|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() pomóżcie mi!!!
długo trwało zanim zdecydowałam sie napisać coś na tym forum. myślałam ze mnie to nie dotyczy że ja daje sobie rade sama jednak właśnie dzisiaj przekonałam sie ze przez cały czas oszukiwałam sama siebie!
przez ostatni czas to znaczy jakiś miesiąc powiedzmy ze nawet byłam na diecie choć chyba jak każdemu zdarzaly mi sie napady na lodówke jednak to co sie dzisiaj stało zmieniło moje całe nastawienie jak nigdy oprócz normalnych posiłków otworzyłam czekolade i niestety zjadłam ją całą;/ później jeszcze spałaszowałam z siostra ogromna paczke chipsów i na dokładke mama zrobiła pyszne tosty którym nie mogłam a moze nie chciałam sie oprzeć! w wyniku tego z obrzarstwa nie nie mogłam sie wogule ruszyć ![]() mam już za soba wiele prób bycia na diecie jednak ta próba będzie ostatnia i skuteczną! juz nigdy więcej nie pozwole sobie na taka rozpuste na takie zaniedbanie tygodni starań! dziewczyny proszę pomóżcie mi wytrwać w tym postanowieniu. napiszcie jak wy sobie radzicie z głodem czy macie czasem chwile zwątpienia i słabośći. chcialabym oczyścić organizm i schudnąć wiem ze do diety potrzeba ćwiczeń i z tym nie ma problemu wiec proszę was o rady i wsparcie emocjonalne, psychiczne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: pomóżcie mi!!!
Witam Cie serdecznie na samym poczatku chce zaznaczyc ze dieta to nie odchudzanie polegajace na nie jedzeniu tylko zastapienie "mniej" zdrowej zywnosci zdrowa no postaraj sie nie jesc zwyklego chleba zamien go np na razowy, jedz duzo owocow i warzyw i najwazniejsze powinnas jesc 5 razy dziennie nie duze porcje. Jesli jesz mieso to postaraj sie jesc gotowane a nie smazone i wiem ze to moze byc bardzo trudne NIE WOLNO JESC CHIPSOW!!! to w dietetyce jest zabronione!! naprawde sproboj sobie ustalic Twoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne.Jesli chesz moge Ci to obliczyc ale musisz mi podac twoj wiek,wzrost i wage ??? Wierze ze uda Ci sie schudnac i trzymam za Ciebie kciuki
![]() ![]() PS.Skanczylam dietetyke niestety to byl tylko rok ale cos tam z tego tematu wiem jesli dam rade to pomoge POZDRAWIAM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
dziękuję za dobre słowa
![]() ![]() Patrizia podaję to co potrzebne by obliczyć moje zapotrzebowanie kaloryczne mam 17 lat, 174cm i 68 kg wagi moim marzeniem byłoby przestać ciągle mysleć o jedzeniu tym co inni powiedzą patrząć na kolejny talerz zupy który zjadam chcę przejść na nowy zdrowy styl życia po dzisiejszym obrzarstwie mam jeszcze większą motywację i wieże ze wytrwam w swoim pstanowieniu to będzie krok który odmieni moje zycie i który pozwoli mi w pełni cieszyc się moja nową zgrabna sylewtką prosze was tylko nie opuszczajcie mnie bo chyba jesteście jednynymi osobami które chcą mi w jakimś stopniu pomóc nie mam nikogo innego który pomógłby mi wykonać ten krok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dzieki za namiary na Ciebie
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Lipa 198 to dla Ciebie racja pokarmowa na caly dzien
Sniadanie1 : 395 kcal Sniadanie2 : 158 kcal Obiad : 555kcal Podwieczorek : 158 kcal Kolacja : 317 kcal Pozdrawiam ma nadzieje ze sie przyda Papa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Patrizia dziekuje
![]() co powinnam zabierać do szkoly na śniadanie obecnie staram sie nosić jakieś jakbłka ewentualnie kupuje sobie banana lub jogurt co powinnam jeść w szkole??? ze szkoły wracam dopiero po 16 wiec czy godzina 17 to nie za późno zeby jeść dania o dużej kaloryczności??? przeważnie od godziny 8 do 16 jestem w szkole wiec jak powinnam sobie komponować dania??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
do szkoly proponuje wziasc sobie jogurcik a do niego mozesz kupiz otreby sa tanie i wsypywac je do jogurtu maja duzo blonnika ja tak robie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Fajnie że odpisujecie na poje posty
![]() już drugi dzień walcze ze swoim nałogiem czyli jedzieniem;/ w sumie nie jest tak źle staram sie nie objadać i powstrzymywać przed napadem na lodówkę.właśnie zajadam się suszonymi śliweczkami bo chcę troche przeczyśćić moje jelitka! przyznam się szczerze że czasami wracam myslami do tego uczucia jak było jak zwróciłam posiłek jak sie wtedy lekko czułam mam nadzieje ze to nie jest początek bulimii ![]() ćwiczę wieczorem i narazie jakoś daję radę pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.