Czy to jest miłość czy już przyzwyczajenie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-01, 15:19   #1
mlodastudentka
Przyczajenie

Czy to jest miłość czy już przyzwyczajenie

Hej! Proszę Was o ocenę swoim okiem mojej/naszej sytuacji w której jestem z facetem.
Może zacznę od początku. Znamy się kilka lat, od ponad roku jesteśmy parą, przedtem ja bardziej chciałam tego związku niż on (jest typem imprezowicza, bał się że może nie będę mu pozwalać na wyjścia z kumplami itp). No ale... w końcu się udało, sytuacja się odwróciła i to on musiał walczyć o mnie a nie ja o niego
Od takiego roku raz jest lepiej raz gorzej, jak to w związkach ale jeden problem powtarza się dość często a mianowicie nie czuje się w tym wszystkim najważniejsza, nie chcę być pępkiem świata ale zawsze myślałam że będę dla kogoś kimś naprawdę ważnym.
Wiadomo nie mam czasem łatwego charakterku wiadomo jak to z nami babeczkami jest ale nie jestem typem osoby która się czepia. Ba powiem więcej! Jego koledzy mu nawet zazdroszczą że nie mam nigdy nic przeciwko jego wyjściom na piwo, imprezę itp
Niestety ostatnio coraz bardziej czuję się w tym związku.. hmmm... nie czuję się trochę sobą?
Pomijając fakt że moje libido równa się zero to naprawdę czuję się dziwnie. Coraz częściej zastanawiam się czy to dobry kandydat na męża itp bo swoje latka juz mamy wiecie, przyjeżdżając do niego czuję się jakbym była jego gościem, nawet kawy nie zrobi, obiadu, kolacji tylko liczę na jego mamę. Potrafi się ze mną umówić a potem zadzwoni kolega i zmienia plany, ja już jestem gdzieś dalej.
Szykuje się nam w tym roku drugi raz wyjazd nad morze (Mielno) bo w góry nie pojedzie mimo ze to moje marzenie i ja w tamtym roku odpusciłam i pojechalam nad morze. Liczę na kompromis, proponuję mazury i zgadnijcie? Odpowiedz jest nie. Na wszystko ma urlop, proponuję nawet morze w innym terminie to nie wie czy będzie miał wolne a ja mysle ze dla mnie po prostu mało się o to stara.
Zastanawiam się coraz czesciej czy to ma dalej jakiś sens. Czasami potrafi byc kochany ale to policzę na palcach jednej reki chyba. Może wyolbrzymiam ale już parę razy przez niego wylewałam łzy i nie wiem czy jest sens wylewać je dalej dla kogoś u kogo nie jestem na pierwszym miejscu, no bo browar z kumplami zawsze ze mną wygrywa. Nawet dziś.
mlodastudentka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-01, 15:48   #2
meliandra
Zakorzenienie

Dot.: Czy to jest miłość czy już przyzwyczajenie

Cytat:
Napisane przez mlodastudentka Pokaż wiadomość
Od takiego roku raz jest lepiej raz gorzej, jak to w związkach

Wiadomo nie mam czasem łatwego charakterku wiadomo jak to z nami babeczkami jest
Nie w każdym związku musi być raz lepiej, raz gorzej. Skąd założenie, że raz gorzej jest czymś normalnym?

Jak to jest z nami babeczkami, bo ja chyba nie wiem? Ciężki charakter tłumaczysz tym, że jesteś kobietą? Po prostu taki masz, bo nie chcesz go zmienić.

Co głównego wątku uważam, że nie jest to miłość i przyzwyczajenie też nie, bo tu za bardzo nie było się do czego przyzwyczaić. Wg mnie jesteście ze sobą z barku laku, z braku lepszych opcji. On się nie stara, Ty nie masz pewności czy to ten właściwy.
Stary 2018-05-01, 15:50   #3
lady666macbeth
Zakorzenienie

może jemu po prostu przestaje zależeć na tym związku ?
dziwne to że jak do niego przyjeżdżasz to jego mama robi Ci kawę i częstuje jedzonkiem. to on powinien wyjść z taką inicjatywą. Tak myślę.
co do wyjazdu, piszesz że proponujesz morze w innym terminie, a on mówi że nie wie czy będzie miał wolne.. odpuść dziewczyno. on chyba nie chce nigdzie z Tobą jechać w tym roku. przynajmniej na to wygląda..

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez meliandra Pokaż wiadomość
Wg mnie jesteście ze sobą z barku laku, z braku lepszych opcji. On się nie stara, Ty nie masz pewności czy to ten właściwy.
zgadzam się!
Stary 2018-05-01, 16:00   #4
MeganEagle
Raczkowanie

Ani milosc ani przyzwyczajenie! Związek troche wymuszony..jak ejdnej stronei zależało to drugiej nie i tak w kołko...jak ludzie sie kochaja nie musza sie bawic w takie gierki..
Pomysl co bedzie jak on zostanie ojcem - skoro teraz sie toba nie interesuje (a znacie sie dosc dlugo) to myślisz ze wtedy będzie lepiej?
MeganEagle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-01, 17:01   #5
mlodastudentka
Przyczajenie

Byliśmy już w tym roku za granicą na weekend więc nie chodzi o to że nie chce a raczej o to ze woli Mielno i picie piwa
mlodastudentka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-01, 17:15   #6
panna_felicjanna
Zakorzenienie

Chodzi raczej o to, że on nie ogląda się na Ciebie, gdy podejmuje decyzje, ot choćby tę dotyczącą wyjazdu. Ty wolałabyś góry, a on nawet nie wziął tego pod uwagę.
panna_felicjanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-01, 21:39   #7
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Nie pasujecie do siebie, nie jest wam po drodze, nie uprawiacie seksu, nawet nie masz na niego ochoty. Jestescie ze soba z braku laku
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-02, 10:56   #8
Magianelka
Raczkowanie

Najlepszym wyjściem na to wszystko jest... Szczera rozmowa!
Jesteście ze sobą kilka lat, a nie potraficie się dogadać w tak banalnych sprawach?! To strach pomyśleć, co to będzie później...

Opowiedz mu o tym, jak się czujesz, nad czym byś chciała, abyście popracowali, co zmienili. Jeżeli oleje Ciebie, Twoje zdanie, to olej i jego, bo daleko w ten sposób nie zajdziesz.
Magianelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości