast się skupiać na krytykowaniu innych poszukaj własnego stylu. Wielu facetów ubiera się bardzo klasycznie, a świetnie, chodzi oczywiście o krój i jakość materiału np. zwykłej koszuli. Inaczej zupełnie leży koszula z tzw. wyższej półki a inaczej byle jaka. Temu też trzeba poświęcić czas, mieć gust i potrzebę ubrania się odpowiednio, a nie narzucić na siebie byle co i liczyć, że "starczy". Dla pewnej grupy kobiet starczy, tak jak pewnej grupie mężczyzn starczy, że kobieta umyje włosy i założy cokolwiek na siebie. Większość ludzi jednak ciągnie do zadbanych, dobrze ubranych osób. |
|
|
|
|
#27 |
|
BAN stały
|
Pytanie co znaczy być fajnie ubranym?
Nie wydaje mi się aby facet, od którego bije sztuczność, był porządnie ubrany Sorry ale wzorowanie się na jakiś blogach, wcale nie świadczy o porządnym ubiorze. Według mnie taki facet wygląda sztucznie ![]() Albo takie fryzury, co innego fajny fryz i tyle, a co innego jeśli koleś musi "robić" fryzurę, to takie sztuczne. Nie boli mnie to, że są zadbani faceci, tylko to że kobiety myślą, że są zadbani, a oni są po prostu sztuczni. Nie robią tego sami z siebie, sami tego nie łączą, tylko wchodzą na blogi by wyglądać "fajnie" i w ciemno zakładają to co proponują. |
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
Każdy ma prawo do tego, żeby samemu decydować, co mu się podoba, a co nie. Jest mnóstwo facetów, których pociągają "sztuczne" dziewczyny, i co z tego? Każdy szuka partnera, który będzie mu odpowiadał, więc nie skupiaj się na tym, że dziewczyny lubią facetów ze zdjęcia, tylko znajdź taką, której Ty będziesz odpowiadał. A swoją drogą takim pisaniem wychodzisz na strasznego, zakompleksionego desperata. Wyluzuj, bo już samą podstawą odstraszasz.
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Co niemęskiego jest w swetrze ze zdjęcia 3? Albo koszuli z ostatniego? No i pan ze zdjęcia 4 też imo wygląda nieźle
Szczerze, to ja nie widzę na ulicy zbyt wielu takich "wystylizowanych" mężczyzn. Albo po prostu nie mam jakiś nieuzasadnionych kompleksów, które wywołują we mnie niechęć do każdej przedstawicielki płci pięknej, która bardziej interesuje się modą niż ja .Ponadto ubiór akurat jest najmniej ważny, dużo bardziej istotna jest pewność siebie i brak kompleksów. Po tym co piszesz, wnioskuję że jesteś straszną marudą i jęczybułą - ja bym nie chciała się umawiać z kimś takim
|
|
|
|
#30 | |
|
BAN stały
|
Własny styl? Koleś wejdzie na jakiegoś bloga, patrzy na propozycje i wedle tego się ubiera i to ma być jego styl?
Najgorsze, że dziewczynom podobają się tacy zrobieni faceci. Ostatnio widziałem kolesia, w szarych spodniach, koszuli, marynarce w kolorze bordo. Włosy widać, że jakimiś kosmetykami zrobione. Koleś wyglądał sztucznie ale laskom to imponuje, prawda? ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
Co niemęskiego? Podwijanie spodni by pokazać łydki, jest zniewieściałe. Sweter do krótkich spodenek? Hashaha, to mu jest w końcu ciepło, czy zimno? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

A mój TŻ codziennie w koszuli też nie chodzi, a zwykłym t-shircie (a czasem szkoda
), fryzury nie układa, brody nie ma w ogóle, bo zarost ma kiepski. Wyjątek jeden na tysiąc?
pytam bez złośliwości.