Brzydko wyglądam - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-28, 09:46   #1
kasader
BAN stały

Brzydko wyglądam

Cześć dziewczyny,

to mój pierwszy post na tym forum, więc jeśli zrobię coś nie tak, proszę o wyrozumiałość.

Ostatnio spotkałem swoją ex, która oznajmiła mi, że zbrzydłem i brzydko wyglądam.

Spytałem koleżanek, w czym mogła zobaczyć różnicę między obecnym mną, a tym z lipca. Wszystkie stwierdziły, że niczym się nie różnię.

Popytałem kolegów. Od nich usłyszałem, że przytyłem na twarzy i że kiedyś miałem bardziej męskie rysy, bardziej zaznaczony owalny kształt twarzy.

Wróciłem z tym do koleżanek, ale żadna tego nie skomentowała.

Kolega poradził abym zapytał w tej sprawie nieznajomych kobiet w internecie.

No i tak robię.

Czy mógłbym którejś w prywatnej wiadomości podesłać zdjęcia twarzy sprzed roku i obecne, dla porównania? I czy serio, aż tak zbrzydłem?
Jeśli to prawda, że przytyłem na twarzy, to czy to mogłoby być przyczyną, tego że o wiele gorzej wyglądam?
kasader jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-28, 13:17   #2
kalor
Gazela inteligencji

Dot.: Brzydko wyglądam

Niektórym ludziom szybko odznacza się nawet niewielkie przytycie na twarzy, ja tak mam na pewno (chociaż u mnie to wahania miedzy „wyglądam chudo - wyglądam przeciętnie). Przytyles ostatnio?

Wydaje mi się jednak, że twoja eks chciała ci po prostu dowalić.
Stary 2018-04-28, 13:36   #3
karolowanka
Rozeznanie

nie konsultuje się takich spraw z ex

A tak na serio- ja jak przytyje nawet 3 kg, to od razu odznacza mi się to na twarzy, więc nawet z miesiaca na miesiąc mogę wyglądać dużo szczuplej albo grubiej
karolowanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-28, 13:46   #4
nalezedociebie
Zakorzenienie

Możesz mi podesłać, ale uważam, że na pewno nie powinieneś przejmować się opinią byłej.

nalezedociebie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-28, 13:48   #5
Limonka2738
Zakorzenienie

Są tacy ludzie, którym odkłada się na twarzy na początku.

Nie sądzę, żeby ex była dobrym materiałem do konsultacji w takich sprawach.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-28, 13:56   #6
magdalena1357
Raczkowanie

Wszyscy brzydniejemy z wiekiem.

I często jak widzę byłych i niedoszłych myślę, że zbrzydli.

Tylko, że ja mam życie i byli i niedoszli mnie nie obchodzą. Plus trochę kultury, żeby nie obrażać ludzi. W przeciwieństwie do twojej byłej.
magdalena1357 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-28, 14:05   #7
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Napisane przez magdalena1357 Pokaż wiadomość

Tylko, że ja mam życie i byli i niedoszli mnie nie obchodzą. Plus trochę kultury, żeby nie obrażać ludzi. W przeciwieństwie do twojej byłej.
Oj tam, ja myślę, że dojrzejemy do pewnego wieku, nie na minus

Z byłymi to często mam tak, że mi po prostu klapki z oczu spadają, kiedyś byłam zauroczona i myślałam, że byli najprzystojniejsi na świecie, a teraz to... hmmm

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-28, 14:21   #8
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalena1357 Pokaż wiadomość

Każdy normalny tak ma. W końcu już nic do nich nie czujesz, a może nawet negatywne emocje, więc wydają się brzydsi.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-28, 14:42   #9
lady666macbeth
Zakorzenienie

Twoja eks chciała Ci po prostu wbić szpilkę, nie wiedziała jak to stwierdziła że zbrzydłeś.
Najwidoczniej wiedziała że będziesz to rozkminiał.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kalor Pokaż wiadomość
Z byłymi to często mam tak, że mi po prostu klapki z oczu spadają, kiedyś byłam zauroczona i myślałam, że byli najprzystojniejsi na świecie, a teraz to... hmmm
ja mam tak samo...
i zastanawiam się potem co ja w nich widziałam
Stary 2018-04-28, 15:46   #10
chwast
Zakorzenienie

Brzydko wyglądam

Zdjecia chyba słabo oddają rzeczywistość. Wiesz możesz na drugim wyglądać gorzej bo mniej spałeś/ inny kat / światło. Nie ma co przeżywać. Serio. To troche dziwny ze dorosły facet tak mocno przejął się sucharem tego typu. czujesz sie dobrze ze soba? To wszystko ok. Nie czujesz? No to zgłęb temat.

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2018-04-28 o 15:47
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-28, 18:23   #11
Hultaj
BAN stały

No to jak ci kumple mowią że zgrubłeś i bardziej się nalałeś to schudnij.
Filozofii raczej to tu nie ma do tego że się może trochę zapuściłeś.

Nie ma czegoś takiego jak ''zbrzydłeś przez kilka miesięcy'' o ile faktycznie nie spotkały cię drastyczne zmiany typu jakaś niszcząca choroba, niekorzystne schudnięcie czy przytycie, albo siedzenie gdzieś w buszu i nie wiem, splątana broda albo np. wyłysienie.

Słuchaj też opinii koleżanek które ci mówią że wyglądasz ok i widać im się podobasz taki jaki jesteś.

Eks nie ma za grosz kultury, nawet jeśli tak myśli to jaki miała interes by ci tak powiedzieć, poza tym, że chciała ci dowalić.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2018-04-28 o 18:24
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-28, 18:55   #12
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Ex prawdopodobnie chciala Ci po prostu dowalic, moze byc tez tak, ze czasami ludzie kiedy sie rozchodza, uczucie mija, zastanawiaja sie jak mogli z ta osoba byc i wydaje im sie nieatrakcyjna. Chyba, ze cos zmieniales w swoim wygladzie. Fryzure, zarost, moze byles niewyspany, zmeczony, tluste wlosy? Jesli bardzo przytyles i zmienily Ci sie rysy twarzy to bardzo wplywa na atrakcyjnosc
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-29, 05:29   #13
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usunięte

Wydaje mi się, że ex chciała ci dowalić
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-29, 13:09   #14
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Mam tak samo
Stary 2018-04-29, 15:32   #15
wiekanka
Zakorzenienie

Oj, cos mi sie zdaje, ze jeszcze czujesz do ex miete przez rumianek. Gdyby tak nie bylo, to bys taki nietakt puscil mimo uszu A Ty do kulegow, do kulezanek, na wizaz i zdjecia chcesz dawac. Nie tu jest problem.
wiekanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-29, 17:21   #16
patusiaa23
BAN stały

Możesz podesłać.
patusiaa23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-29, 17:40   #17
Frezja__
Zakorzenienie

Zdanie byłej ma dla Ciebie tak wielkie znaczenie?

Nie akceptujesz siebie?

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-29, 17:55   #18
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Frezja__ Pokaż wiadomość
Zdanie byłej ma dla Ciebie tak wielkie znaczenie?

Nie akceptujesz siebie?
Szczerze mowiac gdyby mi ktos powiedzial, ze wybrzydnialam i obojetnie czy bylby to ex czy znajoma to tez bym sie zastanawiala co sie ze mna stalo
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-29, 18:23   #19
Frezja__
Zakorzenienie

[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;8326411 1]Szczerze mowiac gdyby mi ktos powiedzial, ze wybrzydnialam i obojetnie czy bylby to ex czy znajoma to tez bym sie zastanawiala co sie ze mna stalo [/QUOTE]

Znajoma to jeszcze, ale ex? I jeszcze koleś się tym przejmuje + kumple mu odpowiedzieli xD

Btw, jakby kumpel z roboty zadał mi takie pytania to bym zbaraniała. Bo pewnie najnormalniej w świecie nie znała bym odp xD

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-30, 06:16   #20
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Prawda?
No ale to chyba norma. Zdejmujemy po prostu różowe okulary i dostrzegamy to, czego przez te okulary nie widziałyśmy. To znaczy może i widziałyśmy ale wydawało się nam to urocze.

