![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Złość na to że ona chodzi ze znajomymi na imprezy i picie?
Cześć ( mam 22 lat na wstępie)
moja "dziewczyna", nazwijmy ją Natalia, prawie codziennie jeśli nie spędzamy razem czasu chodzi do znajomych na wiosce, skąd również pochodzi , na imprezy , picie głownie, czasem pijąc , a czasem nie. I zauważyłem że od jakiegoś czasu mnie to denerwuje, jak mi o tym pisze to mimo że nic się złego nie dzieje, nie odwala ani nic, to mam jakiś taki ból w sobie i zniechęca mnie to jakby do niej. Mam po prostu wrażenie że jej znajomi są trochę niedorośli, ciągle słysze ze tylko chcą pić i ja wyciągają jak tylko jest. Jeśli chodzi o mnie to bardzo rzadko wychodzę na imprezy, nie piję za dużo, raz na jakiś czas ( pare miesiecy ) cos tam ze znajomymi jak się zbierzemy wypiję, ale nigdy to nie było ze z dnia na dzien cos, skupiam się na pracy/uczelni/sporcie/aktywnym spędzaniem czasu. Nie wykluczam opcji że po prostu może stałem się taki mniej społeczny przez to i dlatego mam żal(?) Natalia jest młodsza o dwa lata. I pytanie, czy ktoś miał tak samo? Coś z tego wychodziło? Bo sam nie wiem co o tym myśleć. Czy to we mnie problem czy w wymaganiach wobec partnerki(?) Czy może zwykły żal że ktos sie dobrze bawi a ja mam trochę pod górkę i nie jestem takim typem człowieka? Chodzi mi nie o to , żeby ktoś napisał "Sam wiesz jaki jesteś my Ci nie powiemy" tylko czy ktoś miał podobnie, co o tym myślał, Co można na to poradzić ( zapewne porozmawiać ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Złość na to że ona chodzi ze znajomymi na imprezy i picie?
Cytat:
Wydaje mi się, że Twoja dziewczyna ma jeszcze "pstro w głowie", jest na etapie imprez, a nie wicia gniazda. Ty już spoważniałeś, masz inne priorytety. Co ona robi w życiu, że może sobie pozwolić na codzienne imprezki? Może jej to się zmieni z wiekiem, ma dopiero 20 lat, a może nie. To jej picie kilka razy w tygodniu jest też niepokojące, powiedziałabym nawet, że ryzykowne. Może nie jest uzależniona jeszcze, ale za parę lat może być. I jeszcze jedna kwestia - dlaczego "dziewczyna"? Jesteście razem, czy już raczej idziesz w stronę zakończenia tego związku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
"dziewczyna" bo jeszcze ze sobą nie jesteśmy niby, ale wszystko na to wskazuje
No mam zastrzeżenia co do samych znajomych jej generalnie. O niej w sumie nie moge nic złego powiedzieć raczej. Wakacje ma, po studiach Ale nie miałaś tak samo lub podobnie, hm? Troche siebie nie rozumiem, bo to dobrze że ma życie towarzyskie i wychodzi gdzieś dużo, bo też myślę , że takiego lepa który nic nie robi kompletnie bym nie chciał Ale nie mogę się odpędzić niejako od takiego uczucia , takiego ścisku w żołądku lekkiego, ze mi to nie pasuje hmm... Może chodzi o to że nie mamy za wiele wspólnych rzeczy do roboty, ponieważ nie uprawia takich sportów jak ja, w zasadzie chyba ządnych, a ja nie robię tego co ona, czyli nie wychodzę do klubów ani nie śpieszy mi się żeby poznawać jakieś przypadkowe osoby nowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
lubi eks swojego męża
|
Ja na początku mojego związku byłam bardzo zazdrosna, kiedy mój facet wychodził na jakiekolwiek spotkanie beze mnie. Nie zazdrosna w sensie "boję się, że mnie zdradzi" ale w sensie "to ja chcę być w centrum uwagi". I po prostu jak siedziałam sama zamknięta w czterech ścianach z komputerem to mnie szlag trafiał, że on bawi się świetnie.
