|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Sprawiedliwosc
Czesc dziewczyny chce poruszyc wszechobecna rzecz ktorej nie ma po prostu:SPRAWIEDLIWOSC!
Chodzi mi o np moj w-f jak bylam chora i dawalam zwolnienie lekarskie to bylo ze zaplacilam za nie, a jak cwicze chocby na chwile stane bo padam z nog to ILona cwicz bo ci jedynke postawie, dodam ze wiele dziewczyn siedzi nawet obok pani nic nie robia ale ILona biegaj i biegam jak taka oferma wokol nich a one siedza i sie smieja ![]() Nie cierpie w-f! 2 sprawa to taka ze robimy strone na ocene i trzeba zrobic 10 podstron na 5 ja zrobilam tyle a gosc pozniej powiedzial ze wystarczy 5 i sie poklocilam z klasa, mowia mi ze jestem nadgorliwa-hu.. prawda jakbym wiedziala ze starczy 5 nie robilabym wiecej,gosc mi to powiedzial!Przepraszam za slowa ale mam ochote dac komus w ..twarz no(paru osobom) A mam b.puste dziewczyny w klasie blondynka solarium i zero w glowie i one zrob mi strone( nie umieja) to powiedzialam ze nie,tym su.. nigdy.I one zaplaca komus i beda miec 5 a ja ktora robilam to 25 godzin w 3 dni bede miec tez tylko 5. WKurza mnie to. 3 sprawa mam malego hopla na punkcie psow bo nigdy nie mialam i jak tylko mowie to one sie smieja ze jestem nie normalna,ale nie zrozumie mnie ktos kto ma psa w domu jak one, i sie z 1 poklocilam-ma psa i dziwi sie ze ja chce,ja nie mam warunkow mam ciasne mieszkanie w bloku i nie stac nas,moja pasja sa bernardyny kupie sobie kiedys i jak urosnie niech pogryzie pewne osoby w du,. a dostanie kielbase i co zechce ![]() ale bym byla szczesliwa, nic ja z tej strony bede miala 5 bo sie dogadalam z gosciem ale nie uczciwe jest dla mnie kupywanie czegos. wypowiedzcie sie prosze,i nie mowcie ze mam pogadac z wychowawca o problemie bo osoby ktorych nie lubie sa pupilkami naszego pana,wiec rozumiecie, a kablowanie tez na dobre nie wychodzi,naprawde wiem to. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sprawiedliwosc
Szczerze mówiąc...nie bardzo rozumiem o co ci chodzi
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
zycie w szkole
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo zachowujesz sie tak jak pozostali i korzystasz, albo jestes uczciwa i potem czujesz się wykorzystywana i mówisz że wszystko jest niesprawiedliwe.....przyr oda
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
w szkole ja w życiu, nikt nie mówił że jest sprawiedliwie. Co do zajęć wf...załatw sobie wogóle zwolnienie (ja tak zrobiłam i miałam całkowity spokój)... Widze, że masz problemy w kontaktach z osobami z klasy, nie zmienisz innych szczególnie kłótniemi... radze czasami mocno zacisnąć zęby i przecierpieć... bo inaczej się będziesz męczyła, albo zmienić klase...
