|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Guaranesa
Powiedzcie mi moje drogie czy próbowałyście juz kawy "Guaranesa"? Kawa rozpuszczalna firmy Prima jak sie nie mylę z dodatkiem guarany. Ja zawsze dzien zaczynam od kubka kawy w celu rozbudzenia się i jestem ciekawa czy ta kawa rzeczywiście działa bardziej pobudzająco niż inne, zwykłe kawy?
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Guaranesa
nie piłam rozpuszczalnej tylko zwykłą mieloną - daje solidnego kopa i jest smaczna
jestem jaka jestem i taką mnie trzeba kochać ![]() Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem Théophile Gauthie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Kupiłam ja sobie i jutro rano wypróbuję ciekawe czy coś mi da
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witaj
Próbowałam tej kawy i powiem tak: jak dla mnie jest bardzo smaczna, pobudza bardziej niż zwykła kawa i bardzo jestem z niej zadowolona. Na pewno będę kupować częściej, tylko szkoda, że jest jeszcze niedostępna we wszystkich sklepach. Ale mi bardzo smakuje, jest delikatn i aż przyjemnie się jej napić. A z mleczkiem, delikatnie tylko posłodzona- z rana nie ma nic pyszniejszego.
![]() |
#5 | |
Raróg
|
Mmm, ale mi smaku narobiłyście!
![]() Może mnie w końcu coś skutecznie postawi na nogi rankiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
kupilam rozpuszczalna (kawy nie pije wogole ) ale chcialm miec kopa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Kawa ta jest dostępna zarówno w wersji rozpuszczalnej, jak też sypanej...
Ja mam tą rozpuszczalną - delikatny smak, no i rzeczywiście daje lekkiego kopa ![]() Moim zdaniem warto spróbować |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Hmm, a powiedzcie mi, czy tą kawę czuć guaraną?
Jestem kawomaniaczką i piję kawe w olbrzymich ilosciach, przez co mój organizm już się do niej przyzwyczaił i już mnie tak nie pobudza - przydałoby się coś dajacego "kopa" - tylko że ja nie lubię smaku guarany. Więc jak - czuć ją w tej kawie? P.S. Paula78 - a gdzie twój avatar sobie poszedł? Nie poznałamm cię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
a co to ten smak guarany bo nei wiem :/
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (tu możesz przeczytać o guarania: http://pl.wikipedia.org/wiki/Guarana) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Smakuje jak zwykła kawa...wogóle nie czuć, że ma jakieś dodatki...
Mój chłopak próbował również mielonej ale twierdzi, że ta rozpuszczalna Guaranessa jest o wiele lepsza |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Jak dla mnie to smakuje jak normalna kawa, może jest trochę delikatniejsza (pijam ją zawsze z dużą ilościa mleka). Piję ją prawie codziennie i w sumie nie zauważyłam u siebie jakiś kopów energetycznych ale chyba coś mi jednak pomaga.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj kupiłam 3 opakowania po 250g tej kawy za 9,99zł. promocja jakaś w Kauflandzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ja próbowałam kiedyś tej kawy, w smaku nie była najgorsza, ale wcale nie poczułam kopa większego, więc nie wiem, czy ona działa...Ale może to tylko mnie nie rusza już, bo pijam morze kawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
W smaku jest dobra ta kawa.
Ogólnie żadna kawa na mnie nie działa,więc miałam nadzieję,że może chociaż ta guaranesa.Ale nic z tego.Zadnego kopa nie odczułam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Prima Guaranesa
Nie wiem czy tak dokladnie pisze sie ta nazwe kawy ale mam pytanie: czy ona daje wiekszego "kopa" niz inne zwykle kawy?
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prima Guaranesa
no podobno tak
![]()
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
ja większego kopa nie zauważyłam,ale za to jest o wiele lepsza w smaku od innych kaw
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raróg
|
Był już taki wątek http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=107512
Przeniosę i poproszę Nutkę o połączenie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Nutka nie gryzie!
|
proszę bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Ups
![]() ![]() W kazdym razie juz znam odpowiedz na moje pytanie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Hej ja właśnie zakupiłam sobię tę kawę
![]() ![]() ![]()
Gdyby została Ci tylko jedna godzina życia, i mógłbyś zadzwonić tylko do jednej osoby, lub tylko z jedna osoba mógłbyś spędzić tą godzinę, do kogo byś zadzwonił? z kim byś spędził ten czas? I dlaczego jeszcze zwlekasz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja piłam ta kawe zanim zaczeły sie reklamy. Oczywiscie nie żadna inna tylko mielona ja ją polecam naprawde dobra
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
lepszej kawy w zyciu to nie pilam chyba, zawsze wierna byłam nescafe rozpuszczalnej ale po klopotach z żołądkiem niestety z rozpuszczalnej musiałam zrezygnować. a prima guaranesa zaspokaja moja żądzę na kawe znakomicie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
w ogole rozpuszczalki PRIMA są pyszne i ładnie pachną
![]() wczesniej piłam PRIMA RUMBA i to było doskonale delikatne w smaku ![]() guaranesa też jest bardzo smaczna i delikatna,na mnie działa troszke mocniej gdy do kubka wsypię 2 łyzeczki(pijam zwykle słabeusze ![]() wtedy to i nie zasypiam =]
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
wykopuje bo szukam tej kawy ale nigdzie w sklepach nie widziałam
![]() wiecie może gdzie ją kupię? czy wycofali zanim spróbowałam to cudo z guaraną ![]() ![]()
'Ironia kiedy płacząc przez niego, tylko do Niego chciałabym się przytulić...' `Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu. Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?` 27.12.10 <3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.