Mój facet i moja zazdrość. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-03, 19:42   #1
Soraya0654
Przyczajenie

Mój facet i moja zazdrość.

Hej wszystkim, mam problem z którym chciałabym się podzielić.

Niestety jestem bardzo zazdrosna. Nie umiem sobie z tym poradzić.

Mam 25 lat, mój facet lada moment ma 30 na karku. Poświęca mi sporo czasu, generalnie wszystko w porządku, gdyby nie jego męskie wyjścia (które mają miejsce raz na jakiś czas, więc wszystko w granicach normy, ale ja i tak sobie z tym nie radzę). Staż jest niespełna roczny.

Wychodzi rzadko, ale kiedy już to robi, to wraca bardzo pijany i to w porannych godzinach. Jego kumple są w podobnym wieku, więc wydawałoby się że goście, którzy już mają co nieco w głowie, ale żaden z nich nie ma kobiety co mnie jeszcze bardziej denerwuje.

O co chodzi? O to, że ja mu chyba nie ufam. Wiem, to jest złe i tak naprawdę to dotyczy tylko i wyłącznie mnie, bo on nie robi niczego złego, ale kompletnie sobie nie radzę z tymi uczuciami.

Chciałabym zapytać czy ktoś zna może jakieś sposoby, żeby zmienić myślenie? I jakie stawiać granice, o ile w ogóle stawiać?

Jeżeli będzie chciał odejść to to zrobi. Wiem, bo nie trzeba imprezowania, aby poznać kogoś nowego bądź zdradzać. Ale ja i tak nie umiem pozbyć się natrętnych myśli...
Soraya0654 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-04, 00:42   #2
ANKA54321
Zadomowienie

Dot.: Mój facet i moja zazdrość.

Po prostu mu zaufaj. Przypominam, że związek na tym się opiera. Bycie chorobliwie zazdrosną po pewnym czasie staje sie toksyczne.
ANKA54321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-04, 02:02   #3
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soraya0654 Pokaż wiadomość
Jego kumple są w podobnym wieku, więc wydawałoby się że goście, którzy już mają co nieco w głowie, ale żaden z nich nie ma kobiety co mnie jeszcze bardziej denerwuje.
Ale co cię obchodzi życie intymne jego kolegów?

Nie wiem, co ci poradzić oprócz porządnego zastanowienia się, dlaczego tak naprawdę ty mu nie ufasz - bo o to tutaj chodzi. Czy to problem z nim - np. czy zrobił coś, żeby zniszczyć twoje zaufanie, albo np. zdradzał poprzednie partnerki? Czy problem leży w związku, bo nie czujesz się kochana, wyjątkowa? A może to z twojej strony kompleksy lub złe wspomnienia z innych związków? Moim zdaniem powinnaś chyba najpierw doszukać się przyczyny sytuacji, a potem ją przepracować - sama lub z terapeutą.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-04, 05:32   #4
mariamalaria
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Ale co cię obchodzi życie intymne jego kolegów?

Nie wiem, co ci poradzić oprócz porządnego zastanowienia się, dlaczego tak naprawdę ty mu nie ufasz - bo o to tutaj chodzi. Czy to problem z nim - np. czy zrobił coś, żeby zniszczyć twoje zaufanie, albo np. zdradzał poprzednie partnerki? Czy problem leży w związku, bo nie czujesz się kochana, wyjątkowa? A może to z twojej strony kompleksy lub złe wspomnienia z innych związków? Moim zdaniem powinnaś chyba najpierw doszukać się przyczyny sytuacji, a potem ją przepracować - sama lub z terapeutą.
Jak to, co autorkę obchodzi intymne życie kolegów faceta? Przecież jak oni nikogo nie mają, to pewnie razem na dziewczynki chodzą.
mariamalaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-04, 06:34   #5
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

W te dni, kiedy on "ma wyjścia" Ty też sobie zorganizuj ze swoim towarzystwem. Może w ten sposób dotrze do Ciebie, że skoro Ty nie robisz wtedy nic złego to i on nie robi. Oboje się bawicie i tyle.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-04, 09:53   #6
chwast
Zakorzenienie

Ale on cos zrobił kiedyś, ze masz takie odczucia w sobie? Czy jesteś zazdrosna ze bawi sie dobrze bez ciebie?
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-04, 10:00   #7
MeganEagle
Raczkowanie

Jak wraca rano kompletnie zapijaczony, to powody do zmartwień są według mnie.
Po co sie wiazać z facetem, który tak chleje?

Edytowane przez MeganEagle
Czas edycji: 2018-04-04 o 10:01
MeganEagle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-04, 10:17   #8
kennedy
Zakorzenienie

Podejdz go z tej strony- pogadaj ze nie podoba ci sie ze przyvhodzi pijany, ze chcialabys zeby lepiej sie pilnowal z % jak wychodzi z kolegami on nie bedzie myslal ze go kontrolujesz a ty sie uspokoisz

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości