Komputer obliczający dni i płodne i niepłodne. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-05, 12:34   #1
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Komputer obliczający dni i płodne i niepłodne.

Witam Was Kobitki
Ostatnio rozmawiałam ze znajomą o komputerze obliczającym dni płodne i niepłodne. Posiada dodatkowo funkcję dzieki której mozna obliczyc w który dzien mozna począć syna a w którym córkę. Co o tym myslicie?

Spotkałam się w internecie z takowym komputerem,bo aż z ciekawosci musiałam zobaczyć.Troszkę niestety kosztuje,co myślicie o tym Kobiety ?
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-05, 12:53   #2
karolynka90
Zakorzenienie

Dot.: Komputer obliczający dni i płodne i niepłodne.

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witam Was Kobitki
Ostatnio rozmawiałam ze znajomą o komputerze obliczającym dni płodne i niepłodne. Posiada dodatkowo funkcję dzieki której mozna obliczyc w który dzien mozna począć syna a w którym córkę. Co o tym myslicie?

Spotkałam się w internecie z takowym komputerem,bo aż z ciekawosci musiałam zobaczyć.Troszkę niestety kosztuje,co myślicie o tym Kobiety ?
Ale na jakiej zasadzie miałby działać taki komputer?
Przecież nie zmierzy Ci temperatury w pochwie, ani położenia szyjki macicy.
Ewentualnie wpisujesz w nim wyniki, a on "oblicza" te dni..
Nie widzę sensu.

Aha, a co do pogrubionego - a niby jak?

Edytowane przez karolynka90
Czas edycji: 2011-05-05 o 12:55
karolynka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-05, 13:01   #3
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Ale na jakiej zasadzie miałby działać taki komputer?
Przecież nie zmierzy Ci temperatury w pochwie, ani położenia szyjki macicy.
Ewentualnie wpisujesz w nim wyniki, a on "oblicza" te dni..
Nie widzę sensu.

Aha, a co do pogrubionego - a niby jak?
No łwasnie dlatego tutaj piszę.
Komputer sam sobie sprawdza temperature ciala,podłacza sie go w jakis sposób.Myslałam,ze tutaj sie czegos wiecej dowiem Z czyjegos doswiadczenia
Stary 2011-05-05, 13:15   #4
Eldo_rado
amor vincit omnia

nikt i nic nie zapewni Ci w który dzień poczniesz córkę, a w który syna.
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-05, 13:16   #5
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
No łwasnie dlatego tutaj piszę.
Komputer sam sobie sprawdza temperature ciala,podłacza sie go w jakis sposób.Myslałam,ze tutaj sie czegos wiecej dowiem Z czyjegos doswiadczenia
A co z szyjką macicy i konsystencją i wyglądem śluzu?

Jakoś mnie nie przekonuje takie urządzenie.
Stary 2011-05-05, 13:25   #6
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
A co z szyjką macicy i konsystencją i wyglądem śluzu?

Jakoś mnie nie przekonuje takie urządzenie.

Najlepiej będzie jak zajżysz na stronkę,mysle,że nie ma problemu bym podała tutaj adres tego sklepu www.moczu.pl

Zastanawia mnie to bardzo,ciekawe urządzenie jak dla mnie.
Stary 2011-05-05, 13:38   #7
karolynka90
Zakorzenienie

Ale to urządzenie bada tylko i wyłącznie temperaturę.
Nie ma tam nic o śluzie czy szyjce macicy.

EDIT:
Cytat:
Używając Baby-Comp można:
  • wskazać optymalny moment poczęcia,
  • określić dni, w których jest zwiększona możliwość poczęcia chłopca lub dziewczynki;
  • zdiagnozować występowanie cykli bezowulacyjnych oraz niewydolność ciałka żółtego,
  • zidentyfikować ciążę po 15 dniach od poczęcia,
  • poinformować urządzenie o współżyciu;
  • określić datę poczęcia i narodzin;
  • określić dzień owulacji i optymalny czas na poczęcie nawet z 6 dniowym wyprzedzeniem;
  • otrzymać zapamiętane dane pobranych temperatur i statystykę cyklu;
  • otrzymać wydruk danych o cyklu;
  • stosować urządzenie jako nowoczesną antykoncepcję.
Ale jak? To już nie jest napisane. Bujda.

