|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Moje Biżu - filc, korale, wire wrapping ...
Naoglądałam się, nauczyłam od Was różnych technik i przyszedł czas na prezentację
Zakochałam się w ręcznie robionej biżu, świetna terapia antynikotynowa (odkąd nie palę muszę mieć czymś zajęte ręce). Tworzę tylko wieczorami ze względu na dzieci. Oprócz tego szyję, zajmuję się decoupagem, art-recyklingiem. Generalnie uwielbiam ręczne robótki. Niestety mój słomiany zapał daje o sobie znać, więc się nie zdziwcie gdy pewnego dnia po prostu zniknę i ... pojawię się na zupełnie innym forum ![]() 1,2 - korale z niebieskimi i kremowymi cekinami, koła ze starego paska z Avonu 3,4 - kulki filcowane na mokro, zakończone czerwonymi cekinami i akrylowe koraliki na łańcuszku z ... Obi Myślałam żeby kulki dać na całej długości łańcucha, ale stwierdziłam że wyglądałoby to zbyt choinkowo5,6 - korale filcowane na mokro, jeszcze bez zapięcia + jakieś stare koraliki sprzed kilku lat 7,8 - koraliki i szkło, mam je teraz na sobie 9 - broszka ze starych koralików (chyba 20-letnich) 10- broszka z filcowych kulek (trochę mi nie wyszły) |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moje Biżu - filc, korale, wire wrapping ...
1,2 - gdy zobaczyłam prace wykonane techniką wire wripping radość tworzenia z korali jakoś zniknęła. Zapragnęłam owijać druciki. To pierwsza praca w tej technice
3,4 - pierwsze korale jakie stworzyłam, zrobione z szarej modeliny. Wyglądają jak małe kamyki. Bardzo często je noszę ![]() 5,6 - łańcuchy ze starych pasków, podobnie jak kółka, tylko wstążka i cieniutki czarny łańcuszek są nowe. 7 - korale z gliny samoutwardzalnej w stylu ludowym Ozdobione techniką decoupage, cieniowane farbami akrylowymi. 8,9 - trzecia praca w technice wire wripping (druga dzień po zrobieniu znalazła nową właścicielkę) zrobiona wczoraj wieczorem ![]() Czekam na Wasze opinie, sugestie. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
jakoś nie przepadam za filcowymi koralami, ale niezłe te wrapki, a szare korale boskie
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
dzięki Magdowa
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo mi się podobają "ludowe" koraliki gliniane
.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj
Fajnie, że masz tyle talentów, mam nadzieję, że biżu to jednak nie będzie słomiany zapał Podoba mi się u Ciebie, że wykorzystujesz to, co masz i uzyskujesz bardzo ciekawe efekty (np. naszyjnik z elementów paska ). <ten> naszyjnik i ,,ludowy" podobają mi się najbardziej
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o filc,to trzeba je było dłużej porobić, to by wyszło, zresztą można to jeszcze naprawić
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
broszka agrafka śliczna
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

Zakochałam się w ręcznie robionej biżu, świetna terapia antynikotynowa (odkąd nie palę muszę mieć czymś zajęte ręce). Tworzę tylko wieczorami ze względu na dzieci. Oprócz tego szyję, zajmuję się decoupagem, art-recyklingiem. Generalnie uwielbiam ręczne robótki. Niestety mój słomiany zapał daje o sobie znać, więc się nie zdziwcie gdy pewnego dnia po prostu zniknę i ... pojawię się na zupełnie innym forum
Myślałam żeby kulki dać na całej długości łańcucha, ale stwierdziłam że wyglądałoby to zbyt choinkowo

).