![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Gdzie na weekend majowy?
Szukam ciekawego miejsca niezbyt zdaleko od Lodzi!!! i atrakcyjnego o tej porze roku
![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gdzie na weekend majowy?
A byłaś na forum Podróże?
![]() http://www.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=73 Co do mnie, to tradycyjnie Zakopane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ooo dzieki wielkie
![]() nie sadzialm ze istnieje takie forum na wizazu ![]() pzdr ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
istnieje i na nie przesuwam
![]() ![]() Może do Sulejowa, albo Rogowa ? Albo gdzieś niedaleko Łagiewnik ? ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Witam!
W prawdze jeszcze "sporo" czasu do majowego weekendu, ale postanowilam pomyslec juz teraz. gdzie by sie wybrac, zeby nie bylo tak jak z Sylwestrem i dopiero teraz wpadlam na pomysl, ze moglabym, gdzies pojechac. Wiec...moze polecicie mi jakies ciekawe, warte zwiedzenia miejsca, moze macie jakies sprawdzone miejscowosci/miasta na te kilka dni? Dostalam dzis oferte jednego z biur podrozy-weekend w Budapeszcie+Slowacja-cena cos kolo 500zl. Tyle, ze bylam w Budapeszcie kiedys 2 tyg i chcialabym tym razem zobaczyc cos innego ![]() Moze macie jakies propozycje?
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja mam świetną propozycję,przezyłam rok temu mój najlepszy majowy weekend. była to wycieczka promem do Szwecji, z biura stenaline. Wycieczka zaczynała się wieczorem, cała noc płyni się pomem,masz tam swój pokoik, na promie dyskoteki, restauracje, sklep ze strefą bezcłową. Rano dopływasz do Swecji, miasto małe Karlskrona, zwiedzasz z przewodnikiem, wieczoem wypływanie irano następnego dnia jestes w Polsce, piekna sprawa..polecam
dodam jeszcze że w weekend majowy, jest jeszcze poza sezonem i ceny są niskie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak to cenowo wyglada?
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
musisz sprawdzić na stronce steny, bo już nie pamiętam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Odnawiam wątek, bo tematyka wydaje się być "na czasie"
![]() Od swojego TŻ dostałam zadanie bojowe: wybrać na Słowacji lub w Czechach miejsce do którego chcielibyśmy pojechac na te 3 majowe dni. Mam z tym mały problem bo u naszych południowych sąsiadów jeszcze nie byłam i totalnie nie mam pojecia co tam można zobaczyć. Generalne warunki wyjazdu są takie: - jedziemy samochodem i nie robimy wcześniejszej rezerwacji w hotelu (TŻ twierdzi, że zawsze się coś znajdzie) - chcielibyśmy odwiedzieć sympatyczne miasto/miasteczko, w którym możnaby pospacerować i zrobić zdjęcia na tle uroczych pałacyków/zameczków/kościołów. - dla mnie byłoby już mega idealnie, gdyby za oknem powitały mnie widoki gór skalistych ![]() ![]() Czy któraś z Was może mi coś symaptycznego polecić? Z góry wielkie dzięki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
La Moderatoiure
|
W nowym Travelerze jest artykuł na temat wycieczek w weekend majowy - jeśli to kogoś zainteresuje
![]() Dla mnie każde miejsce jest dobre, byle wyrwać się z miasta ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Wesna
Przyjrzyjdzie się oko licom Praedziada w Czechach.Do Polski blisko,możecie np. mieszkać w Jarnorłówku koło Głuchołaz i z tamtąd macie bliziutko do Czech. Ja polecam zatrzymać się na Agroturystyce w Jarnołtówku i z tamtąd jeździć do Czech. Bylismy w zeszłym roku,piękne rezerwaty ,góry ,u nas jest Biskupia Kopa- Góry Opawskie ,traska na 3 godziny, też bardzo fajna.Do zwiedania mnóstwo w okolicy ,my się ledwo wyrobiliśmy w dwa tygodnie jeżdząc codziennie, głownie rowerami do Czech. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja w koncu najprawdopodobniej wybiore sie w gory
![]() Miejscowosc nazywa sie- Czarna Góra. Po powrocie powiem, czy bylo waryo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ponownie temat odświeżam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam w zeszłoroczny weekend majowy w Bolonii
![]() Polecam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Na weekend majowy polecam Pieniny.