Natomiast mówienie eksowi, że zbrzydł uważam za bardzo dziecinne. Odpowiedz jej cytatem z Mickiewicza: "Wychudł, sczerniał ale dziwnie wyszlachetniał" (czy jakoś tak to było)

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 08:06   #21
maniaw207
Przyczajenie

Była właśnie dlatego jest była, że kiedyś się liczyliście ze swoim zdaniem, teraz już nie.
Ale dbanie o siebie nigdy nie jest zlym pomyslem takze moze nie przesadnie, ale popatrz co moglbys zmeinic, moze lepiej sie odzywiaj, sport, moze fryzjer - i od razu zmiana wplynie na twoja korzysc. Ale wcale nie dlatego, ze byla tak chce
Stary 2018-04-30, 11:04   #22
Wtycia
Raczkowanie

Podeślij.

Była na pewno chciała Ci dokopać. Nie przejmuj się jej opinią
Stary 2018-04-30, 23:13   #23
Nancy_M
Wtajemniczenie

Choćby ktokolwiek naprawdę zbrzydł, nie powiedziałabym mu tego. No chyba, że chciałabym komuś dokopać. A jeśli chce się komuś dokopać, to łatwo znaleźć do tego powód.

No i jeśli z miłości (czyli stanu, w którym zawracamy uwagę głównie na zalety ukochanej/ukochanego) przeszła na etap złośliwego dogryzania sobie (kiedy to wady bardziej rzucają nam się w oczy), to nic dziwnego, ze wydajesz jej się teraz mniej atrakcyjny.

Nie zawracaj sobie głowy opiniami ex, szkoda Twoich nerwów.
Nancy_M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-01, 15:03   #24
Antoiineette
Rozeznanie

Po pierwsze, eks pewnie chciała Ci dopiec i dlatego tak powiedziała.
Po drugie, kiedy jesteśmy kimś zauroczeni, często go idealizujemy, widzimy przez różowe okulary i wtedy jest dla nas niczym Brad Pitt (a dla facetów- Angelina Jolie ). Gdy zauroczenie mija, spadają klapki z oczu, zaczynamy dostrzegać, że faktycznie, może ma trochę duży nos albo faktycznie, może jest lekko zezowata
Inna opcja jest taka, że może faktycznie trochę Ci się przytyło. Jeśli źle się ze sobą czujesz zawsze możesz się wziąć za siebie, zacząć biegać czy iść na siłkę. Ale jeśli waga nie pokazuje drastycznego przybrania (ewentualnie: jeśli mimo wszystko dobrze się ze sobą czujesz), to ja bym się nie przejmowała. Na pewno masz lepsze rzeczy do roboty niż martwić się opiniami eks
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.”
Antoiineette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-01, 22:10   #25
Incognito22
Raczkowanie

podeślij
Incognito22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-02, 09:29   #26
kotissska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasader Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

to mój pierwszy post na tym forum, więc jeśli zrobię coś nie tak, proszę o wyrozumiałość.

Ostatnio spotkałem swoją ex, która oznajmiła mi, że zbrzydłem i brzydko wyglądam.

Spytałem koleżanek, w czym mogła zobaczyć różnicę między obecnym mną, a tym z lipca. Wszystkie stwierdziły, że niczym się nie różnię.

Popytałem kolegów. Od nich usłyszałem, że przytyłem na twarzy i że kiedyś miałem bardziej męskie rysy, bardziej zaznaczony owalny kształt twarzy.

Wróciłem z tym do koleżanek, ale żadna tego nie skomentowała.

Kolega poradził abym zapytał w tej sprawie nieznajomych kobiet w internecie.

No i tak robię.

Czy mógłbym którejś w prywatnej wiadomości podesłać zdjęcia twarzy sprzed roku i obecne, dla porównania? I czy serio, aż tak zbrzydłem?
Jeśli to prawda, że przytyłem na twarzy, to czy to mogłoby być przyczyną, tego że o wiele gorzej wyglądam?

Twoja chodząca historia z przeszłości najwyraźniej chciała Ci popsuć humor i sprawić, żebyś się tym przejmował. GORZEJ -udało jej się. Masz jakieś szczególne powody, żeby przejmować się zdaniem ex? Szkoda życia.
kotissska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości