![]() |
#1 |
BAN stały
|
Jak porozmawiać na trudny temat na początku znajomości?
Spotykam się z pewną dziewczyną od 3 miesięcy. Chciałbym przejść level wyżej, ale przedtem muszę wiedzieć czy jest dziewicą. Jak się o to delikatnie zapytać, a gdyby okazało się, że nie jest to zakończyć znajomość tak, żeby nie poczuła się urażona? Do tej pory miałem przez cztery jedną dziewczynę, ale poznaliśmy się w takim wieku, że było wiadome, że nigdy wcześniej nie uprawiała seksu, ani nie robiła innych rzeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Wizażowy Kot Igor
|
Dot.: Jak porozmawiać na trudny temat na początku znajomości?
A tak z ciekawości: czy Ty jesteś prawiczkiem, że tego wymagasz od swojej partnerki?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | ||
mad lad
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Też tak uważam.
Też zapytałabym jej wprost
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Najlepiej spytaj prosto z mostu jak najwcześniej, żeby dziewczyna mogła sobie wybrać bez wszelakich uczuć do ciebie, czy chce zadawać się z facetem z twoimi oczekiwaniami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Z ciekawości - co to zmieni jeśli nie jest?
![]() Pytaj wprost, zamiast bawić się w podchody. Uprości to sprawę Wam obojgu. |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Jak nie jest to nie będziemy się więcej spotykać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No to wal prosto z mostu. Miałaś w sobie penisa? Bo ja nie chcę takiej, co miała.
#10 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Nic w niej nie zmienia, po prostu nie chcę mieć takiej dziewczyny. I jak mnie zapyta czy jestem prawiczkiem to odpowiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Gazela inteligencji
|
Nie widzę nic dziwnego w pytaniu o doświadczenia seksualne, temat jak temat. Mnie akurat nie interesuje, ale to nie można nawet chociażby z zainteresowania się spytać bez wydziwiania, czy to było wystarczająco "delikatne"?
No chyba że chcesz to sformułować jako "ruchałaś się?" czy coś w tym stylu. A czy ją urazisz zerwaniem, jeśli nie jest dziewicą - trudno, zastanów się, czy ważniejsze dla ciebie jest mieć dziewczynę dziewicę, czy nie urazić dziewczyny, z którą zrywasz. Tylko nie porównuj jej do "desek klozetowych", pls. Uprzedzam na wszelki wypadek ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- [1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;85853919]ale co to zmienia w niej jako osobie? Z ciekawości pytam, nie przeczę. Ty jesteś w stanie odpowiedzieć jej szczerze na pytanie czy jesteś prawiczkiem?[/QUOTE] Nie widziałaś tych wywodów o deskach klozetowych na wizażu? ![]()
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() też nie widzę nic złego w pytaniu o doświadczenia seksualne, ale tak kategoryczne podejście do dziewictwa jest dla mnie hmm... ciekawe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Ja bym doprecyzowała czynności seksualne. Czy np. wg autora dziewicą jest osoba, która ocierała się o inną i pobudziła się seksualnie ale do penetracji waginalnej nie doszło. Najlepiej zrobić taką ankietę i dać do wypełnienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Przecież chłopak ma pełne prawo spotykać się z dziewczyna taka jak chce. Chce z wysoka? Niech spotyka się z wysoka, chce z ruda proszę bardzo. chcesz dziewicy? Ok masz do tego prawo. Tylko to już 3 miesiące, powinieneś jak najprędzej z nią poruszyć ten temat a nie angażować ja w ta relacje
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
[1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;85854055]Ja bym doprecyzowała czynności seksualne. Czy np. wg autora dziewicą jest osoba, która ocierała się o inną i pobudziła się seksualnie ale do penetracji waginalnej nie doszło. Najlepiej zrobić taką ankietę i dać do wypełnienia.[/QUOTE]
hmmm.. no właśnie, a co w przypadku dziewicy z odzysku, tj. z odbudowaną błoną dziewiczą. Jak to wtedy rozpatrywać? W takim kwestionariuszu też powinna być o tym wzmianka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Fascynuje mnie to podejscie do kobiet rodem jak z islamu.
Jak nie dziewica to skreslona, chocby wczesniej miala jednego partnera przez 10 lat, ktory ja zostawil/umarl/whatever. Pytaj rposto z mostu autorze, ja jakbym spotkala takiego faceta o takich pogladach to tez bym chciala wiedziec jak najszybciej, bo szkoda byloby mi czasu na kogos tak dziecinnego. Ale zatsanawia mnie taka zagadka logiczna-gdyby na swiecie istnialo 10 facetow i 10 kobiet i, no i wiaodmo,ze kobieta musi byc dziewica ale facet juz nie, to zakladajac,ze zwiazki by sie rozpadaly a nie zaczynaly w wieku 15 lat i trwaly po grob, to w koncu by sie te dziewice skonczyly i co wtedy ? Panowie jednak zweryfikowaliby swoje poglady czy walili konia do konca zycia?a moze zainteresowali soba jak facet nie musi byc prawiczkiem a dziewczyna tak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;85854097]hmmm.. no właśnie, a co w przypadku dziewicy z odzysku, tj. z odbudowaną błoną dziewiczą. Jak to wtedy rozpatrywać? W takim kwestionariuszu też powinna być o tym wzmianka
![]() Autor wątku powinien być przewidujący i uwzględnić w swoich rozważaniach takie okoliczności. Ale podobno po hymenoplastyce odczucia fizyczne są takie same jak przy pierwotnej błonie. |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Sorry, ale aż mnie trzęsie - 3 miesiące?? Trzeba być jednak swoistego rodzaju bezmyślnym debilem, aby narażać kogoś na zaangażowanie się w znajomość, nie mówiąc na starcie o jakimś tam (wziętym z d... zresztą, ale ok) wymaganiu, które przekreśla w jego oczach dalszą znajomość.
Skoroś taki wymagający, to pytaj na 1 spotkaniu, czy dziewczyna miała w sobie penisa. Nie trać czyjegoś czasu i nie narażaj uczuć. Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2018-09-11 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
[1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;85854123]Autor wątku powinien być przewidujący i uwzględnić w swoich rozważaniach takie okoliczności. Ale podobno po hymenoplastyce odczucia fizyczne są takie same jak przy pierwotnej błonie.[/QUOTE]
Odczucia odczuciami, ale konktakt z kimś inym był już przedtem. Zależy co zanczy dziewictwo dla autora, bo jak się okazuje może to być dość szerokie pojęcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;85854157]Odczucia odczuciami, ale konktakt z kimś inym był już przedtem. Zależy co zanczy dziewictwo dla autora, bo jak się okazuje może to być dość szerokie pojęcie
![]() Od zdefiniowania kluczowych p0jęć trzeba zacząć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
[1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;85854163]Od zdefiniowania kluczowych p0jęć trzeba zacząć
![]() A no właśnie. Oral był? W obie strony czy w jedną? Anal? Paluszki? Zabawki? Gdzie? Ile?
#25 | |
Konto usunięte
|
Spytaj wprost, ot i cala zagadka.
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;85854041]@kalor :O nie kojarzę, przez pewien czas nie było mnie na forum, więc może coś mnie ominęło ![]() też nie widzę nic złego w pytaniu o doświadczenia seksualne, ale tak kategoryczne podejście do dziewictwa jest dla mnie hmm... ciekawe ![]() Ale zobacz jakie to praktyczne, że możesz nie być na Wizażu dowolną ilość czasu, a jak wracasz to i tak nic cię nie ominęło, bo te same trolle nawracają 50 razy. ![]() Cytat:
Gdyby go kochała to zachowałaby swoje ręce tylko dla niego. Edytowane przez 3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 Czas edycji: 2018-09-11 o 18:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;85854184]
Ale zobacz jakie to praktyczne, że możesz nie być na Wizażu dowolną ilość czasu, a jak wracasz to i tak nic cię nie ominęło, bo te same trolle nawracają 50 razy. ![]() to jest najwyrazniej szeroki problem spoleczny ![]() Autorze-zapytaj od razu czy zamierza piec ciasta bo jak nie to szkoda czasu nawet jak dziewica |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Pytaj wprost, żeby mogła wiać od ciebie jak najszybciej.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Tak z psychologicznego punktu widzenia z chęcią bym dłużej pogadała z tobą autorze tego tematu nt twojego dzieciństwa i relacji z rodzicami, zwłaszcza z matką. Myślę, że zrobili ci bliscy sporą krzywdę
#30 |
BAN stały
|
Zaczyna się. Wmawianie kompleksów, pytanie o relację z rodzicami i dzieciństwo. Co ciekawe, gdyby temat brzmiał "ile partnerów to dużo" to większość stwierdziłaby, że 3 czy 4 partnerów w wieku 20 lat jest całkowicie normalne.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.