|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
krem do dekorowania tortu
Drogie wizażanki mam problem, potrzebuje przepis na krem do tortu ale taki gęsty do dekorowania przy pomocy dekoratora, ostatnio zrobiłam z mleka w puszce i wyszło takie rzadkie , jako krem do przełozenia dobry ale na wierzchu sie rozpłynął i był prosty bez wzoru tylko ze dobry
![]() ![]() Edytowane przez pycia17 Czas edycji: 2010-03-15 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: krem do dekorowania tortu
zazwyczaj robi sie z ubitej kremowki z cukrem plus ewentualnie dla usztywnienia smietan fixy, zelatyna.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: krem do dekorowania tortu
Ja do tortów robię masę z kaszą manną.
3 szkl. mleka 1,5%, 6 łyżek kaszy mannej to ugotować. 1 kostkę masła, 1 szkl. cukru pudru utrzeć i dodawać do tego kaszę. Dodać zapach arak albo rum, chociaż myślę, że może być i wanilia. Kto co lubi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.