|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dramatyczne pogorszenie cery po rozpoczęciu zdrowego odżywiania
W ostatnim czasie nie zmieniałam niczego w pielęgnacji, nie odstawiałam też pigułek ani nic w tym stylu.
Natomiast dramatycznie pogorszyła się cera. Jestem koło trzydziestki i od lat nie miałam problemu z trądzikiem cystowym a teraz mam wysyp. I jedyną zmianą w moim trybie życia był fakt, że zaczęłam się zdrowo odżywiać. Nadal daleko mi do ideału, ale wcześniej żywiłam się słodyczami i bardzo przetworzonym jedzeniem. Praktycznie nigdy nie jadłam warzyw. Obecnie staram się jeść przynajmniej jeden posiłek oparty wyłącznie na warzywach dziennie (warzywa głównie zielone: mieszanki sałaty, szparagi, kiełki, brokuły i podobne). Unikam też jedzenia przetworzonego. A cera mi zupełnie wariuje. Czy jest coś, co by to tłumaczyło? Nie mam żadnych alergii. Edytowane przez magdalena1357 Czas edycji: 2018-05-10 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dramatyczne pogorszenie cery po rozpoczęciu zdrowego odżywiania
Cytat:
Myślę, że na razie nie masz powodów do obaw, ale może wypowiedzą się bardziej doświadczone w tym temacie użytkowniczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Też myślę, że powodem nie jest zdrowe odzywianie, tylko to co było przed nim - teraz wychodzi. Przynajmniej widzisz dowód, jak źle wpływa śmieciowe żarcie na zdrowie i cerę. Organizm przejdzie "detoks", oczyści się, to zapewne stan cery się poprawi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Twój organizm oczyszcza się z toksyn, ale dla pewności zbadaj hormony. Takie oczyszczanie może trochę potrwać nawet kilka miesięcy. Ja też tak miałam i teraz jest już lepiej. Możesz pić zioła z bratka, mają korzystny wpływ na cerę
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.