Edytowane przez karolynka90
Czas edycji: 2011-05-05 o 13:39
karolynka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-05, 13:46   #8
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Słyszałam pare pozytywnych opinii na temat tego komputera.
W końcu za taka cenę musi być czegoś wart.

Wygoda to napewno.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:

EDIT:

Doczytałam sie również tego

Chłopiec czy dziewczynka?

Wiele par zadaje sobie to pytanie. Niektórzy liczą na łut szczęścia, inni stosują diety, bądź wyliczają dni w których może dojść do poczęcia chłopca lub dziewczynki, a niektórym jest obojętna płeć potomstwa.

Dla tych, którzy chcą mieć wpływ na płeć dziecka i chcą ją zaplanować przeznaczony jest komputer cyklu Baby-Comp, który został wyposażony w program do planowania płci dziecka.

Obiegowa teoria (zaznaczam teoria, nie praktyka) mówi o tym, że aby począć dziewczynkę należy współżyć kilka dni przed owulacją a aby począć chłopca w dniu owulacji. Wiązane jest to z faktem, że plemniki zawierające chromosom X są cięższe a plemniki z chromosomem Y są lżejsze - dalej - przypisuje się tym z X większe zdolności przeżywalności, lecz mniejszą szybkość. Natomiast plemniki z Y charakteryzują się mniejszą przeżywalnością, ale za to ogromną szybkością ruchu.

O ile z faktem różnicy ciężaru między plemnikami nie da się dyskutować o tyle pozostałych danych nikt nie zbadał empirycznie i pozostają one tylko "dorobioną" teorią.

Niemiecki producent Baby-Comp postanowił empirycznie zbadać zależność między czasem współżycia a owocem, czyli dzieckiem o określonej płci.

Kobiety stosujące Baby-Comp i starające się o ciążę, które uczestniczyły w badaniu informowały komputer cyklu o momencie współżycia, a następnie po 9 miesiącach o płci potomka. W wyniku badań okazało się, że powszechna teoria niewiele ma wspólnego z rzeczywistością.
Otóż współżycie w czasie owulacji to szansa na poczęcie dziewczynki a na kilka dni przed owulacją to szansa na poczęcie chłopca. Skuteczność tej metody określono na wysokim poziomie 80%.

Więc może nie aż taka bójda ? Wytłumaczone jest jakby nie patrzec
Stary 2011-05-05, 14:00   #9
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam pare pozytywnych opinii na temat tego komputera.
W końcu za taka cenę musi być czegoś wart.

Wygoda to napewno.
Cena? Wiele jest drogich bubli. To jeszcze o niczym nie świadczy.

Wygoda?
No pewnie tak, nie trzeba zaznaczać temperatur na wykresach, ale czy ja wiem czy wpisanie temperatury jest takie męczące?
Są strony w necie, w których wpisujesz wszystkie dane, niepotrzebny do tego specjalny sprzęt.
Cytat:
Doczytałam sie również tego

Chłopiec czy dziewczynka?

Wiele par zadaje sobie to pytanie. Niektórzy liczą na łut szczęścia, inni stosują diety, bądź wyliczają dni w których może dojść do poczęcia chłopca lub dziewczynki, a niektórym jest obojętna płeć potomstwa.

Dla tych, którzy chcą mieć wpływ na płeć dziecka i chcą ją zaplanować przeznaczony jest komputer cyklu Baby-Comp, który został wyposażony w program do planowania płci dziecka.

Obiegowa teoria (zaznaczam teoria, nie praktyka) mówi o tym, że aby począć dziewczynkę należy współżyć kilka dni przed owulacją a aby począć chłopca w dniu owulacji. Wiązane jest to z faktem, że plemniki zawierające chromosom X są cięższe a plemniki z chromosomem Y są lżejsze - dalej - przypisuje się tym z X większe zdolności przeżywalności, lecz mniejszą szybkość. Natomiast plemniki z Y charakteryzują się mniejszą przeżywalnością, ale za to ogromną szybkością ruchu.

O ile z faktem różnicy ciężaru między plemnikami nie da się dyskutować o tyle pozostałych danych nikt nie zbadał empirycznie i pozostają one tylko "dorobioną" teorią.

Niemiecki producent Baby-Comp postanowił empirycznie zbadać zależność między czasem współżycia a owocem, czyli dzieckiem o określonej płci.

Kobiety stosujące Baby-Comp i starające się o ciążę, które uczestniczyły w badaniu informowały komputer cyklu o momencie współżycia, a następnie po 9 miesiącach o płci potomka. W wyniku badań okazało się, że powszechna teoria niewiele ma wspólnego z rzeczywistością.
Otóż współżycie w czasie owulacji to szansa na poczęcie dziewczynki a na kilka dni przed owulacją to szansa na poczęcie chłopca. Skuteczność tej metody określono na wysokim poziomie 80%.

Więc może nie aż taka bójda ? Wytłumaczone jest jakby nie patrzec
Spytam o to doktora u mnie w szkole jak będę mieć z nim wykład (ginekolog) i wtedy się wypowiem.
Stary 2011-05-05, 14:01   #10
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Cena? Wiele jest drogich bubli. To jeszcze o niczym nie świadczy.

Wygoda?
No pewnie tak, nie trzeba zaznaczać temperatur na wykresach, ale czy ja wiem czy wpisanie temperatury jest takie męczące?
Są strony w necie, w których wpisujesz wszystkie dane, niepotrzebny do tego specjalny sprzęt.

Spytam o to doktora u mnie w szkole jak będę mieć z nim wykład (ginekolog) i wtedy się wypowiem.
Dobry pomysł Będę czekała na jakąs wiadomosc na forum
Stary 2011-05-05, 14:31   #11
paula78
Zakorzenienie

Nie potrzeba do tego komputera tylko znajomości własnego ciała a i tak pewności nie ma.

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:

Chodzi o plemniki ,te dziewczynskie sa silniejsze ale wolniejsze a chlopięce słabsze ale szybsze ,jesli więc sperma będzie "w okolicy" jajeczka w szczycie owulacji to do jajeczka plemnik chlopiecy dotrze szybciej ,jeśli przed owulacją to plemnik dziewczęcy bo jest silniejszy i dłużej ale wolniej dopływa do jajeczka.

Jakos to tak było

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-05, 14:35   #12
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Chodzi o plemniki ,te dziewczynskie sa silniejsze ale wolniejsze a chlopięce słabsze ale szybsze ,jesli więc sperma będzie "w okolicy" jajeczka w szczycie owulacji to do jajeczka plemnik chlopiecy dotrze szybciej ,jeśli przed owulacją to plemnik dziewczęcy bo jest silniejszy i dłużej ale wolniej dopływa do jajeczka.

Jakos to tak było
Dobra dobra ja i tak zapytam mojego kochanego pana ginekologa szkolnego czy to prawda.
Jakieś za proste mi się to wydaje.
Stary 2011-05-05, 16:29   #13
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra dobra ja i tak zapytam mojego kochanego pana ginekologa szkolnego czy to prawda.
Jakieś za proste mi się to wydaje.

"...Gdy zwycięży plemnik z chromosomem Y, na świat przyjdzie chłopiec. Medycyna i badania naukowe mówią tak: plemniki niosące chromosom Y są szybsze, lecz krócej zachowują zdolność zapłodnienia. Plemniki z chromosomem X są wolniejsze, ale za to bardziej wytrzymałe. Zdaniem lekarzy to najbardziej wiarygodna z naturalnych metod planowania płci dziecka..."
http://www.agnieszka.com.pl/plec_dziecka.htm

wystarczy google.
nic skomplikowanego oprócz obserwacji cyklu.

Stary 2011-05-05, 16:36   #14
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
"...Gdy zwycięży plemnik z chromosomem Y, na świat przyjdzie chłopiec. Medycyna i badania naukowe mówią tak: plemniki niosące chromosom Y są szybsze, lecz krócej zachowują zdolność zapłodnienia. Plemniki z chromosomem X są wolniejsze, ale za to bardziej wytrzymałe. Zdaniem lekarzy to najbardziej wiarygodna z naturalnych metod planowania płci dziecka..."
http://www.agnieszka.com.pl/plec_dziecka.htm

wystarczy google.
nic skomplikowanego oprócz obserwacji cyklu.
Tak no ja wiem, że jak Y dojdzie do komórki jajowej pierwszy, to będzie chłopiec, a jak X to dziewczynka.
Tylko czy to jest takie pewne?
Że jak ktoś współżyje w dzień owulacji, to pewne jest to, że komórkę jajową zapłodni Y?
Stary 2011-05-05, 16:54   #15
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Tak no ja wiem, że jak Y dojdzie do komórki jajowej pierwszy, to będzie chłopiec, a jak X to dziewczynka.
Tylko czy to jest takie pewne?
Że jak ktoś współżyje w dzień owulacji, to pewne jest to, że komórkę jajową zapłodni Y?
Życie mnie nauczyło ,że nie ma nic pewnego więc nie nastawiałabym się jakoś szczególnie,może to zadziałać a może to być przypadek.
Tylko in vitro może gwarantować wybór płci ,pytanie po co ,chociaz moge uwierzyć ,że juz następuje wybór płci w klinikach ,tacy np. Beckhamowie pewnie wybrali płeć w prywatnej klinice a może to przypadek ,że po 3 synach będą mieli córkę.

Edytowane przez paula78
Czas edycji: 2011-05-05 o 16:56
Stary 2011-05-05, 18:52   #16
nicko
Zadomowienie

Komputerki są bardzo fajne, ale niestety też bardzo drogie. Mierzy się temperaturę specjalnym termometrem i na podstawie temperatury komputer wyznacza dni płodne. Kto stosuje NPR wie, że do wyznaczenia dni płodnych nie jest konieczna obserwcja śluzu ani badanie szyjki macicy, są to działania pomocnicze, ale tak naprawdę to temperatura potwierdza przebycie owulacji.
Co do poczęcia chłopca czy dziewczynki to komputerek wskaże w które dni najlepiej starać się o daną płeć, nie da niestety 100% gwarancji, że tak się stanie i polega to właśnie na tym, że plemniki na chłopca są szybsze, na dziewczynkę dłużej żyją, im bliżej owulacji tym prawdopodobieństwo poczęcia chłopca większe.
Jeśli kogoś stać na to cudo to jestem za, naturalna i skuteczna antykoncepcja.

Edytowane przez nicko
Czas edycji: 2011-05-05 o 18:54
nicko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-05, 20:03   #17
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicko Pokaż wiadomość
Komputerki są bardzo fajne, ale niestety też bardzo drogie. Mierzy się temperaturę specjalnym termometrem i na podstawie temperatury komputer wyznacza dni płodne. Kto stosuje NPR wie, że do wyznaczenia dni płodnych nie jest konieczna obserwcja śluzu ani badanie szyjki macicy, są to działania pomocnicze, ale tak naprawdę to temperatura potwierdza przebycie owulacji.
Co do poczęcia chłopca czy dziewczynki to komputerek wskaże w które dni najlepiej starać się o daną płeć, nie da niestety 100% gwarancji, że tak się stanie i polega to właśnie na tym, że plemniki na chłopca są szybsze, na dziewczynkę dłużej żyją, im bliżej owulacji tym prawdopodobieństwo poczęcia chłopca większe.
Jeśli kogoś stać na to cudo to jestem za, naturalna i skuteczna antykoncepcja.
Oczywiście - w czasie owulacji temperatura skacze. Tylko że wystarczy jakakolwiek infekcja, przeziębienie czy cokolwiek, to wtedy też tempka skoczy i cały wykres nie jest wiarygodny. Czy nie?
Stary 2011-05-06, 11:50   #18
nicko
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiście - w czasie owulacji temperatura skacze. Tylko że wystarczy jakakolwiek infekcja, przeziębienie czy cokolwiek, to wtedy też tempka skoczy i cały wykres nie jest wiarygodny. Czy nie?
Tak, ale komputerek to mądre urządzenie. Na początku, jak i w takich sytuacjach będzie zapalać się czerwona lampka, czyli, że nie można współżyć. Komputerek nie tylko mierzy temperature, ale sam analizuje wykresy i wskazuje, w które dni można bezpiecznie współżyć.
nicko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-06, 18:04   #19
dantiris
Raczkowanie

z tego co mi wiadomo, to szanse, czy to będzie chłopiec czy dziewczynka ZAWSZE wynoszą 50% na 50%. a tak poza tym skoro urządzenie to dokonuje pomiaru temperatury ciała i na tej podstawie określa dni płodne i niepłodne, to może być w tym trochę prawdy. ale szanse na trafność tych obliczeń na pewno nie są stu procentowe. pamiętajmy, że kobiecy organizm nie jest komputerem i nie jest zaprogramowany.

od 28.11.2009 do dziś.. szczęśliwie zakochana!

dantiris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 11:53   #20
melodya
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Płci dziecka żaden komputer cyklu ci nie powie
Na to nikt nie ma wpływu, ani nic. Na temat innych a wiem, że sporo ich się nie wypowiem bo nie wiem jak tam jest. Ja mam komputerek CycloTest 2 Plus i jestem zadowolona. U mnie akurat górę wzięła cena, bo tak to ma te same funkcje itp a jest tańszy dużo tańszy. I gdzieś na forum wyczytałam, że CycloTest idealnie pasuje do dłoni no pasuje, potwierdzam i ja hahah
melodya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 15:48   #21
chelseaa
Raczkowanie

Taki komputerek to naprawdę fajna sprawa może być...ale mimo wszystko mam wątpliwości używała któraś go w celach antykoncepcyjnych przez ok rok? tak żeby wiedzieć czy jest naprawdę skuteczny?
Widzę, że melodya za spam uznana ;p Podnieciła się dziewczyna heh tym Cyclotestem Nie piszę nowego wątku póki co bo to bez sensu, ale wracam do pytania wyżej

Już nie trzeba Kupiłam go i jestem zadowolona

Edytowane przez chelseaa
Czas edycji: 2011-09-22 o 13:51 Powód: rozwinięcie
chelseaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 21:07   #22
Sloneczko131
Przyczajenie

Ja tutaj po forum buszuje na temat tych komputerków.
Zawsze myslalam, ze istnieje tylko jeden komputer, a z netu dowiaduje sie, ze tego jest juz wiecej.
Znalazłam taka strone: http://www.cyclotest.de/Jak-dziala-c...671c0ee.0.html
Jestescie zadowolone z tego urzadzenia?
Sloneczko131 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-05, 14:46   #23
chelseaa
Raczkowanie

No ja już pisałam w poprzednim poście, że używam i mi bardzo odpowiada. Nie mam żadnych problemów z mierzeniem temperatury, używam go od pół roku. Łatwa obsługa.
Stary 2012-04-12, 07:06   #24
mhm0808
Obcy 8 pasażer Nostromo

Podbijam temat
Może ktoś z osób posiadających komputer cyklu się wypowie o jego skuteczności antykoncepcyjnej

mhm0808 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 14:07   #25
chelseaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mhm0808 Pokaż wiadomość
Podbijam temat
Może ktoś z osób posiadających komputer cyklu się wypowie o jego skuteczności antykoncepcyjnej
Jeśli chodzi o skuteczność to te komputerki mają ponad 99% Więc jest bardzo dobra. U mnie się sprawdza, nie zaszłam do tej pory w ciążę
Stary 2015-06-04, 13:57   #26
paskudzia
Raczkowanie

A jakiego używacie komputerka

Znalazłam takie Cyclotest 2 plus i Cyclotest Baby.

