Co zrobić z zakrótkimi spodniami jeans? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-25, 08:06   #1
kunaa
Przyczajenie

GG do kunaa

Co zrobić z zakrótkimi spodniami jeans?

Co zrobić z zakrótkimi spodniami jeans, sa one z kieszonkami na biodrach. Co mam z nimi zrobić? doradźcie cos prosze.Są one szerobie takie na całęj długosci (wiec np rybaczki odpadaja)
kunaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 08:56   #2
ann52
Przyczajenie

Dot.: Co zrobić z zakrótkimi spodniami jeans?

Może zrobić krótkie spodenki na lato... a jeśli chodzi o rybaczki to nogawki chyba można zwęzić
ann52 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 09:05   #3
Little_Shee
Zadomowienie

można zrobić krótkie spodenki tak ja wspomniała ann52, lub takie spodnie do kolan, zawinięte. Jak są szeroki to eventualnie przy dole nogawki można zrobić tunelik, wcisnąć tam sznurek i masz spodnie "pantaloniki"

moj emigrancki blog

my world
Little_Shee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 09:06   #4
sellina
Raczkowanie

A może coś doszyć? Nie wiem jak bardzo sa krótkie, ale może jakiś materiał doszyj do nogawek i gdzies przy kieszonkach jakiś akcent z tego samego materiału. Albo zrób np. frędzle... no nie wiem co Ci doradzić, bo nie widzę tych spodni.
sellina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 10:22   #5
kunaa
Przyczajenie

GG do kunaa

Na pewno cos wymodze one sa gdzies tak do kostki a bardzo je lubie moze uda mi sie jakos skombinowac zdjecie nie nie gwarantuje
Stary 2006-03-25, 10:30   #6
krufka80
Rozeznanie

ja bym jednak stawiala na rybaczki takie do kolana albo za kolano
krufka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 11:38   #7
aguca
Rozeznanie

A moze przerobić je na spódnicę ??
aguca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-25, 12:03   #8
kunaa
Przyczajenie

GG do kunaa

<lol> dobry pomysł z tą spódniczka
Stary 2006-03-25, 15:11   #9
Paris
Zadomowienie

A może doszyj koronkę?
But I know I'm gonna change that tune,
When I'm back on top, back on top in June...
Paris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 22:18   #10
kati81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paris
A może doszyj koronkę?
Też bym była za koronką Sama mam jasnoniebieskie jeansy, do których została doszyta kremowa bawełniana koronka i fajnie to wygląda Wprawdzie moje to rybaczki, ale myślę że w przypadku długich patent z koronką też by dobrze wyglądał No chyba że koronka by do fasonu za bardzo nie pasowała, wtedy można np. zrobić mankiety z jakiegoś innego, kontrastowego materiału i ewentualnie z tego samego materiału zrobić jakieś elementy dekoracyjne np. na kieszeniach.
kati81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-26, 12:10   #11
ave_girl
Raczkowanie

Ja bym byla za przeróbka na spodnice Sama chce tak przerobic moje spodnie. Tyle ze moim planem jest jeszcze odprucie tylnich kieszeni. Na ich miejsce przyszyje jakis wyszyty znak stopu czy cos w tym stylu na miejscu po drugiej kieszeni napis w stylu podziwiaj - nie dotykaj cos takiego extra czego nie ma nikt inny w moim miasteczku :P To ma oddawac chociaz troszke z mojej drapiezności :P Bo ja jestem tylko dla siebie i mojego chlopca nikt inny nie ma prawa dotykac mojej prywatnosci oooo wlasnie tak na poczekaniu wymyslilam ze moze w znak stopu napisze "TEREN PRYWATNY" to bedzie dobre. Jak nie mialam checi do zrobienia spodniczki to teraz jak mnie wzielo! Ide robic :P

NOWA LISTA SZUKAM!! Zaglądajcie czesto! Częste aktualizacje!
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...54#post2534254

PROSZE ODPISYWAC W MOICH WĄTKACH!! Nie czytam innych odpowiedzi
ave_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 00:41   #12
maryska13
Raczkowanie

Pomysł może głupi ale tak mi się przypomniało z czasów szkolnych jak zawsze miałam problem z kupieniem spodni adekwatnej do mojego wzrostu długości. Wszystkie miałam w kostkę a chciałam długie żeby leżały na butach i kiedys wpadłam na pomysł, praktykowany później przez szereg lat, żeby uprane mokre spodnie powiesić za nogawki a na dole do paska poprzypinaś spinaczami butelki z wodą Jedną 2,5 l zawieszoną na sznurku przewlekałam przez jedną nowgawkę i wieszałam tak jakby w kroku a dwie po 1,5 l na skrajach paska, też na sznurkach przypinanych spinaczami. Efektem miałam zawsze spodnie dłuższe o 6-7 cm. Tak długo taka konstrukcja wisiała az wyschły. Skończyło się jak oberwałam sznurki w łazience które wypadły ze ściany w nocy ) Nie myslcie, że jestem jakaś nienormalna ale tak mi się skojarzyło jak przeczytałam temat wątku.
Stary 2006-03-27, 01:26   #13
Ehinokokus
Zadomowienie

Ciekawa metoda
Ehinokokus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 07:29   #14
kamilak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kati81
Też bym była za koronką Sama mam jasnoniebieskie jeansy, do których została doszyta kremowa bawełniana koronka i fajnie to wygląda Wprawdzie moje to rybaczki, ale myślę że w przypadku długich patent z koronką też by dobrze wyglądał No chyba że koronka by do fasonu za bardzo nie pasowała, wtedy można np. zrobić mankiety z jakiegoś innego, kontrastowego materiału i ewentualnie z tego samego materiału zrobić jakieś elementy dekoracyjne np. na kieszeniach.
Podpisuję się po kati Kremowa koronka, a jeśli nie pasowałaby do fasonu, to np. materiał w klasyczną szkocką kratę + to samo na tylnych kieszeniach - krata to prosty, ale jak urzekający wzór!
kamilak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 08:34   #15
Speranza
Zadomowienie

też mam jedne za krótkie, do adidasów może się nadają, ale nie do butów na korku, więc pomyślałam, że doszyję, a raczej dodziergam koronkę na szydełku
Speranza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 19:37   #16
AalutkaA
Raczkowanie

Hmm ja do moich przykrotkich jeansow doszylam cos w rodzaju takeigo paska haftowanego do wykonczen (nie wiem jak to dokladnie opisac) . Myslalam, zeby dodac koronke, ale uznalam, ze moze byc za delikatna do grafitowych spodni. Ten dodatek jest w koloże bialo-szarym. Calkiem ladnie wyglada (kiedys Nirvanowki-czy jakos tak-doszywaly koronki do spodni, dowiedzialam sie od kolegi). Tylko, jesli zdecydujesz sie na doszywanie jakiegos materialu do nogawek, to pamietaj, by w miejscu, gdzie bedziesz zszywac material sciac go po skosie. Wtedy nie beda sie prostowac w dolnej czesci nogawek, tylko dalej ladnie rozszerzac (nie wiem, czy przedstawilam to zrozumiale i w miare obrazowo )
AalutkaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-29, 21:37   #17
mmadameekkk
Raczkowanie

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=105573

moj sposob na spodnie byl taki,moze cos wykombinujesz
mmadameekkk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-10, 16:47   #18
torunskagwiazda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maryska13
Pomysł może głupi ale tak mi się przypomniało z czasów szkolnych jak zawsze miałam problem z kupieniem spodni adekwatnej do mojego wzrostu długości. Wszystkie miałam w kostkę a chciałam długie żeby leżały na butach i kiedys wpadłam na pomysł, praktykowany później przez szereg lat, żeby uprane mokre spodnie powiesić za nogawki a na dole do paska poprzypinaś spinaczami butelki z wodą Jedną 2,5 l zawieszoną na sznurku przewlekałam przez jedną nowgawkę i wieszałam tak jakby w kroku a dwie po 1,5 l na skrajach paska, też na sznurkach przypinanych spinaczami. Efektem miałam zawsze spodnie dłuższe o 6-7 cm. Tak długo taka konstrukcja wisiała az wyschły. Skończyło się jak oberwałam sznurki w łazience które wypadły ze ściany w nocy ) Nie myslcie, że jestem jakaś nienormalna ale tak mi się skojarzyło jak przeczytałam temat wątku.
Maryska,a nie "wydłużały sie" w stanie?ja chcialabym zeby same nogawki śmigneły w dół

kosmetyczny:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=7899132

ciuszkowy:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=7899145

torunskagwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości