|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Poduszka wysusza mi cerę.
Kochane, potrzebuję jakiegoś pomysłu, albo porady dot. spania.
Nie mam suchej skóry, ani problematycznej. Ale kiedy kładę się spać, a śpię na boku z policzkiem na poduszce, poduszka dosłownie wysysa wodę z mojej skóry. Rano budzę się z cerą suchą jak papier na tej połowie twarzy, która dotykała pościeli. Nie pomagają najtłustsze kremy. Czy któraś z Was ma podobny problem? Jakieś pomysły? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Poduszka wysusza mi cerę.
Jesteś pewna, że to wina poduszki? Skoro nie masz wrażliwej cery to może spróbuj używać olejku do twarzy i posmaruj go z godzinę przed pójściem spać
![]() |
#3 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
![]()
Jeżeli widzisz problem z poduszce, może odstaw ją na czas spania? To zdrowej dla kręgosłupa. Od lat śpię bez poduszek i budzę się wypoczęta.
A co do wysuszania się skóry podczas snu, jest kilka możliwości. Jak już dziewczyny wspomniały spróbuj z olejem wklepanym w skórę do 1h przed spaniem. Chyba, że będzie to jojoba to wystarczy 0,5h przed snem - sama tak robię. Druga porada to temperatura w powieszeniu gdzie spisz. Sprawdzałaś kiedyś? Wiesz na jakim poziomie się utrzymuje? Zawsze lepszy sen dla całego organizmu jest wtedy gdy w pomieszczeniu jest chłodniej. Polecam lekko uchylać okno na noc, ale na taki mikro-uchył lub dobrze przewietrzyć pokój przed snem. Sposobem, który mimo wyżej wymienionych polecam stosować to 2-3 doniczki z kwiatami, które przyjemnie dekorują wnętrze i robią swoją robotę przy tym. Kwiaty jakie polecam to: * Skrzydłokwiat * Rapis wyniosły * Bluszcz pospolity * Paprotka * Dracena obrzeżona * Epipremnum złociste * Sansewieria * Zielistka Sternberga Osobiście mam 2 doniczki na komodzie z Sansewierią. Jeżeli coś mi jeszcze wpadnie do głowy to napisze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Dziwne, pierwszy raz o takim czymś słyszę, może masz pościel z jakiegoś materiału który cię podrażnia po prostu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.