|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Problem z nowym facetem
Sotykam się z nowym facetem, ale wkurza mnie niesamowicie i nie wiadomo, o co mu chodzi. Poradzcie coś, bo nie wiem, jak z nim postępować. Poznaliśmy się rok temu na portalu randkowym. Spotkaliśmy się kilka razy, potem poznałam innego, o czym mu napisałam. Zaproponowałam, że możemy kontynuować znajomość na stopie koleżeńskiej. Nie chciał. Ok. Potem byłam w związku i w listopadzie się rozstaliśmy. Założyłam znowu konto, tamten to zobaczył i napisał. Spotkaliśmy się, po czym pogodziłam się z byłym, o czym tamtemu napisałam. W grudniu zerwałam już definitywnie, bo dłużej w takiej patologii nie dało się wytrzymać (wyzwiska ciągle podcza kłótnis itp.). Znowu założyłam konto na portalu. Tamten odezwał się po dwóch tygodniach. Mówił, że już sam się tego boi, ale czuję, że warto spróbować jeszcze raz. Zaczęliśmy się spotykać znowu od lutego. Zawsze gdzieś w mieście. Lubiłam go, bo mamy wspólne zainteresowania, ale chemii za cholerę nie było. Pisał mi potem, że nasza znajomość nie posuwa się do przodu, a chciałby już usunąć to konto na b. Zaprosiłam go w końcu do siebie, mieliśmy oglądać film. Doszło do intymnej sytuacji. Spytał potem, czy może w takiej sytuacji usunąć w końcu konto na portalu. Usunęliśmy oboje. Wziął dzień urlopu żeby spędzić go ze mną, bo też akurat mialam wolne. Miło spędziliśmy czas. I wtedy zaczęło się rzadsze pisanie. Twierdził, że ma mnóstwo pracy, robi trzy projekty. W weekend byliśmy umówieni na spacer, a w niedzielę po silowni mieliśmy jechać do mnie na obiad, a wieczorem do pubu. Przygotowałam ten obiad, a on mi mówi na siłowni, że jedzie potem do siebie, bo chce jeszcze auto umyć, bo ładna pogoda, a po zimie trzeba, a potem znowu może nie być okazji. Trochę się wkurzyłam, bo napracowałam się nad tym obiadem i mu o tym powiedziałam. A on, że nie lubi, jak ktoś mu układa plan dnia. Rozstalismy się w niezbyt miłej atmosferze. Odechcialo mi się wyjścia do pubu, ale nalegał, więc pojechałam. Powiedział, że zachowuję się dziecinnie, bo czasem plany trzeba zmienić i on nie jest przyzwyczajony do tego, że musi liczyć się teraz z drugą osobą. Wcześniej był tylko w jednym związku i rzucił ją, bo podobno wydzwaniała do niego kilkanaście razy dziennie i ciągle pisała i czuł się osaczony. Ja z kolei uznałam, że pewnie tylko na seksie mu zależało, skoro teraz wyczuwam spory dystans między spotkaniami. Na tym spotkaniu z nerwów łzy mi poplynęły. On zaczął mi je wycierać, a za chwilę i sobie, bo też mu kilka polecialo. W końcu się ulotnilismy żeby cyrku w pubie nie robić. Kiedyś w rozmowie powiedział, że jest taki zdystansowany może przez to, że ma problemy w domu, których nie rozwiązuje się z dnia na dzień, ale nigdy w życiu nikomu o tym nie mowił. Po wyjściu z pubu spytalam co to za problemy, a on powiedział, że rok temu ojciec rzucił się na niego z ostrym narzędziem. Ojciec dwa razy był na odwyku, bo jest alkoholikiem i bywa agresywny. Powiedział też, że może dlatego trochę się wycofał, bo zawsze, jak coś fajnego mu się trafiało, to równie szybko wszystko diabli brali i boi się, że z tą znajomością będzie tak samo. Na spotkaniach niby fajnie, a pomiędzy mało pisze. Właśnie mu napisałam, że mnie irytuje. Spytał, czy dlatego, że nie pisze, to mu powiedziałam, że nie wiadomo o co mu chodzi i nie po to wyszłam z jednego bagna żeby teraz pakować się w .. wie co. Jak się ogarnie to żeby dał znać, bo mi szkoda czasu. Co byście zrobiły?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Do tego tuż przed świętami przypomniał sobie o mnie mój były z którym rozstałam się po wielkiej kłótni. Trzy razy wybaczalam mu wyzwiska jakimi mnie raczył. Oczywiście, nie chcę do niego wracać, bo od grudnia mi przeszło, tylko mnie wkurzył. Tylko, co z tym? Twierdzi, że mi się wydaje, że mu nie zależy a jak mu teraz napisalam, że pendrive i dysk zostawię na portierni, to tylko napisał, że wolalby żeby takich rzeczy tam nie zostawiać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Keket Czas edycji: 2018-04-03 o 23:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Przyczajenie
|
Dot.: Problem z nowym facetem
Cytat:
Cytat:
Dla mnie cała ta historia mówi sama za siebie, daruj sobie tą znajomość, bo prawdopodobnie niewiele z niej będzie dobrego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Keket, im mniej jeszcze jesteś zaangażowana, tym więcej znajdziesz siły, by to skończyć. Potem naprawdę może być trudniej, skrzywdzisz się związkiem z taką osobą.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Rozumiem, że czasami, CZASAMI może wyskoczyć coś ważnego, życie. Ale koleś z tego, co rozumiem, nawet nie miał oporów, aby powiedzieć, że idzie robić coś innego, w dodatku nic takiego, co byłoby naprawdę bardzo, bardzo istotne. No nie wiem, możesz ewentualnie czekać na jakąkolwiek inicjatywę z jego strony, ale takie historie na samym starcie nie rokują dobrze i dla własnego dobra radziłabym się zdystansować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nagła zmiana zachowania o 180 stopni. Chyba na seksie mu tylko zależało. Co on w gimnazjum, że musi się nauczyć funkcjonować w związku? Tak mi powiedział. Nawet w gimnazjum ludzie wiedzą, jak się zachować, a tu facet lat 30 taka sierota albo udaje.