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taka sytuacja. Język polski,praca klasowa na dany temat. Koleżanka siedzi na gotowcu i spisuje na kartkę.Ja robię sama-na żywca. Ja dostaję 5-ona też. Czy to jest sprawiedliwe. Jasne,że nie.Ale pocieszam się tym,że ja sobie poradze w liceum,na maturze.Wtedy ona juz nie ściągnie ![]() Sporo jest takich przykładów,nie tylko szkolnych. Wystarczy się rozejrzeć. Bo to Polska właśnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ilonka, spokojnie
![]() ![]() - Ilonko - jeśli Twoja wuefistka jest niesprawiedliwa, walcz o sprawiedliwość ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do płacenia - ja też piszę prace na zamówienie (prace mgr, semestralne, głównie na studia, z różnych dziedzin, nawet z ekonomii, moja najgorsza praca "dostala" "4-" hehe) - takie czasy są,że ten, kto nie ma w glowie i jest leniwy i nie ma na co tracić kasy a ma jej za dużo, musi płacić , a ten, kto w głowie ma - może na swojej wiedzy i wyksztalceniu sporo zarobić ![]() ![]()
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Nam wychowawczyni w gimnazjum zawsze mówiła że sprawiedliwości nie ma i miała racje.Niestety
![]() Np.W piątek babka z bioli pytała jeśli ktoś chciał się poprawić i dziewczynom które poprawiały się na cztery zadawała pyt. typu budowa ucha a mojej koleżance która poprawiała się na 3 dowaliła teorię membranową. To nie było w porządku bo jset zdecydowanie trudniejsze a dziewczyna poprawiała się na niższą ocenę niż tamte ![]() A jak ja odpowiadałam to się cała trzęsłam żeby mi nic nie dowaliła naszczęście się poprawiłam ale i tak jeszcze całą przerwę się trzęsłam ![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Najbardziej tę niesprawiedliwość widać właśnie na koniec roku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Wszystko w jednym
![]() Nie przejmuj się - każdy nauczyciel musi mieć swojego klasowego osiołka - ty jestes nim na lekcji W-f ( a swoją droga jak się migasz to takie są skutki) Nayuczyciel to też człowiek - na forum tutaj jest wiele nauczycieli........ np ![]() Więc nie ma co czarować. A jeżeli chodzi o klasę to we wszystkich szkołach tak jest , w każdej klasie jest blondynka solaryjna ![]() ![]() Ja dawno temu skończyłam szkołę i pomimo to straszliwie tęsknię za tamtymi klimatami .... Ty też zatęskisz. Rada ode mnie : jeżeli wiesz , że masz rację i dowody na Twoje postępownanie broń tego - nie ulegaj innym - na tym możesz tylko zyskać ! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
ehh to tak ja zwykle w szkole - zawsze trzeba komuś dokuczyć
![]() Mi tez dokuczają ale Ilona się ciesz wakacje idą i nie musisz ich wysłuchiwać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mi to lotto. Wiedza zostanie mi w głowie,nie na świadectwie i tym głupim pasku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam sie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
To ja przytoczę kolejny przykład.
Geografia. Dziewczyna, która totalnie olewa ten przedmiot, takie pstro w główce. Oceny za semestr I: 1, 1/2. Oceny za semestr II: 1, 1, 1, Ocena końcoworoczna: dopuszczający Przedmiot ten sam. Chłopak, który stara się niesamowicie, chodzi na korki. Oceny za semestr I: 2, 2/3, 4 Oceny za semestr II: 2, 3, 4, 1 Ocena końcoworoczna: dopuszczający To się dopiero nazywa sprawiedliwość ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
no nie ma sprawiedliwosci i tyle, niestety tak jest...
sama ostatnio miałam też "niesprawiedliwą" sytuacje wpisy z pewnego przedmiotu, parenaście osób robiło referat po 4 osoby, reszta nic, no i ja dostałam tylko zaliczenie jak reszta nic nie robiących a po mnie koleżanka z mojej czwórki robiącej 5, kolejna też 5... najlepsze że ta jedna co dostała 5 prawie nic nie zrobiła, chodziła rzadziej na zajęcia, poszłam sie spytać czemu ja dostałam zalke a one po piątce i stary dziad mi powiedział że one niby chodziły czesciej na zajęcia ,siedziały w pierwszej ławce...mówie mu że tez chodziłam i że to nie w porządku ale z kim miałam sie kłócić, co miałam mu powiedzieć że ja siedziałam kilka dobrych godzin nad referatem a tamta robiła prowizorke, że nie chodziła na zajęcia...?! no i po co sie starałam jak niesprawiedliwie mnie niedoceniono...i rozliczono jak wszystkich bez referatu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Moja mama jest nauczycielką i uczy syna swojej koleżanki,również nauczycielki. Sytuacja na koniec roku. Moja mama" No, nie wrąbię mu tej 3 będzie miał jedną na świadectwie na dodatek znamy się z Agnieszką (jago mama)tyle czasu..." Postawiła 4
![]() Mamo zawiadłam się na Tobie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.