A równocześnie miałam świadomość, że jest to bezsensowne i niezdrowe, i nie robiłam problemu że wychodzi, tylko przeżywałam w środku. Powiedziałam mu raz, że mam taki problem, ale że chcę żeby dalej wychodził ze znajomymi, a ja sobie poradzę. Przeszło mi jakoś po pół roku, jak skończył się w naszym związku ten etap bardzo intensywnej potrzeby bliskości, wręcz uzależnienia fizycznego. Może u ciebie jest podobnie? Może to po prostu kontrast pomiędzy tym, że kiedy jest ze znajomymi to nie poświęca ci tyle czasu co zazwyczaj? Albo że ty się nudzisz kiedy ona dobrze spędza czas? W końcu jesteś mniej towarzyski niż ona i masz więcej czasu nad tym rozmyślać.
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się że jesteś po prostu zazdrosny.
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do nudzenia się to rzadko się nudzę. Nie wyobrażam sobie żebym miał męczyć czymś moja partnerkę ponieważ sam nie mam zajęcia. Znajduje sobie zaraz coś, ale z reguły własnie w domu. Fakt faktem jest duża potrzeba bliskości to napewno bo nas ciągnie do siebie, może to to też ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nie wypada Ci się mieszać w jej spędzanie wolnego czasu. Nie jesteście nawet razem. Na razie to wszystko wskazuje na to, że ciężko Ci zaakceptować to jej wychodzenie ze znajomymi. Jeśli będzie tak dalej, to lepiej odpuść...
Dziewczyna jest jeszcze młoda, z opisu wynika, że nie robi nic złego, nie upija się... Prowadzi normalne życie towarzyskie 20latki. Myślę, że to jest po prostu taki wiek, gdzie trzeba się troszkę wyszaleć i lubi się spędzać czas w gronie znajomych. I to jest normalne, ale to nie znaczy, że każdy tak robi i każdy się dobrze czuje na takich spotkaniach. Ty jesteś inny niż ona, imprezujesz mniej. Autorze, zastanów się czy pasujecie do siebie charakterami i upodobaniami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Bardzo młoda jest. Pewnie odreagowuje i pierwszą sesję w życiu i pierwszy raz kiedy rodzice odpuścili nadmierną kontrolę jaką zwykle otoczone są dziewczynki, zazwyczaj przez matki, choć bywa,że nadmiernie kontrolują je ojcowie. Takie znajomości jak opisujesz i imprezowanie na uczelniach często starsi studenci określają jako "syndrom pierwszego roku" i raczej to normalne w jej wieku i wycisza się tak do 3 roku studiów. Czyli do wieku w jakim Ty jesteś. Wtedy ludzie zaczynają dorośleć. Kobiety szybciej niż mężczyźni. Także ona ma jeszcze czas by dorastać. Różnica wieku Wam wyszła w związku po prostu. Ty chcesz stabilizacji, ona ma teraz czas by się "wyszumieć". Może i coś by z tego wyszło, ale Ty musiałbyś wrzucić na luz jako ten dojrzalszy i po prostu przeczekać "okres burzy i naporu". To trochę jak bycie rodzicem starszego nastolatka, ale jak sądzisz, że dasz radę to raz, że Wasz związek może przetrwać, a dwa, że nauczysz się na przyszłość jak radzić sobie z nastoletnim buntem i dojrzewaniem Waszych ewentualnych dzieci. U rówieśników zwykle bywa na odwrót, to dziewczyna matkuje i czeka na swojego chłopaka, no ale przy takiej różnicy wieku jak u Was wypadło odwrotnie.
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Skoro się nie upija i nie robi głupot, ja nie widzę w tym żadnego problemu. Ma ona prawo robić ze swoim czasem, co chce. Chodzenie na imprezy nie świadczy o braku dojrzałości.
Życie jest zbyt krótkie, by martwić się, co inni o Tobie powiedzą. Po prostu rób to co kochasz, baw się dobrze i daj ludziom kolejny temat do rozmów. Edytowane przez Folgia Czas edycji: 2018-05-23 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Zazdrość jest straszna, a wy nie tworzycie nawet związku.
Paranoja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez kotissska Czas edycji: 2018-05-23 o 09:16 Powód: d |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem jestescie niedopasowanie. Nawet nie macie jak spedzac razem wolnego czasu, bo sie bardzo roznicie, a nawet nie jestescie jeszcze w zwiazku, macie inne priorytety. Szczerze mowiac nie chcialabym byc z osoba, ktora lubi imprezowac i jest osoba bardzo ekstrawertyczna, przeszkadzaloby mi to, ja sama jestem domatorka, unikam imprez, tanczenia i tlumow
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Katia525 Czas edycji: 2018-05-23 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
po drugiej stronie szafy
|
To dlaczego ze sobą kręcicie? Co Cię z nią łączy?
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Jakoś mam nieodparte wrażenie, że jeśli czyjąś główną rozrywką jest prawie codzienne imprezowanie, to raczej wynikająca z tego intelektualna obstrukcja dla niektórych może być nieco odpychająca.
I może w tym tkwi problem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest tochę takie ocenianie książki po okładce... Mam trochę znajomych i tak, w liceum/na początkowych latach studiów szaleliśmy, ale nie przeszkodziło nam to być uczniami z bardzo dobrymi ocenami/jednymi z najlepszych studentów. Także zupełnie się to nie wyklucza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Autorowi po prostu nie pasuje rozrywkowa dziewczyna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Katia525 Czas edycji: 2018-05-23 o 13:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale może i dla niektorych może być. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Dokładnie. Ja sama nie chodzę na imprezy, ale nie rozumiem co kogo obchodzi, co druga strona robi ze swoim wolnym czasem?
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To, ze Autorowi nie pasuje taka dziewczyna, to inna sprawa. Chyba zbyt różne charaktery mają... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przejawem obstrukcji intelektualnej jest ocenianie kogoś po jego potrzebach kontaktu z grupą rówieśniczą.
![]() |
![]() |
#22 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Może autorowi potrzeba dziewczyny, która jak wierny piesek będzie siedziała i czekała, aż wróci z pracy/skończy uprawiać sport/wróci z uczelni. Dobrze, że ma własne życie, nie wiadomo jak to wygląda faktycznie u niej. A w ogóle to skoro nie są parą, to mógłby się wstrzymać z tym niezadowoleniem. ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() Z charakterem dokładnie, poza tym inny etap w życiu, małe poznanie się, może wyjść albo nie wyjść. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Nie użyłem słowa "głupia". Ale póki co nic nie mówi nam o tym, by robiła coś mądrego.
Ludzi nie ocenia się na podstawie argumentów, więc nie wiem o co chodzi. Ocenia się na podstawie informacji. A mamy właśnie takie, a nie inne. Ja ich nie selekcjonowałem. Kontakt może mieć wiele wymiarów. A ona pije. Edytowane przez Mad_Max Czas edycji: 2018-05-23 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Zapewne gdyby dziewczyna siedziała w domu i oglądała memy do przyjścia misia byłaby dziewczyną idealną i ułożoną. Nie wiem, czy oglądanie memów jest takie mądre.
![]() |
#26 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Nie? Czytaj ze zrozumiemiem. Napisałam, że są takie osoby, które mają 5, bo uczą się bezmyślnie na pamięć. Napisałam, że są TEŻ tacy. NIE napisałam, że wszysycy, którzy mają 5 uczą sie an pamięć i bezmyślnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Pije czasami. Czasami nie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.