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
A tak ogólnie to po z nim jestes? Z braku laku?
Bo tak to wygląda - wracałaś do niego tylko jak zrywałaś z byłym. Nagle stał się dla Ciebie taki ważny, czy pójdzie w odstawkę jak pojawi się kolejny kandydat? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Autorko, czytając tego posta sądziłam, że gość może mieć z 20parę lat, natomiast jeżeli jest w wieku lat 30 i odwala tego typu numery, to nie wiązałabym z kimś takim jakichkolwiek nadziei.
Poza tym gość zasygnalizował Ci w wyżej wymieniony sposób, że on nie jest zbyt skłonny do tego, by tworzyć związek z drugą osobą, bo najwidoczniej głównie liczy się jego "ja". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Zdecydowanie za bardzo go tłumaczysz.
Zastanowiłabym się też nad tym rzadkim kontaktem między spotkaniami. Wiem, że nie wszyscy muszą uwielbiać zasypywanie esemesami i wiadomościami, zresztą nie wiem, co masz na myśli, poprzez "rzadki kontakt", ale bazując na swoim doświadczeniu mogę śmiało powiedzieć, że jak ktoś chce, to będzie tego kontaktu z Tobą szukał - chociażby na głupie "dzień dobry" i "dobranoc". Trochę za szybko poszłaś z nim do łóżka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Keket Czas edycji: 2018-04-03 o 23:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Czemu uwadze że autorka poszła z nim za szybko do łóżka? Znali się wcześniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
No ale co, faktycznie uważasz, że przez ten rok mieliście faktycznie taki fantastyczny kontakt, abyś zdążyła mu zaufać? Byłaś w związku, więc pewnie nie. A kilka spotkań to tak naprawdę żaden wyznacznik.
Nie wyobrażam sobie takiego nikłego kontaktu między spotkaniami. Nie oczekuję pisania 24 h na dobę, każdy z nas ma swoje życie i własne zobowiązania, ale niezależnie od tego, jaka nie byłam zapracowana i jakich obowiązków nie miałam, czas dla drugiej osoby miałam zawsze, najczęściej telefonicznie, chociażby na krótko. I to działało w dwie strony. A on niby próbuje coś tam podtrzymać, tylko idzie jak krew z nosa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Co to ma do rzeczy? Gdyby poszła później, okazałby się dojrzałym facetem gotowym na związek? Dobrze, że pewne cechy wyszły względnie szybko na powierzchnię.
Keket, daj sobie spokój z nim i z byłym. Zasługujesz na lepsze traktowanie i dobrze, że zdajesz sobie z tego sprawę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
1. Ty jesteś jak chorągiewka na wietrze, najpierw zakończ jedno zanim weźmiesz się za drugie, bo żaden szanujący się facet by Ci nie dał tylu szans po tym jak wracałaś do byłego. Ja bym zwiała po usłyszeniu takiej historii.
2. Jeśli on nie może zmienić jakiejś pierdoły typu umycie samochodu dla dziewczyny, która się nastarała i specjalnie gotowała obiad, to niech się nie bierze za związki. Będzie singlem to nikt mu nie będzie w plan dnia ingerował i z nikim nie będzie się musiał liczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Ja bym się na Twoim miejscu rozstał. Oprócz tego nie szedłbym tak szybko do łóżka następnym razem. Facet nie nadaje się do związku z uwagi na brak szacunku do Ciebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
Wrócę z urlopu i ograniczę kontakt. Zobacz, jak zareaguje. Dzisiaj jeszcze nie pisał. Wczoraj się uzewnęterzniłam, a ten mi nawet nie odpisał. Kiedyś mi mówił, że woli przeczekać i nic nie pisać, żebym jeszcze bardziej się nie nakręcała. No nerw mnie bierze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.