|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wezwania do zapłaty z zagranicy (nigdy nie byłam w tym państwie)
Od kilku tygodni otrzymywałam na maila wezwania do zapłaty w języku holenderskim. Były to wiadomości automatyczne bez możliwości przesłania odpowiedzi zaadresowane do mężczyzny o moim nazwisku. Jestem kobietą i w Holandii nigdy nie byłam więc uznałam maile za spam jednak przychodziły nadal i stało się to irytujące. Wyszukałam w internecie nazwę firmy, okazało się że jest to holenderska sieć siłowni. Poprzez formularz kontaktowy przesłałam do nich prośbę o usunięcie mojego adresu e-mail z ich bazy jako że nigdy nie byłam i nie jestem ich klientem i prośbą o wyjaśnienie sytuacji z właściwą osobą. Odpowiedzi nie otrzymałam. W dniu dzisiejszym na mojego maila otrzymałam wezwanie od holenderskiej firmy windykacyjnej z gigantycznymi odsetkami zaadresowane do kobiety o moim nazwisku i z moim inicjałem oraz nieznanym mi adresem holendeeskim (?!). Wezwania nie opłacę bo nigdy w Holandii nie byłam i uważam że to próba wyłudzenia jednak nie chciałabym mieć z tego tytułu jakichś nieprzyjemności. Czy powinnam zgłosić sprawę na policję?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wezwania do zapłaty z zagranicy (nigdy nie byłam w tym państwie)
Sprawa śmierdzi na kilometr. Dziwnym trafem mail a nie list z holandii, więc każdy mógł to rozesłać, używając chociażby google translate
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja bym olala i nie szla na policje.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przyszło listem poleconym(!) , nie ma kontaktu zwrotnego, dane dłużnika są nieprawidłowe. Ściema, jeden na ilus się wystraszy i zapłaci i na tym zarabiają. Nie denerwuj się. ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ewidentna ściema, odmiana wszystkich tego typu emailowych ściem. Serio ktoś jeszcze się przejmuje czymś takim? Serwery pewnie w Tajlandii, albo innym "nieścigalnym" prawem kraju.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2018-09-19 o 22:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Zglosiłabym na policję na wszelki wypadek i żyła własnym życiem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Szkoda byłoby mi czasu, żeby taki spam zgłaszać na policję, przecież nie ma tam twoich danych. To pewnie jakaś firma-duch.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.