|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dwa związki, dwie zdrady ze strony partnerów...Co robię źle?
Jestem załamana. w 2016 byłam w kilkumiesięcznym związku, który zakończył się tym, że ówczesny chłopak, nazwijmy go X, spotykał się potajemnie z pewną dziewczyną, dla której ostatecznie mnie rzucił. Mocno mnie to zabolało, bo byłam bardzo zakochana i długo czułam się poniżona.
Kilka tygodni po tym zaczęłam się spotykać z kimś innym, przyjmijmy Y. Znowu bezgranicznie zaufałam i mocno pokochałam, byliśmy razem ~rok, koniec nastąpił dwa dni temu. Ostatnio się pokłóciliśmy, bo nasłuchałam się od nieodpowiednich ludzi rzeczy, które mi się bardzo nie spodobały. Byłam gotowa wybaczyć, bo po przemyśleniu i ułożeniu, okazało się, że większość to plotki. W tym samym czasie Y powiedział, że chce żeby nasz związek opierał się na szczerości i przyznał się, że spotkał się raz (RAZ mocno podkreślił) z pewną dziewczyną. Chwilę po tym, jak wypieprzyłam go z domu, napisałam do niej z pytaniem, ile to trwało. Powiedziała, że spotkali się "po koleżeńsku tylko kilka razy". Od razu do niego napisałam, nic nie odpowiadał na temat, ile razy się spotkali, natomiast zapewniał, że nie spotkał się z nią sam na sam, tylko z jeszcze jednym kolegą (zresztą naszym wspólnym). Nie minęło 5 minut jak stałam pod drzwiami tego kolegi i żądałam wyjaśnień, dlaczego nie dość, że nie próbował go powstrzymać przed spotykaniem z innymi dziewczynami, to jeszcze go krył i z nim jeździł. Przyznał też, że nie chce mieć z tym nic wspólnego, bo Y czasami jeździł sam. To mnie rozbiło na kawałki. Dodam, że w przypadku związku z X, poleciał on do mojej znajomej. Tak się, ku*wa, trafiło, że Y również wybrał sobie na cel następną moją znajomą, która zresztą tak jak poprzednia, doskonale wiedziała o związku. Co mam robić? W dzień, kiedy się o tym dowiedziałam, pierwszy raz miałam myśli samobójcze. Ciągle czuję się podle, nie wiem gdzie szukać pomocy, wsparcia i zrozumienia. Kolejny raz ktoś, kogo kochałam, pokazał mi, że natrafił się ktoś lepszy ode mnie... Czym ja na to zasłużyłam, co ja robię źle, co jest ze mną nie tak... Nie oczekiwałam wiele.. tylko szacunku Piszę tu, bo nie mam z kim porozmawiać. Dodam też, że dla mnie zdrada to nie tylko kontakt fizyczny. Dla mnie do zdrady wystarczy spotykanie się za plecami z kimś innym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Dwa związki, dwie zdrady ze strony partnerów...Co robię źle?
Ale w jaki sposób on się z nią spotykał? Jesteś pewna, że to miało charakter randki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
nie mam pewności, jaki charakter miały te spotkania.
jednak gdy ja się zamierzałam spotykać "po koleżeńsku" z moimi kolegami, pytałam Y czy nie ma nic przeciwko, nic nie miałam do ukrycia. skoro jednak on słowem nie pisnął o tych konkretnie spotkaniach, to widocznie dla niego musiało znaczyć to coś więcej. dodam, że nigdy nie było między nami awantur ani ograniczeń odnośnie spotkań ze znajomymi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Po prostu się zastanawiam, czy ten drugi raz to nie była Twoją nadinterpretacja na skutek szoku po pierwszym razie. Tak czy siak, wina nigdy nie leży podstronie zdradzanego. Nawet jeśli zdradzona strona robiła coś nie Tak , to i tak należało z nią najpierw zerwać, a potem się brać za innych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że w twojej sytuacji najlepiej będzie znaleźć terapeutę, który pomoże ci się po tym pozbierać i nie utrwalać błędnych przekonań (np. "to moja wina"). Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wybieraj sobie mniej atrakcyjne koleżanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Każdy może zdradzić i ten szary myszak i ten przebojowiec. Nie ma co tu uogólniać. I to nie jest Twoja wina. Po prostu miałaś pecha. Na pocieszenie, jeden chłopak odszedł do mojej koleżanki ( nawet nie zerwał ze mną, przestał się odzywać, dowiedziałam się do znajomych), kolejny odszedł "bo poznał inną". Takie sytuacje niszczą naszą psychikę, ale nadal - nie nasza wina, że ktoś jest dupkiem. Daj sobie czas i będzie dobrze! Ta druga sytuacja, jest dziwna. Dwuznaczna, ciężko wyciągnąć jakiś sensowny argument. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Moje spostrzeżenia:
- kochasz za mocno, zatracasz się w relacji i facet albo chce od Ciebie uciekać żeby odetchnąć, albo czuje, że może sobie pozwolić na nieczyste zagrania, bo jesteś tak w niego wpatrzona. - rzeczywiście wybierasz "psów na baby", osobowości skłonne do zdrady. Facetów lubiących przeglądać się w oczach innych kobiet (kelnerek, ekspedientek w sklepie, koleżanek z uczelni czy z pracy), którzy lubią nowości, a nudzą się ze stałą partnerką. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
- braku szacunku do partnera - że coś robisz źle i coś z tobą nie tak Cytat:
Poza tym prawdopodobnie wybierasz podświadomie facetów o skłonnościach, których sama nie tolerujesz. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
To, że masz syndrom ofiary.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2018-04-03 o 17:16 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.