|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Zdrowie i witaminy
Dziewczyny czy używacie jakichś suplementów diety w swojej diecie codziennej? Chodzi mi tutaj głównie o witaminy, minerały itp ponieważ coraz bardziej zaczynam dbać o swoje ciało. Niedługo mam w planie wyruszyć na siłownię (zbieram się od końca zimy i jakoś nie mogę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zdrowie i witaminy
Ja białko serwatkowe naturalne mieszam z kakao, multiwitamine, biotyne, omega 3, wit D i cynk. Czasem jakiś spalacz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Najlepiej jak oszacujesz ilość przyjmowanych witamin i minerałów w diecie i na tej podstawie ustalisz czego jest za mało. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Łykam tylko D3 w dawce ustalonej przez lekarza.
Mam najrzadziej co pół roku robione dość szczegółowe badania także na poziom witamin i pierwiastków, i tylko to wymaga uzupełniania. Ćwiczę dość intensywnie jak na amatora. Naprawdę nie polecam faszerować się sztucznymi witaminami i odzywkami z proszku bez wyraźnego wskazania lekarza i określenia przez niego jaki konkretnie preparat ma być brany i w jakiej dawce. a już na pewno radzę unikać preparatów które nie podlegają ścisłej kontroli ( czyli tych na receptę), oraz wszelkich odzywek siłkowych. Chyba nigdy lekarz nie krzyczał na mnie tak długo jak po tym, kiedy zaproponowałam ze skoro nie pije i nie będę Piła mleka i jadła nabiału, to może kupię sobie białko kazeinowe w proszku. :/
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
[1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;84843181]Na nfz masz robione tak często te badania?[/QUOTE]
Badania mam robione z powodu choroby przewlekłej, wiec podejrzewam ze na NFZ też byłyby robione z taka częstotliwością. Ja muszę sobie dopłacać za cześć, których nie mam w abonamencie.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2018-07-15 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() w POZ to coś nie do osiągnięcia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Panaroja
|
bo kazeina jest tylko jednym ze składników mleka i to nie tym najważniejszym , najważniejszy w mleku jest wapń . W izolatach białkowych wapnia nie ma , więc nic dziwnego że krzyczał . Poza tym ilość białka w diecie też jest istotna , zwłaszcza u osoby z chorobą przewlekłą, która może wymagać określonego sposoby żywienia .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A awantura była raczej na temat tego, ze są to produkty od niewiadoma kogo, nie mające rzetelnej kontroli podczas produkcji, oraz ze cytuję : ludzie najpierw jedzą nie wiadomo co, a potem nie wiadomo jak ich mamy potem leczyć. No mnie się raz na zawsze odechciało. :/
![]() |
![]() |
#10 |
Panaroja
|
Ciężko jest znaleźć lekarza nie-sportowego, który się orientuje w preparatach dla sportowców i wie co jest czym . I bez przesady , od izolatu białkowego znanej firmy nic by Ci nie było . W końcu cały sport zawodowy i spora część amatorskiego jedzie na odżywkowym wspomaganiu, więc to nie jest wyłącznie badziew nieznanego pochodzenia .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mówi ze najzdrowiej jeść normalne jedzenie a nie odżywki w proszku i witaminy w ciemno, to tak będę jadła. ![]() Tym bardziej ze szybkość z jaką nabudowałam masę mięśniową, firma jaka utrzymuję mimo choroby, i wyniki badań jasno świadczą, ze nie mam problemu ani z niedoborem białka, ani witamin, pierwiastków. A jak ktoś ma wątpliwości co do swojej diety, to prędzej bym skorzystała z cronometra, niż łykania tabletek. Zwłaszcza, jak się jest na początku drogi świadomego dbania o siebie, lepiej jest budować właściwe nawyki zamiast próbować dróg na skróty.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.