|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Czy to mogło zaszkodzić skórze głowy?
Z wypadaniem męczę się od lat, jednak problem ten doprowadziłam do stanu "normalności". Ostatnio jednak znowu zaczęły mocno , w nadmiarze wypadać mi włosy, zaczęło się pod koniec 2017 r. Poza tym swędzi mnie skalp - nie trwa to non stop, nie jest bardzo dokuczliwe. Łupieżu brak.
Czy to możliwe, że wpływ na taki stan rzeczy miały zabiegi fryzjerskie, do których podeszłam w grudniu? Był to Olaplex oraz zabieg keratynowy mający na calu rzekomo nawilżyć włosy. A może nowy kosmetyk, który zaczęłam stosować na skórę głowy? Jest to Radical Med - odżywka przeciw wypadaniu włosów. Skład: Aqua, Hydrolyzed Keratin,Propylene Glycol, Equisetum Arvense (Horsetail), Herb Extract, Panthenol, Butylene Glycol, ppg-26 buteth 26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Apigenin, Oleanolic Acid, Biotinoyl Tripeptide-1, Inulin,Silicone Quaterniun-22, Polyglycerin-3, Caprate, Dipropyleneglycol, Cocamidopropyl Betaine, Cetrimonium Chloride, Polysorbate 20, Disodium EDTA, Diazolidinyl Urea, Iodopropynyl Butylcarbamate, Parfum, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional. Oprócz dwóch powyższych nie robiłam i nie stosowałam żadnego nowego kosmetyku. Mam podstawy by twierdzić, że moje problemy z wypadaniem związane są z procesem zwanym "wypadanie telogenowe" i być może przyszedł właśnie ten nieszczęsny czas, jednak staram się znaleźć, nawet na siłę, jakiekolwiek inne możliwe czynniki... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy to mogło zaszkodzić skórze głowy?
Bardzo możliwe, że problemem jest nowy kosmetyk. Może przestań go na jakiś czas używać. Sprawdź, czy coś się zmieniło. Jeśli nie - zachęcam do wizyty u lekarza.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Dot.: Czy to mogło zaszkodzić skórze głowy?
Odstaw Radical i zobacz czy stan skory sie poprawia. Poza tym polecam uzywanie lekkich kosmetykow o przyjaznym skladzie. Sprawdz np. serie z Inoaru- moze Kalice bedzie ci pasowac. Jest szampon i odzywka, w skladzie duzo olejkow, produkt nie testowany na zwierzetach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.