|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Suknie/sukienki do ślubu cywilnego - pochwalcie się!
Cześć Dziewczyny!
Pochwalcie się swoimi kreacjami, w których brałyście albo zamierzacie brać Mój ślub w sierpniu, a dopiero zaczynam ogarniać temat Przy okazji podpowiedzcie proszę, co myślicie o sukienkach z załącznika? Czy nie są zbyt proste jak na taką uroczystość? Zastanawiam się na razie pomiędzy nimi (ponieważ je mierzyłam), ale pierwsza miała być biała, a jest taka nie do końca śnieżna, a druga - ecru, ale nie jestem pewna, czy właśnie tego koloru chcę, chociaż leży na mnie ładnie (generalnie mi się podoba, ale czy będzie wiadomo, że ja to panna młoda przy takim kolorze?)
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Suknie/sukienki do ślubu cywilnego - pochwalcie się!
Moja koleżanka brała ślub w bardzo podobnej sukience do tej z pierwszego zdjęcia, wyglądało to super. Ja brałam, nie mam żadnego zdjęcia teraz, w podobnej na górze, a dół był taki rozkloszowany, a na to warstwa tiulu. I nie miałam całej białej - na górze były granatowe wyszywane wzory, a całość była niby biała, ale to nie był śnieżnobiały kolor, nie wiem jak to określić, taki lekko przełamany ten kolor. I nie martwiłam się czy będzie widać, że jestem panną młodą, czy nie - i tak wszyscy wiedzieli, że to ja :P
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli nie zapraszasz na ślub obcych ludzi to chyba każdy będzie wiedział, że to Ty jesteś panną młodą.
Nawet w salonach z typowymi sukniami ślubnymi jest coraz mniej śnieżnej bieli (jak niedawno patrzyłam po salonach, to w niektórych mieli tylko 2-3 śnieżnobiałe suknie na cały salon). Coraz więcej jest ecru, kości słoniowej itp, wiec nie masz się co przejmować. Moim zdaniem lepiej pięknie wyglądać w kolorze, który nam pasuje, niż brać na siłę tradycyjną biel. |
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja jestem na etapie poszukiwań sukienki na ślub cywilny. Będzie to kameralny uroczysty obiad dla najbliższej rodziny ( ok 15 osób). Nie mam pojęcia w co sie ubrać. Chętnie podejrzę wasze pomysły
Gdybym znalazła coś w czym od razu się zakocham....w sumie nawet nie musi byc biały kolor...aczkolwiek ...w sumie nie wiem ;/
|
|
#5 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
Co to za różnica cywilny czy kościelny Ślub to ślub.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie sklepy polecacie, jeżeli chodzi o sukienki do ślubu cywilnego? Chodzi mi o coś skromniejszego, opływającego ciało. Przeszłam się po kilku salonach i większość sukienek są dla mnie zbyt zdobne.
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, zdecydowałam się w końcu na coś bardziej "ślubnego" i jestem zadowolona. Mam tę biel
te sukienki ecru były bardzo ładne, ale jednak typowo koktajlowe - na początku mnie to cieszyło, bo stwierdziłam, że to nie będzie kiecka na jeden raz, ale ostatecznie pomyślałam, że pewnie i tak bym kolejny raz nie założyła, a poza tym nie mogłam się przekonać co do koloru.Załączam zdjęcie tej, na którą padł wybór Co myślicie?
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Ja zdecydowałam się na suknię ślubną od Justyny Kodym.
Tradycyjną, ale jednak dość skromną. Ślub braliśmy w plenerze, a przyjęcie mieliśmy kameralne (20 kilka osób), jednak uznałam że to jedyna taka okazja w życiu. Jeśli któraś byłaby zainteresowana to suknia jest obecnie na sprzedaż: https://www.olx.pl/oferta/suknia-slu...9-IDicLWD.html |
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

Przy okazji podpowiedzcie proszę, co myślicie o sukienkach z załącznika? Czy nie są zbyt proste jak na taką uroczystość? Zastanawiam się na razie pomiędzy nimi (ponieważ je mierzyłam), ale pierwsza miała być biała, a jest taka nie do końca śnieżna, a druga - ecru, ale nie jestem pewna, czy właśnie tego koloru chcę, chociaż leży na mnie ładnie (generalnie mi się podoba, ale czy będzie wiadomo, że ja to panna młoda przy takim kolorze?)

Gdybym znalazła coś w czym od razu się zakocham....w sumie nawet nie musi byc biały kolor...aczkolwiek ...w sumie nie wiem ;/

Ślub to ślub.
Co myślicie?