Czym oprócz ceny one się różnią.

paskudzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-23, 11:02   #27
Eliii88
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny! Jak już pisałam, chciałam trochę zaoszczędzić i kupiłam Cyclotest. Nie spodobał mi się za bardzo, wykonanie, ten cieniutki kabelek itp i mężowi również. Stwierdziłam, że trochę przyoszczędzę i kupię Lady Compa. Odesłałam go wraz ze stosownym orzeczeniem, długooo czekałam w końcu napisałam do nich maila, co ze zwrotem pieniędzy. Wyobraźcie sobie, że odmówili!
No i niestety :/ wczoraj listonosz dostarczył mi Cyclotesta- mój zwrot. Piszą, że urządzenie było wyjęte z opakowania- było dotykane, czyli straciło swoją "higieniczność" i koniec. Oczywiście nikt wcześniej nie informował mnie o tym i jest to dla mnie tym bardziej dziwne, że nie było innej możliwości aby zobaczyć urządzenie (zwykły zarząd). Powołują się na art. 38, pkt. 5 ustawy o prawach konsumenta:
Prawo odstąpienia od umowy zawartej poza lokalem przedsiębiorstwa lub na odległość nie przysługuje konsumentowi w odniesieniu do umów:
5) w której przedmiotem świadczenia jest rzecz dostarczana w zapieczętowanym opakowaniu, której po otwarciu opakowania nie można zwrócić ze względu na ochronę zdrowia lub ze względów higienicznych, jeżeli opakowanie zostało otwarte po dostarczeniu;

Oczywiście z urządzenia nie korzystałam, tylko wyjęłam z opakowania i dotknęłam. Prawie 700 zł poszło, w błoto... czuję się oszukana i jest to dla mnie zwykłe świństwo. Myślę, co mam dalej z tym zrobić, bo używanie tego badziewia w dodatku z taką obsługą klienta nie wchodzi już dla mnie w grę...
Eliii88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-25, 18:00   #28
chelseaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eliii88 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny! Jak już pisałam, chciałam trochę zaoszczędzić i kupiłam Cyclotest. Nie spodobał mi się za bardzo, wykonanie, ten cieniutki kabelek itp i mężowi również. Stwierdziłam, że trochę przyoszczędzę i kupię Lady Compa. Odesłałam go wraz ze stosownym orzeczeniem, długooo czekałam w końcu napisałam do nich maila, co ze zwrotem pieniędzy. Wyobraźcie sobie, że odmówili!
No i niestety :/ wczoraj listonosz dostarczył mi Cyclotesta- mój zwrot. Piszą, że urządzenie było wyjęte z opakowania- było dotykane, czyli straciło swoją "higieniczność&qu ot; i koniec. Oczywiście nikt wcześniej nie informował mnie o tym i jest to dla mnie tym bardziej dziwne, że nie było innej możliwości aby zobaczyć urządzenie (zwykły zarząd). Powołują się na art. 38, pkt. 5 ustawy o prawach konsumenta:
Prawo odstąpienia od umowy zawartej poza lokalem przedsiębiorstwa lub na odległość nie przysługuje konsumentowi w odniesieniu do umów:
5) w której przedmiotem świadczenia jest rzecz dostarczana w zapieczętowanym opakowaniu, której po otwarciu opakowania nie można zwrócić ze względu na ochronę zdrowia lub ze względów higienicznych, jeżeli opakowanie zostało otwarte po dostarczeniu;

Oczywiście z urządzenia nie korzystałam, tylko wyjęłam z opakowania i dotknęłam. Prawie 700 zł poszło, w błoto... czuję się oszukana i jest to dla mnie zwykłe świństwo. Myślę, co mam dalej z tym zrobić, bo używanie tego badziewia w dodatku z taką obsługą klienta nie wchodzi już dla mnie w grę...
A ja mam go od 2 lat i jestem bardzo zadowolona. kilka razy kontaktowałam się z firmą, w ktorej go kupiłam i nie miałam zadnych problemów.
Stary 2015-12-12, 11:02   #29
agax99
Przyczajenie

Witam, mam do was takie pytanie. Czy któraś z was miała do czynienia z cyclotest myway i mogłaby wyrazić swoją opinię ?
agax99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-18, 18:36   #30
paulinag92
Przyczajenie

hej
Zastanawiam się nad kupnem Cyclotestu myWay w celu planowania ciąży.
Czy któraś z was kupiła ten komputerek cyklu właśnie w tym celu?
Jakie są wasze opinie?
Z góry dziękuje za każdą odpowiedź
paulinag92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości