|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Deficyt
Cześć dziewczyny, mam 160 cm wzrostu i ważę 70 kg. W sumie od dłuższego czasu ćwiczyłam 3 razy w tygodniu po 40 minut, ale ostatnio ćwiczę wyzwanie codziennie fit "fit wiosna", więc robię treningi 4-5 razy w tygodniu. Jem 1800 kcal, ograniczam lekko węglowodany, a waga ani drgnie od tych 3 tygodni. Może wy lepiej wyliczycie deficyt? Oprócz treningów mam bardzo niską aktywność.
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Deficyt
Mam 177 cm i ważę 64 kg. Fitatu wyliczyło mi 1410 kcalorii dziennie, aby chudnąć pół kg tygodniowo.
Ten limit mogę podwyższyć o trening, ale to nie jest aż tak dużo. Ćwiczę T-25 Focus i spałam ok. 250 kcal. Częste też biegam i wtedy spałam ok. 300 kcal za 40 minut. Wydaje mi się, że tych kalorii mimo wszystko masz za dużo. Ludzie często przeceniają wpływ sportu na dietę, to tylko 20-30%, w zależności od intensywności ćwiczeń. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wszelkie badania pokazują, że ludzie przeważnie nie potrafią oszacować zjadanych w ciągu dnia kalorii. Kobiety, które deklarowały, że nie chudną, jedzac np 2000, jadły tak naprawdę 3500
![]() Kalorie ZAWSZE liczymy WSZYSTKO dokładnie ważąc, inaczej bardzo łatwo się oszukiwać. Jest fizycznie niemozliwe żeby jedząc mniej niż się spala, nie chudnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.