![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Naprawił mój kręgosłup
Witam
Jest w Warszawie taki gość który naprawia kręgosłupy i inne kości i mięśnie. Mi bardzo pomógł, gdyż siedząc w pracy 8 godz. pękał mi kręgosłup, no a teraz jechałam 30 godz. autokarem i nic nie bolało, no może trochę nogi ale kręgosłup nie dawał znaku. Jak ktoś ma problemy to mogę podać do niego kontakt. Pozdrawiam Kozet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Naprawił mój kręgosłup
Bądźmy ściśli, takich "gości" jest w Warszawie co najmniej kilkudziesięciu (mówiąc jedynie o "fachowcach z dyplomem").
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wiesz, nawet wsrod tych z "dyplomami" sa lepsi i gorsi. Niektorzy, tylko wykonuja jakis zawod, inni sa mu oddani. Entuzjazm Kozet jest tu godzien podziwu i jak najbardziej na miejscu....
Edytowane przez CMT Czas edycji: 2005-11-12 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Hej kozet czy jesteś pewna,ze to ten gość Ci pomógł,może to tylko autosugestia? Powiem Ci,że ja nie wierzę w takie cudowne uzdrowienie,Sama mam kłopoty z kręgosłupem,ale bałabym się,aby '' ktoś" grzebał mi w kręgach.W tym przypadku jest jak z saperem,który myli się raz... Kręgosłup łatwo sp...no i co potem-wózek? Zanim wybrałabym się do takiego gostka sprawdziłabym go na wylot.Jaką masz gwarancję, że wszystko będzie w porządku i jak długo.Życzę Ci, oby tak był.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
mowisz ze masz problemy z kregoslupem, wiec powinnas wiedziec co oznacza bol itd...
najlepszy przyklad cudownych uzdrowien moj ojciec... jeszcze niedawno nie mogl podniesc sie z fotela, w dodatku jest pracownikiem fizycznym... moj tz jest rehablitantem, fizjotterapeuta...to on sprawil ze moj ojciec normalnie chodzi, nie boli go kregoslup- to na pewno nie ejst autosugestia moj tata bardzo sceptycznie podchodzil do masazu... kolejnym przykladem dla mnie jest starszy pan, znajomy po wylewie sparalizowana byla cala lewa czesc ciala, nie poruszal sie... teraz chodzi nie tylko po domu ale takze na spacery...chyba cos w tym jest albo moj TZ jest "boski" i uzdrawia albo rzeczywiscie stymulacja masazem moze duzo dac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
a czasami technik potrafi wiecej od licencjata... musimy tez o tym pamietac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja chodzilam przez rok do cudownego jak mi sie wydawalo terapeuty wydalam naprawde duzzzzo kasy i wydawalo mi sie ze duzo mi tez pomogl niestety w poniedzialek bylam na badaniach i pan profesor powiedzial mi zejest duuuzo gorzej i ze czeka mnie operacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
bardzo mi przykro, sa dobrzy i zli "specjalisci" a organizm ludzki i tak robi to co chce... moze zawsze ( nie mowie tu tylko o chorobach kregoslupa czy tego typu a o wszystkich) nastapic poprawa, ktora trwa dlugo badz krotko i drastyczna zmiana na gorsze gdzie jedynym ratunkiem jest operacja
Trine mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze!!! 3maj sie cieplutko i sie nie poddawaj!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
nie zgodzę sie absolutnie z hasłem i tu cytuję malkol13:
"...bardzo mi przykro, sa dobrzy i zli "specjalisci" a organizm ludzki i tak robi to co chce... : Specjalista a kim on niby jest? Zadajmy sobie to pytanie. Specjalistą jest ktoś kto ma dyplom szkoły medycznej? Czy specjalistą jest kilku lub wielo letni praktyk po kursie typowo "domo-uczeń". A może jedno i drugie? Kolejna sprawa to nie zgodzę sie z teorią "...organizm robi co chce..." ja bym to ujął inaczej to my robimy co chemy nierzadko z ujemnym skutkiem dla organizmu. Kolejna sprawa czy są tu osoby, które oddały by się praktykowi domorosłemu? Osobie, której wiedza wynikająca z programu jaki przedstawiany jest na kursach jest stanowczo zbyt mała do prowadzenia jakichkolwiek technik masażu zwanymi technikami masażu leczniczego? Podam tutaj przykłady: segmentarny, limfatyczny, masaż okołokregosłupowy, kręgarstwo itp... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
czyli co proponujesz ? zeby byli to specjalisci z duzym stazem i z licencja ? bo wlasnei chcialam mamie zamowic masaze, moze znasz dobrych w krakowie w miare rozsadnej cenie ?
