![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
niedoświadczony facet mnie ignoruje, a mówi, że mu zależy
Spotkałam się już z 10 razy z facetem, który jest niedoświadczony z kobietami. Mamy oboje po 21 lat, on nigdy nie był w związku. Problem jest tego typu, że mówi, że mu zależy, ale ja czuję się przez niego igorowana, często odpisuje mi po długim czasie, mimo, że jest aktywny i wiem, że mógłby odpisać, często przekłada mi godziny spotkań( tzn. spóźnia się) , a co najdziwniejsze w ogóle nie dąży do kontaktu fizycznego. 10 spotkań za nami, a nawet się nie przytulamy. Napisałam mu coś, że brakuje mi bliskości to całkiem to zignorował, dałam mu do zrozumienia, że chciałabym chociaż dostawać buziaka na pożegnanie... twierdzi, że chce się spotykać, ale jeszcze nie chce się deklarować. Jest ogólnie bardzo nieśmiały. Nie wiem co mam zrobić, dać mu jeszcze czas? pogadać? powiedzieć wprost, że czuję się ignorowana i dłużej tego nie wytrzymam? olać go? co myślicie o całej sytuacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: niedoświadczony facet mnie ignoruje, a mówi, że mu zależy
Hmm pogadaj z nim po prostu, spytaj czy mu zalezy, jak widzi Wasza relacje? Moze jestes dla niego kolezanka tylko?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
chodzimy do kina, nie pozwala mi zapłacić, rozmawialiśmy o tym, że spotykamy się tylko ze sobą...więc miałam wrażenie, że może chce bym była kimś więcej. ale po tym jak powiedziałam, że może jakieś buzi na pożegnanie, a on odmówił, napisałam do niego czy może on chce zebym była tylko koleżanką, może źle wszystko odebrałam. a on odpisał, że na razie spotykajmy sie, że on się teraz zadeklarować nie może. i ja napisałam, że nie chodzi mi o deklaracje, a o bliskośc, której między nami nie ma i zapytałam czy to dla niego za szybko czy jak i mi nie opisał na to od wczoraj....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Interleukina Druga
|
Jestem zwolenniczką szczerej rozmowy.
Powiedz mu co ci leży na sercu, że wymagasz szacunku dla swojego czasu (nienawidzę spóźniania się) i nie tyle poważnych deklaracji co chociaż określenia się w jaki sposób cię traktuje i jak by chciał dalej rozwijać tą znajomość - powinien już to wiedzieć po tych kilku spotkaniach. Możesz powiedzieć, że nie interesują cię dalsze koleżeńsko-zapoznawcze spotkania i chciałabyś powoli zacząć rozwijać bliskość i intymność (chociażby w kontekście trzymania za rękę, przytulenia, buziaka). Niech się konkretnie do tego ustosunkuje czy też chce tego samego. Jeśli nie to trudno, ale najwidoczniej nie jest wam po drodze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak właśnie muszę z nim pogadać jak się zobaczymy. tylko po tym jak napisałam mu wczoraj, że nie ma między nami bliskości to on nic nie odpisał i czuję, że znowu się wycofał... on jest naprawde taki wstydliwy, niedoświadczony z kobietami. no ale coż nie mam wyjścia, muszę z nim odbyć taka rozmowę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
nie tłumaczyła bym jego zachowania niedoświadczeniem. Olewa Cię w bardzo brzydki sposób.
Wiesz, sam fakt że napisałaś mu wczoraj smsa a on do dzisiaj nie odpisał- nie wygląda to dobrze. gdyby chciał to by odpisał. Nie wiem czy chciało by mi się tracić czas na kogoś kto tak podchodzi do sprawy
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
W sumie racja. Napisałby nie wiem "Przepraszam, nie chciałem byś tak pomyśla, zależy mi na naszej relacji ale wolno się otwieram. " Czy coś takiego. Może sama złap go za rękę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Eee nie wiem czy niedoswiadczenie go tłumaczy, dla swojego jestem pierwszą dziewczyną, był też nieśmiały i ręce mu się do mnie kleiły
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pandemonium4 Czas edycji: 2018-03-18 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Mój tz jest nieśmiały i na drugiej randce już dotykal mojej dłoni pod jakimś tam niewinnym pretekstem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
[1=260c4d4fdb0e7f4840fc704 76d5f7e46d82a0f3e;8226569 6]Tu już nie ma o czym rozmawiać, on swoją postawą jasno wyraził, jak bardzo mu na Tobie zależy... Moim zdaniem okazałaś już wystarczającą cierpliwość i dobrą wolę, nie kontaktuj już się z nim i zakończ znajomość.[/QUOTE]
Ja się z nim absolutnie nie kontaktuje, on pisze do mnie pierwszy. Jak sam będzie znowu pisać( a będzie, wiem to) to mu napiszę, że nie widzę sensu w tej znajomości i wiem, że on będzie dopytywał, że dlaczego i w ogóle... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Interleukina Druga
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
skąd ta pewność ? skoro do tej pory nie odpisał.
