|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Cudze chwalicie, swego nie znacie
Rozpoczełam akcję "wspomagania" polskich firm kosmetycznych
![]() ![]() że polskie, to przeciez nie znaczy koniecznie, że gorsze, prawda?? Sprawdzcie na półkach, jakie macie polskie kosmetyki - czy są one mniejszością, większością czy tak pół na pół?? Ostanio odkryłam super balsamy do ciała: - Ziaja Masło kakaowe (wspaniale natłuszcza - mam już 2 opakowanie) - Jogurt odżywczy Dax Cosmetics (też super natłuszcza) i powiem szczerze, że żaden dotychczas używany (nivea, garnier) nie dały takich efektów ![]() Zdecydowanym #1 jest dla mnie żel wyszczuplający z zieloną herbatą Bielendy i tej samej firmy balsam VitaRetin. Inne polskie kosmetyki obecnie na półeczce i w kosmetyczkach to: - szampon Barwa chmielowo-tatarowy do włosów zniszczonych - ostanie odkrycie - szampon Eva Natura rumiankowy - krem do twarzy Ziaja masło kakaowe (używam go do ust ![]() - krem do twarzy Ziaja nagietkowy (miłość mojej rodzicielki ![]() - balsam do włosów Ms. Potters z aloesem - nałogowo - maseczki Celia (szczególnie rozjasniająca z kwasami AHA) - kosmetyki Bielendy - tonik brązujący, mleczko+tonik różane, błoto do włosów Powitanie z Afryka, krem nawilżający Beauty Milky - krem na dzień i na noc Malatise Kolastyny - błyszczyki i cienie Bell - cienie Joko - cienie Inglot - samoopalacz Kolastyny - krem do stóp Dax Cosmetic (z soja - super natłuszcza) Oprócz tego, zadowolona i to bardzo jestem z toników i mleczek Kolastyny Malatise i Fitberry, peelingu do stóp Barwa Miss i z tej samej serii kremu do rak ![]() Jednak przyznam, że dośc dużo mam też zagranicznych kosmetyków - zwłaszcza Avonu (ale przynajmniej są w Polsce produkowane, wiec dają zatrudnienie Polakom ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cudze chwalicie, swego nie znacie
jak cos mi sie jeszcze przypomni, lub jak coś nabędę polskiego, to dopisze oczywiscie
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Siegam czesto po polskie firmy,uwazam,ze czesto nie odbiegaja jakoscia od zagranicznych produktow,gdzie czesto placimy za marke,ktora czesto tez pozostawia wiele do zyczenia.Kazda firma ma mniej lub bardziej udane produkty jednak uwazam,ze rodzime firmy nie maja sie czego wstydzic
![]() Moja zbior to roznorodnosc ![]() ![]() ![]() ![]() Chociaz musze przyznac,ze sporo tez zagranicznych firm Avon,Oriflame,Revlon,L'or eal,Maybelline,Nu Skin-w expressowym skrocie ![]() Duzo jest rzeczy,ktore uzywam z przyzwyczajenia do marki,jakosci ![]() ![]() U mnie jest chyba tak pol na pol odnosnie pytania ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
ja nie patrzę na markę - tylko na skład i tego typu informacje - czy np. firma testuje swoje produkty na zwierzętach, nie uważam, że to co polskie to gorsze, co więcej wiele firm zachodnich dosłownie zarzuca nasz rynek kosmetykami gorszej jakości, o innym składzie niż te dostępne na zachodzie. Z drugiej jednak strony nie ma jeszcze w Polsce firm produkujących naturalne kosmetyki, a takie produkty mają firmy chociażby niemieckie. Nie chodzi mi tu o to, że nie stosuję naturalnych produktów (ekstraktów z roślin itp.), ale oprócz tego zawierają konserwanty, czy inne syntetyczne związki - które akurat mojej skórze nie służą. Tak więc - pewne produkty polskie mogę kupić, pewnych nie - i bardzo żałuję, że nie ma rodzimych odpowiedników takich preparatów jakie dostępne są w Niemczech, bo byłyby pewnie dużo tańsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja też od dłuższego czasu nie kupuję zagranicznych kosmetyków - a pzrynajmniej bardzo mocno staram się tego nie robić
![]() Naprawdę najczęściej nie warto pzrepłacać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
zawsze kupowałam zagraniczne kremy i kilka dni temu w poszukiwaniu kremu pod oczy naszło mnie żeby spróbowac jakiegoś polskiego kremu, kupiłam maseczkę pod oczy Rosarium z płatków róż, mam nadzieje że nie okaże się gorsza od tych zagranicznych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ooo kiedyś też byłam zachwycona balsamem ziaji, jakies czekoladowe chyba było, super nawilżenie i wogóle, niestety krótkotrwałe, na drugi dzień znów skóra sucha jak papier, i przz to chyba nie przekonam sie do innych balsamow tej firmy
ale polecam balsamy Venus, tanie, duża butla i dobrze działają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie kosmetyk moze byc nawet z Pakistanu, Syberii, Alaski czy tez Urugwaju byle tylko był
SKUTECZNY
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Poza tym przy tym zdaniu był: ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wymieniłam Avon, bo produkują w Polsce, więc po części mieści się w mojej "patriotycznej akcji", wiec gdyby tak było rzeczywiście z Nivea to oczywiście sie tez liczy
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
aaa juz wiem o co chodzi
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem czemu kupuje głównie kosmetyki zagranicznych firm.Nie ma to jak L'Oreal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() Nivea (a dokładnie koncern Beiersdorf, bo Nivea, to tylko jedna z jego marek) współpracował z poznańską Polleną-Lechią jeszcze za Gierka ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpisze sie pod tym stwierdzeniem ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Hosenka mrs.Potters nie jest szwedzka??
![]()
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze strony forte sweden: Firma Forte Sweden rozpoczęła swoją działalność w Szwecji w roku 1973, szybko osiągając stabilną pozycję zarówno na rynku rodzimym jak i zachodnioeuropejskim. W 1989 roku zainteresowana zdobywaniem nowych Klientów rozpoczyna swoją działalność również w Polsce. Szerokie zainteresowanie z jakim spotkały się produkty firmy powoduje powstanie zakładu produkcyjnego, mającego zaspokoić potrzeby polskiego konsumenta. W lutym 2000 r. właścicielem firmy w Polsce została międzynarodowa grupa kapitałowa. Firma Forte Sweden oprócz terytorium Polski dystrybuuje swoje kosmetyki również za granicą. Nasze wyroby można spotkać w krajach byłego Związku Radzieckiego - w Rosji, na Ukrainie, Litwie, Łotwie i Estonii, w Czechach i na Słowacji, Anglii, Irlandii, Holandii, Belgii, Skandynawii, a także w Egipcie i na Filipinach.
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no,czasem Hegrona ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Hosenka*]- krem do twarzy Ziaja masło kakaowe (używam go do ust
![]() Hosenko dzieki za inspiracje!!!Ja tez mam ten krem,jednak jak dla mnie do twarzy jest troszke za tlusty i jakis taki ciezki...Ale teraz juz wiem jak go wykorzystac-na usta!!Wlasnie je nim posmarowalam i sa super ![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Mnóstwo mam kosmetyków Ziai, są tanie jak barszcz i skuteczne. Uwielbiam krem oliwkowy tej firmy, balsam z masłem kakaowym, płyny do higieny intymnej... Lubię kolorówkę Vipery, zwłaszcza błyszczyki, kosmetyki Eveline, Inglot, Bielendy czy Daxa (krem do ciała czekoladowy, mniammmmm
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
ja mam tonik Ziaji (świetna firma!!)samoopalacz barwy słońca i błyszczyk wibo różowy.To tyle z polskich
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Ja mam kilka kosmetyków polskich firm np. Ziaja, Bielenda, Soray, Kolastyna. Jestem z nich bardzo zadowolona. Teraz rzadko kiedy kupuję innych firm kosmetyki.
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Wyciągam wątek, bo ciekawy
![]() Sama też często sięgam po polskie kosmetyki, bo i wybór w nich większy i ceny przyjemniejsze ![]() ![]() Ostatnio najczęściej sięgam po Bielendę, ale innymi firmami nie pogardzę (Ziaja, Flos Lek, BanDi). Swego czasu sięgnęłam też po nasze apteczne firmy - Dermedic (ToleransClear, Prosensiv) i Iwostin (krem na noc z wit. C i E) i też byłam zadowolona ![]() A moi ulubieńcy to: - tonik Melisa Uroda ![]() - krem pod oczy Botoks Efekt Bielenda - serum pod oczy SPA Morska Terapia Bielenda ![]() - krem pod oczy odżywczo-regenerujący z wit. C Flos Lek - peeling drożdżowy BanDi - maseczki saszetkowe Clean Mask i Hydro Mask Kolastyna ![]() - odmładzające mleczko do ciała Powitanie z Afryką Bielenda ![]() - królewski krem piękności Powitanie z Afryką Bielenda ![]() - balsam multirozświetlający 100% pielęgnacji Ziaja ![]() - krem antybakteryjny nawilżający Profarm Pichtowy ProOil ![]() - krem do twarzy i ciała czekoladowy Dax Cosmetics (dla mnie tylko do ciała) ![]() - żel pod prysznic Luksja Fruity Gruszka ![]() Niezła jest też seria naczynkowa Bielendy czy Miraculum, ciekawie zapowiadają się nowe produkty Ziaji, a dużo tego ostatnio wypuściła. Sama póki co skusiłam się na krem oliwkowy do rąk, ale uczucia mam co do niego mieszane i sama nie wiem czy chwalić go czy ganić. Tyle jeśli chodzi o pielęgnację. Jeśli chodzi o kolorówkę, to lubię APC za puder sypki i takowe cienie oraz błyszczyki, IB też za cienie (choć już nie takie rewelacyjne jak APC), Viperę za pudry sypkie i zestaw do frencha, We-Ma ![]() W niedalekiej przyszłości zamierzam się zaopatrzyć w cienie Bell (w musie i te matowe) i wypróbować kreskówkę w pisaku z Pierre Arthes. Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2006-04-10 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Kolastyna testuje swoje produkty na zwierzakach...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
[quote=Hosenka*]Rozpoczełam akcję "wspomagania" polskich firm kosmetycznych
![]() ![]() że polskie, to przeciez nie znaczy koniecznie, że gorsze, prawda?? Sprawdzcie na półkach, jakie macie polskie kosmetyki - czy są one mniejszością, większością czy tak pół na pół?? Popieram akcję ![]() ![]() ![]() Polskie produkty, które mam/niedawno miałam i podobają mi się: Ziaja, krem oliwkowy lekka formuła, Oceanic, błyszczyk Fruit Kiss i krem AA antybakteryjny, balsam z masłem kakaowym, Inglot, cienie Sprint ![]() Soraya, podkład antybakteryjny, Bell, cienie sypkie, Eveline, kredka do oczu z temperówką, Wibo, błyszczyki w tubce i w 'kwiatuszku', Eris, toniki, Uroda, tonik Melisa, Beielnda, dwufazowy płyn do demakijażu, Pierre Arthes, tusz XXL. Kupujmy polskie kosmetyki!!!! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.