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Wybór specjalisty od czego powinien zależeć.
Moim zdaniem od zjawisk przyczynowo-skutkowych/choroby. Jeżeli chcemy mieć wykonany masaż relaksacyjny, który sprawi rozluźnienie napięcia mięśniowego, które jak wiemy ma olbrzymi wpływ na wiele czynników chorobotwórczych to taki masaż z powodzeniem może wykonać masażysta po kursie. Masaż tonizujący-relaksacyjny mający na celu odprężyć Klienta znieść napięcie mięśniowe, pobudzić układ krw. który doprowadzi nową natlenioną krew do komórek oraz subst. energetyczne, wykonać masaż rozgrzewający, czy masaż kosmetyczny. Masażyści po kursach wykonują bardzo dobre masaże i nie śmiem tutaj zaprzeczać. Ale masażysta to terapeuta manualny i nierzadko duchowy czy energetyczny. I w zależności co chcemy osiągnąć jaki mam cel wybieramy sobie odpowiedniego praktyka. Zazwyczaj wieści o dobrych specjalistach bardzo szybko i szeroko roznoszą się drogą pantoflową. Jest to jedna z najbardziej skutecznych metod niesienia informacji pozytywnych czy negatywnych o danej osobie. Kolejna sprawa, jest ważne aby po przywitaniu się z terapeutą mając wątpliwości co do jego kwalifikacji poprosić/zapytać się czy i jakie posiada uprawnienia/kwalifikacje. Każdy terapeuta pracujący w zawodzie powinien posiadać dyplomy/uprawnienia i w razie potrzeby/prośby Klienta ma obowiązek udostępnić lub umieścić w miejscu widzialnym dla Każdej osoby, która znajdując się w gabinecie i chce skorzystać z usług terapii. Chyba, że jest to szpital, przychodnia lub inny Z.S.Z. Musimy rozgraniczyć pewne bardzo ważne czynniki zachodzące w tej dziedzinie. Przynajmniej takie jest moje zdanie. W każdej dziedzinie czy to budownictwo, architektura, insta. elektryczne, sanitarne, mechanik, sędzią, prawnik, policjant, sprzedawca nieruchomościami, pielęgniarka, lekarz, stomatolog itd. to wszystkie te zawody są regulowane prawnie i osoba, która reprezentuje godnie stanowisko jest osobą biorącą na siebie odpowiedzialność związaną z tym zawodem a tu wymagana jest wiedza i uprawnienia – świadomość odpowiedzialności za ewentualne zagrożenie: życia/bezpieczeństwa/interesu klienta wynikających z wykonywanego zawodu. Takie prawa pozyskuje się po uzyskaniu oceny egzaminacyjnej dopuszczającej do wykonywania odpowiedniego zawodu i oceny honorowanej przez prawo obecnie prawo UE oraz jak wymagana jest taka potrzeba egzamin państwowy, po którym uzyskuje się specjalistyczne uprawnienia. Jeżeli Twoja mam cierpi na poważne choroby zwyrodnieniowe, które rzutują na czynniki chorobowe w określonej części-ach ciała to powinna udać się do specjalisty. Jeżeli odczuwa potrzebę relaksu a jest osobą podatną/zagrożoną ciągłym stresem to z powodzeniem może udać się do masażysty. Oni potrafią sprawiać cuda i jak mówiłem są świetnymi terapeutami manualnymi. Jeżeli chodzi o Kraków tutaj mógłby Piotr pomóc Tobie ma szersze horyzonty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
aha dziękuję za bogate info
![]() ![]() ![]()
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Koszt zabiegu w dużej mierze zalezy od regionu i nierzadko od samego wykonującego zabieg od jego kwalifikacji oraz renomy. To czy jest za drogi czy za tani ustala sam Klient. Gabinetów jest wiele. Wybór napewno jest duży a zwlaszcza w takim mieście jakim jest Kraków. Srednia krajowa to za 50-60 min. 40-60 zł. za 30 min. od 20-30 zl. Ale powtarzam jest to zalezne od wielu czynników. Niektórzy ustalają jeszcze od serii i od wykupionych ilości zabiegów z góry. Proponuje zrobic rozeznanie i wtedy podjąć decyzję.
No coż mam nadzieję, że naświetliłem tobie odrobinke temat, ale znając tutejsze obyczaje napotkam ogromną krytykę odnośnie kwalifikacji i mojego punku widzenia ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
dziękuję za info jeszcze raz
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
hej, jeśli chodzi o Kraków to mogę polecić masażystę do którego sama chodzę
![]() Pomógł mi i wielu moim znajomym więc jest sprawdzony, znalazłam go przez str http://masaze.pl/?T=specjalisci&listmaterial.idcat=4 mgr Mariusz Rudzki, myśle że się nie obrazi jak podam jego telefon ![]() Serdecznie pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
dzieki malkol13 tak łatwo nie mam zamiaru sie poddac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
"organizm ludzki i tak robi co chce"<<< przed smiercia rowniez nastepuje poprawa i to jak duza... tylko tyle powiem ![]() Trine ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
SPAMER
Nieopłacona reklama |
![]()
ja też mam swoje zdanie dotyczące pseudo uzdrowicieli - kręglarzy - masażystów. Dają ludziom krótkotrwałe efekty a człowiek z przejsciami, bólem i nie przespanymi nocami na taki zabieg się decyduje z obawy o zagrożenia wynikjące z operacji fachowca (neurohirurgia). Nie polecam nawet najbardziej znanego w okolicy , zasłyszanego cudotwórcę i innych konowałów ściągających pieniądze żerując na czyjeś biedzie.
Polecam : nabrać odwagi i skontaktować się z najlepszym lekarzem w swojej okolicy / profesorem / doktorem znającym się na rzeczy. Nie każde schorzenie kwalifikuję się do zabiegu, nie każdy uraz da się wyleczyć ! jednak próbować , próbować i starać się tak żyć aby choroba się nie pogłębiała (wizyty z salonach fizjoterapii i rehabilitacji). Mam kolegę, który sprzedaje / produkuje znany Ortodysk. Wiem że pomógł pozbyć się bólu kilku moim znajomym , dlatego o tym piszę. Warto się przyjrzeć ofertom kurortów , uzdrowisk z cała gamą usług welleness i SPA (pomaga !) Wydatek nie mały ale bardzo skytecznie wpływający na życie. Masaże tylko po konsultacji z lekarzem, gdyż nie każdej chorobie lub schorzeniu pozwala się na masaże bezpośrednie ! Widzę, że na forum jest kilkunastu fajnych ludzi znających się na rzeczy ! Pozdrawiam wszystkich ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
![]()
No coz Casada, ameryki nie odkrylas. W wiekszosci wypowiedzi Piotra, Wojciecha, Andrzeja, Smoka czy moich jest zawsze zdanie: zanim zdecydujesz sie na jakikolwiek zabieg (czyt. masaz), skonsultuj sie z lekarzem danej specjalnosci. Nikt z nas nie uwazal, iz masaz jest panaceum na wszelkie schorzenia. Masaz pomaga, uzupelnia podstawowe dzialanie terapeutyczne, jest metoda komplementarna.
Wsrod masazystow, podobnie jak i wsrod lekarzy, sa lepsi i gorsi. Ci "lepsi" uzupelniaja swoje wiadomosci, ulepszaja technike masazu, staraja sie byc bardziej efektywnymi w dzialaniu. Ci "gorsi" nie robia nic w tym kierunku, spoczywajac na laurach, a pacjentow zdobywaja obietnicami "cudownego wyzdrowienia". Z drugiej jednak strony, w kontekscie twoich poprzednich wypowiedzi, jakos watpie w "czystosc twojej intencji". Prawde mowiac, oczekiwalem "konkluzji" w rodzaju: nie wierzcie masazystom, kupujcie masazery firmy Casada... Sa dostepne o kazdej porze dnia... lub nocy. "Jesli czujesz sie w potrzebie, masazer Casada nigdy nie zawiedzie"... Tylko... to nie ten watek...
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem Malkol, na jakiej podstawie, ze zdania: "wsrod tych z "dyplomami" sa lepsi i gorsi", wyciagnelas wniosek iz "organizm ludzki i tak robi co chce".
Trudno nie zgodzic sie z opinia, iz sila "samoleczenia" organizmu, choc ciagle niedoceniana, jest przeogromna. Z tym, ze bardzo czesto, nasz organizm potrzebuje pomocy. I stad wziela sie nauka, zwana medycyna i wszelkie pokrewne jej dziedziny. Gdy mamy do czynienia z chorobami zakaznymi, stosowane antybiotyki nie lecza choroby, ale niszcza drobnoustroje, z ktorymi nasz organizm nie jest w stanie sobie poradzic. W przypadku chorob metabolicznych stosowanie odpowiednich lekow pomaga organizmowi dostosowac sie lub zniwelowac negatywne skutki choroby. Podobnie po urazach, prawidlowa ingerencja manualna pomoze organizmowi zmniejszyc konsekwencje urazu. Z twojej opinii wynika, iz niezaleznie od dzialania terapeuty (lekarz, masazysta, itp), nasz organizm i tak zrobi to co zechce. Innymi slowy: "Siedz w domu, pocierpisz troche, ale i tak przed smiercia ci sie poprawi. ("przed smiercia rowniez nastepuje poprawa i to jak duza..." to twoje slowa). Czy jest to opinia "Kubusia Fatalisty" czy "Kubusia Ignoranta"? P.S. Prawde mowiac, ja rowniez nie zrozumialem uzycia slowa specjalista w cudzyslowiu. W tym przypadku jest to okreslenie badz pejoratywne lub sarkastyczne. Jak moze byc lepszy lub gorszy "specjalista"? Oj, Malkol, jezyk polski sie klania...
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ponownie się odzywam, chociaż minęło tyle czasu, ale się leczyłam.Opisałam szczegółowo mój przypadek z kręgosłupem szyjnym.Otrzymałam od Was drodzy wizażyści dużo dobrych rad i z nich skorzystałam.A teraz mam problem, z którym nie umiem sobie poradzić.Wyruszyłam do lekarza( tak jak mi doradzono). Najpierw był reumatolog- obejrzał wyniki i stwierdził,że to sprawy zwyrodnieniowe, zalecił masaże, zapisał leki przeciwbólowe, kołnierz.Zasugerował,że jak chcę to mogę iść do neurochirurga.Wyruszyłam do następnych drzwi...Pan docent wysłuchal mnie, obejrzal RTG, rezonans i stwierdził, że jeżeli tak mi to pjm przeszkadza to można to operować, ale wlaściwie to można jeszcze poczekać..Zalecił masaże i wizytę u neurologa( bo sztywność karku ,bół i problemy z mówieniem to może mieć podłoże nerwowe) Pracuję w szkole, więc trudno być stoikiem!? Poszlam do neurologa, zrobił EEG mózgu- nie ma guza, owszem jestem nerwowa, zapisał Xanax 0,5 i tyle...Prawdopodobnie moje dolegliwości są od kręgosłupa.Wzielam masaże i laser, po którym czułam się źle.Masażysta na moje uwagi, skwitował, że na początku tak zawsze jest. Wiem, że już...nic nie wiem.Co mam dalej robić? Prawie codziennie boli mnie głowa(ból zaczyna się z tyłu, od karku)mam wrażenie,że szyja nie jest w stanie utrzymać głowy, a następnie mam problemy z mówieniem(język mam sztywny jak po dobrej imprezie) Któryś lekarz zasugerował,że może to sprawa ciśnienia.Z natury jestem niskociśnieniowiec.Błagam powiedzcie co mam dalej robić, bo straciłam mnóstwo kasy, czasu i już nadzieję, że będzie lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Lepsi gorsi specjalisci.... nie mow ze nie ma....
osoby konczace ta sama szkolem, nawet z tym samtym dyplomem NIE POSIADAJA IDENTYCZNEJ WIEDZY, bo jedna osoba lepiej przyswaja to druga cos innego! Z twojej opinii wynika, iz niezaleznie od dzialania terapeuty (lekarz, masazysta, itp), nasz organizm i tak zrobi to co zechce. nie kazde leczenie, zalecone przez specjaliste, wykwalifikowanego lekarza, przynosi skutek- czy moze wg Pana znowu nie mam racji? pewnie tak- bo przeciez pan jest tu przeogrmna skarbnica nieskonczonej wiedzy o medycynie, masazach, leczeniu. lepsi gorsi specjalisci- czemu jak pojdziesz leczyc sie panstwowo- nic to leczenie Ci nie daje?? wystarczy pojsc prywatnie a zaczynaja byc widoczne efekty. tu nie chodzi o sposob leczenia- tu chodzi o podejscie wykwalifikowanych osob, ktore nie lecza, a zaleczaja, by za jakis okres do nich wrocic, by mogli zarobic jeszcze wiecej. jezeli nie trafila ci sie jakas powazna chorba w rodzinie to nie wiesz o czym pisze, mi tak, to jest MOJE ZDANIE MOJA OPINIA< KTORA W RZECZYWISTOSCI MOZNA SPOTKAC KUbusiu Ignorancie badz Panie Wchechwiedzacy ps. jezyk polski ![]() powiem tak program uczen szczegolnei uzdolniony kierunkowo humanistycznie, prowadzony przez polskie uniwersytety... no coz zostalam tam zaproszona i bralam udzial w tamtych zajeciach, kolejny raz twoja opinia nie ma odniesienia do rzeczywistosci masz duza wiedze, nie zaprzeczam, ale nie jestes geniuszem we wsszystkich dziedzinach i czasami inne osoby poza Toba tez potrafia dobrze cos poradzic czy napisac. pozdrawiam Kubusia ( puchatka) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a. uczen, ktory napisal to zdanie, nie ma pojecia o poprawnym jezyku polskim b. "szczegolne uzdolnienia" studenta sa tylko jej/jego imaginacja c. poziom edukacyjny uniwersytetow w Polsce jest na poziomie pierwszych trzech klas szkoly podstawowej. d. Wszystkie odpowiedzi sa prawidlowe Ja wybralbym: a. i b. (w twoim przypadku), poniewaz mam sporo szacunku dla uniwersytetow w Polsce Cytat:
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Problemy z kręgosłupem u mnie w rodzinie to normalne zwłaszcza dyskopatia.Długo cieszyłam się,że ja go nie mam.No i stało się!!Mój kręgosłup "rozsypał się jak domino".Ból nie do zniesienia!!Mam w rodzinie kręgarzy i masażystkę.Ale to nie wystarczyło.Wizyta u ortopedy i szok
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Wiem ,ze wpisałam się w złym wątku( powinnam w Pytaniach o stany zwyrodnieniowe, bo tam pisałam) ale blagm o pomoc i radę!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Mam bardzo dobrego kręgarza,fizjoterapeukę też.Masz rację pewnie bym umarła i nie wiedziała,że mam rozczep ale praca w sklepie spożywczym kiedy jesteś sama na zmianie nie należy do lekkich.Mam 37 lat i mieszkam w mieście,gdzie jest dość wysokie bezrobocie.Nie mam co liczyć na znalezienie pracy a co dopiero lekkiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Sadze, Iszka, ze Smok juz odpowiedzial na twoje pytania. Rozszczepieniem kregoslupa nie ma sie co przejmowac, to prawda. Mam to samo i gdyby nie to, ze chcialem "wymigac sie" od sluzby wojskowej (dawno temu), pewnie nie wiedzialbym, ze jestem szczesliwym posiadaczem Spina bifida.
Jesli chodzi o masaze... niestety bez cwiczen oraz fizjoterapii nie mozesz oczekiwac wiekszej poprawy, a jak sama twierdzisz, sa one tylko krotkotrwale. Innymi slowy: wez sie dziewczyno za siebie, jestes zbyt mloda aby cierpiec.
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Asia, o ile pamietam, juz rozmawialismy na ten temat. Czy zwrocilas uwage lekarzy na to, ze twoj stan sie pogarsza? Jeszcze kilka miesiecy temu nie mowilas o zaburzeniach mowy, ktore teraz wystepuja.
Zrobmy moze tak... przez PW przyslij mi swoj adres internetowy (e-mail). Jak szybko tylko bede mogl, wysle ci zestaw cwiczen, ktore powinnas robic. Niestety na wizazu, wielkosc zdjecia jest ograniczona, dlatego latwiej bedzie wyslac je na prywatna poczte. (Latwiej, wcale nie znaczy lepiej, poniewaz jest wiele osob, ktore chcialyby zapoznac sie z cwiczeniami stosowanymi w schorzeniach kregoslupa)
Nie myla sie tylko ci, ktorzy nic nie robia... Edytowane przez CMT Czas edycji: 2006-06-09 o 07:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.