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem żadne szczere rozmowy nie mają sensu, bo on cię po prostu olewa. 10 spotkań i żadnego przytulenia? Spóźnianie się? Wygląda na to, że spotyka się z tobą, bo się nudzi.
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewentualnie sprawdza, którą płeć woli.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Znajomosc już zakończona, widać po prostu się nie podobałam, nie wiem po co tyle spotkań było
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Napisał do mnie wczoraj wieczorem, ze sorry ciężki dzień miał( mieliśmy się wczoraj spotkać, fakt nie byliśmy umówieni na konkretna godzinę ale mógł mi chociaż napisać, ze dziś jednak nie..) i tez nie odpisał mi na to, ze nie ma miedzy nami bliskosci a to pisałam dzień wcześniej. Napisałam, ze my już nie mamy o czym rozmawiać, a on, ze jakoś od początku nie mieliśmy o czym rozmawiać, ze większość czasu była cisza. Ze fajnie mu się spędza ze mną czas, nie chce zrywać kontaktu, ale nic więcej miedzy nami nie będzie.
Jest mi tak przykro. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Dobrze, że zakończona. Zauważ, że było dokładnie tyle spotkań, na ile się zgodziłaś. Wyciągnij lekcję na przyszłość: jeśli ktoś Cię lekceważy, nie ma sensu tracić na niego czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
[1=260c4d4fdb0e7f4840fc704 76d5f7e46d82a0f3e;8227424 1]Dobrze, że zakończona. Zauważ, że było dokładnie tyle spotkań, na ile się zgodziłaś. Wyciągnij lekcję na przyszłość: jeśli ktoś Cię lekceważy, nie ma sensu tracić na niego czasu.[/QUOTE]
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Wydawało mi się, ze koleżance nie kupuje się prezentu na dzień kobiet. Mam wrażenie, ze on był zainteresowany, ale się rozmyślił
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
dobrze że ta znajomość się skończyła.
na przyszłość- bardziej uważaj na ludzi i nie angażuj się w znajomość z kimś kto Cię ignoruje.
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, szkoda, czułabym się trochę oszukana w takiej sytuacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
No ale Ty chciałabyś być z kimś takim, kto Cię zlewa w ważnych sprawach i ma zero szacunku dla Twojego czasu? Nawet jeśli stwarzał pozory, że chciałby związku to Ty powinnaś się z tego sama wycofać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Autorko, tak na przyszłość to sobie dobrze przemyśl co Cię ciągnęło do osoby, która właściwie od początku (w sensie po kilku pierwszych spotkaniach już widziałaś, że coś jest nie tak) nie za bardzo rokowała na przyszłość. Cóż z tego, że do kina zabierał, skoro byle jak i mocno na dystans Cię traktował? Miej swój rozum. Kino możesz sobie zafundować sama, a nie lecieć na kolejne spotkania z kimś, kto nie wykazuje jakiegoś większego zainteresowania Twoją osobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Każde spotkanie było z jego znajomości, on pisał pierwszy. Czułam, że coś jest nie tak, że trzyma mnie bardzo na dystans, ale myślałam, że może faktycznie nie ma co go pospieszać i niech się zaangazuje kiedy będzie gotowy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Ale cóż z tego, że proponował? Musisz bardziej ufać swojej intuicji i rozumowi. Nawet jak facet proponuje, to możesz odmówić, jeżeli widzisz, że coś jest nie tak. Serio serio. Jakby nadal proponował, to byś leciała na kolejne spotkania?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
chyba tak, bo jednak trochę się zauroczyłam, ehh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.