Przepiękne góry w które można się wybrac z pociechami. Oczywiscie nie niemowlakami. Sądzę że najbardziej oblężonym i takim charakterystycznym szczytem, który natychmiast jest identyfikowany z tym pasmem są Trzy Korony, oraz Sokolica. I tak jak Giewont w Tatrach, czy Śnieżkę w Sudetach, będąc tam trzeba i warto je po prostu odwiedzić. Zarówno Trzy Korony, jak i Sokolica są to szczyty nie wybitne wysokością, przeważnie mocno oblegane przez ludzi, jednak pomimo tych wszystkich przywar zapewniam że są one warte naszego wysiłku, gdyż widok z nich się roztaczający wynagradza wszystkie ich niedoskonałości. Proponuję trasę podczas której zataczając pętle, za jednym razem odwiedzimy zarówno Trzy Korony, jak i Górę Zamkową, oraz Sokolice. Często turyści dzielą ten szlak na dwa etapy, osobno Trzy Korony, osobno Sokolicę, ja zachęcam do przejścia go w całości. Można również wybrac sie w rejs tratwą po Dunajcu z prawdziwymi flisakami. Na zwiedzanie polecam Krościenko. Słowem, dla każdego coś miłego. A gdyby ktoś chciał obejrzec zdjęcia to zapraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
w weekend majowy można by zaszaleć i wyjechać gdzieś za granicę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Ciepłe kraje są modne o każdej porze roku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja w sumie nie na sam weekend, ale na dłuższą majówkę lecę na Rodos
![]() W zeszłym roku byłam we Włoszech, a wcześniej w Czarnej Górze [nie mylić z Czarnogórą ![]() Uwielbiam majowe wyjazdy, jest już ciepło i tak jakoś pozytywnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
super... fajnie, że jedziesz na Rodos, zazdroszczę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Jak udało Ci się to zorganizować? dolecisz samolotem czy może jedziesz pociągiem/samochodem? i jak z hotelem?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Hm, kupiłam bilety na samolot, później zarezerwowałam hotel- tak jak zawsze
![]() W ogóle nie myślałam o Grecji, po prostu wstałam jednego pięknego dnia i na fly4free.com pisali o tanich biletach do Ge na Rodos i Kos. Kupiłam więc bilety: Katowice=>Frankfurt=>Rodo s Rodos=>Mediolan=>Warszawa Do Katowic i z Wawy muszę wziąć pociąg. Hotel rezerwowałam mając już bilety, po prostu wygooglałam go ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
wow, to będzie spontaniczny wyjazd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koszt: 300zł samolot+450zł wynajęcie apartamentu za 1os, na cały pobyt ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ja się chyba w końcu wybiorę do Lwowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój dziadek ze Lwowa pochodzi ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
layla_lbn --> naprawdę super Ci się udało z tym wyjazdem!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Weekend majowy... Mam nadzieję że będzie ciepło...
Mam ochotę wybrać się gdzieś nad polskie morze, najlepiej żeby to było spa, tak żeby się zrelaksować, po świętach ( w tym roku długi weekend wypada zaraz po świętach chyba) no i oprócz relaksu, wypięknieć i zadbać o siebie co by łakomstwo świąteczne nie dało się we znaki. Znalazłam takie spa: http://www.gleboczek.pl/#/1 był ktoś? wygląda niesamowicie.Od samego oglądania strony i muzyki się relaksuje ;p kusi mnie ta winoterapia... nic tylko oszczędzać pieniążki i pięknieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
a może ktoś chętny na majówkę w Chorwacji?
Poważnie zastanawiam się nad tą ofertą: http://www.majowkastudencka.pl/ Mam 25 lat ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.