|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() ? ? ?
Witam!
Pomóżcie! Juz sama nie wiem co robić ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Dot.: ? ? ?
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Podczas odchudzania bardzo ważną rolę pełni białko. Twoje posiłki są typowo węglowodanowe. Jeśli będziesz dostarczała organizmowi duże ilosci białka, proces chudnięcia przebiegnie w szybszy sposób w skutek przyśpieszenia Twojego metabolizmu. Ogólnie przyjmuje się, że na 1 kg masy ciała powinno przyjmować się 1 gram białka. Dobrym źródłem białka jest: jajka, ryby, soja, fasola, nabiał (najwięcej w twarożku białym, w reszcie nabiału już dużo mniejsze ilości). Staraj się aby Twoje posiłki składały się z białka+zdrowych tłuszczów+węglowodany złożone. Ogólnie wydaje mi się, że oprócz tego, że brakuje w Twoim jadłospisie większej ilosci białka jest OK. Ja bym dodała jeszcze jakąś białkową kolacje przed pójściem spać. Powinnaś nie jeść przed spaniem około 2-3 godzinki i to w zupełności wystarczy. Troszkę późno ten obiad ![]() ![]() Nie wiem w jakiej ilości jesz owoce, ale pamiętaj że one zawierają cukier. Są bardzo zdrowe, ale w nadmiarze mogą szkodzić. Może między posiłkami pij od czasu do czasu czerwoną albo zieloną herbatę dla przyśpieszenia metabolizmu. Mam nadzieję, że jeszcze ktoś się wypowie i ewentualnie mnie poprawi jeśli się mylę ![]() Od jak dawna w ten sposób jesz kasiolda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]()
Zapomniałam się zapytać ile ważysz i ile masz wzrostu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.