![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
W związku z tym,iż przejrzałam całe forum i nie znalazłam takiego wątku zakładam nowy temat
Zapraszam wszystkie łódzkie przyszłe mamusie bez względu na tygodnie zaawansowania ![]() Zapraszam !! Nasze mamusie ![]() Irmm - tp 25.12.14 olena90 - tp 25.01.15 lui_89 - tp 14.02.15 Edytowane przez olena90 Czas edycji: 2014-09-26 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Łódzkie przyszłe mamusie :)
Dobry wieczór
![]() Pierwszy miesiąc na zwolnieniu lekarskim, 27 tydzień ciąży, więcej czasu dla siebie i dzisiejsze przemyślenia na badaniach - nie bez przyczyny trafiłam na ten post ![]() W Łodzi mieszkam od 5 lat, nadszedł czas ze studia się skończyły, przyjaciele wyjechali dalej, większość zresztą beztroscy single. Byłam dziś na badaniach i myślałam o tym że przecież tak dużo nas -czekających na dziecko dookoła! Pewnie każda pełna obaw i dziwnych przemyśleń a nie mamy ze sobą kontaktu i nie ma gdzie rozmawiać, wiec to może byś super miejsce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Witam,
również jestem w 27 tc. W Łodzi mieszkam od 7 lat, przyciągnęły mnie tu studia i tak już zostało... Udzielam się od czasu do czasu na wątku mamuś grudniowych, ale tutaj też chętnie dołączę ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() Spodziewam się drugiej córeczki, termin mam na styczeń ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() ![]() ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Hej!
20 tc ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ![]() Rodowita Łodzianka ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- To moja 1wsza ciaza, narazie stwierdzona corka. 3 pazdziernika mam polowkowe i mam nadzieje ze sie potwierdzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Na walentynki, ale super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
dziewczyny szpitale powybierane?
mój lekarz dyżuruje na Sterlinga więc zastanawiam się nad porodem tam, ale nie wiem do końca. Jakieś rady? ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- a i może któraś skorzysta https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html ja idę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Moj dyzuruje w Madurowiczu. A ja wybralam MP ze wzgledu na znajomosci..
Lui slyszalam ogolnie dobre opinie jesli chodzi o SN... znajoma dwa razy tam miala cesarke i za kazdym razem komplikacje ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Wlasnie sie zapisalam na te warsztaty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Hejka
Ja wprawdzie nie z Łodzi, ale z łódzkiego. Termin porodu mam na 19 X ale dostałam skierowanie na cc na 9 X. Nie wiem kiedy się to odbędzie, pewnie trochę wcześniej. Zamierzam rodzić w Madurowiczu, bo tam dyżuruje mój lekarz. Na razie się trochę stresuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Witaj. Wazne ze z lodzkiego.. no to coraz blizej.. ja nie moge sie doczekac jak przytule moja kruszynke.. ale jeszcze musze troche poczekac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Ja chodzę do medeoru i tam zamierzam rodzić, boję się trochę typowego szpitala... bardzo zależy mi na dobrej atmosferze podczas porodu i dobrym taktowaniu. Jedyna moja obawa jest taka, że mój chłopiec jest duży...
---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Chodziłam tam do Anny Kośmider na NFZ, ale po tym jak mnie potraktowała i wystraszyła poszłam do dr Szrama i jestem bardzo zadowolona. Tamta Pani w ciągu 10 minut wizyty na zupełnym luzie i to tylko dlatego że zadawałam pytania powiedziała wpisując receptę że "możliwy przedwczesny poród, szyjka się skraca, proszę tutaj hormony, niech pani zacznie brać jak to się powtórzy". Po czym zmierzyła ciśnienie 150/90, skomentowała "co pani taka zdenerwowana", i jakby nigdy nic wpisała w książeczkę! Przecież takie ciśnienie jest niebezpieczne dla dziecka. To było najgorsze kilka dni zanim trafiłam do drugiego lekarza, który poświęcił mi czas, uwagę i wszystko wytłumaczył. Okazało się że to po prostu rozciągające się ścięgna przy pachwinach... przed ciążą miałam je przykurczone i teraz się rozciągają na tyle że czasem nie mogę iść ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- luna_moon, a w mandurowiczu do jakiego lekarza chodzisz? ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- I dlaczego skierowanie na cc? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Hej
Właściwie to chodzę do Gamety, do dr Guzowskiego. Niestety u mnie w mieście nie mój poprzedni lekarz potrafił wykryć ciąży i chciał mnie wyłyżeczkować. Za radą koleżanki - pediatry starszego syna pojechałam na USG do Gamety i okazało się, że wszystko jest ok. CC miało być, bo mała była miednicowo, ale się przekręciła, a mam uraz do porodu naturalnego po synku(też skończyło się cc). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Dzień dobry! Ja co prawda spod Łodzi, ale mam 2 minuty spacerkiem do granicy
![]() ![]() Cytat:
Jak masz znajomości, to może Cię dobrze obsłużą, bo generalnie opinie o ICZMP są raczej negatywne, jeśli chodzi o normalne porody. Ale z drugiej strony - ile kobiet, tyle zdań. Trzeba po prostu dobrze trafić, czego życzę wszystkim przyszłym Mamom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Zobaczymy jak to bedzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
dokładnie chodzi o Rydygiera. Rozważam też Medeora z tą opcją na NFZ.
Ja chodzę do dr Dawidowicza, bardzo sypmatyczny lekarz. W Salve zraziłam się bardzo do jednego z lekarzy, który straszył, że w ciążę to ja nigdy nie zajdę naturalnie i wogóle będzie problem z donoszeniem tej ciąży. A w ciążę zaszłam bez większych starań, ponadto cały czas pracuję i wszystko jest w najlepszym porządku. No i przerażały mnie te ceny 250 zł za wizytę z usg, nie wiem czy tak jest u wszystkich lekarzy czy ten sobie taką cenę zamarzył. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja tez place 250 za usg... :/ i 150 za wizyty które teraz mają być co dwa tygodnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Dlaczego aż 4?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Tam bylam na swojej pierwszej wizycie.. a to mi ten nie przypasowala i z drugim tez nie bylo cudnie... takze ten pan doktor to moj 4lekarz.. i jego juz sie trzymam
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() to może i ja dołączę bo też łodzianką jestem ![]() ![]() Termin porodu mam na 18 grudnia, z usg trochę dalej, ale bardziej sugerowałabym się terminem z OM. No i prawdopodobnie będzie ten termin i tak wcześniej ze względu na cc. Irmm ja obecnie chodzę do dr A. Kośmider... nie ukrywam, że zależy mi żeby rodzić w Medeorze dlatego zdecydowałam się akurat tam na wizyty lekarskie ![]() Poza tym mam bardzo blisko też. Pierwsze dziecko 3 lata temu rodziłam w Matce Polce. Niestety po długich męczarniach miałam i tak cc więc tym razem chyba od razu się zdecyduje na cięcie.
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2014-09-27 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Pracujecie jeszcze czy juz na zwolnieniu?? Ja w poniedzialek zaczynam 23tc i poki moge to pracuje.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
tak czytam ile płacicie za wizyty z usg i chyba z torbami bym poszła jakbym miała tyle płacić każdorazowo
![]() Jeszcze rozumiem usg połówkowe jak jest, ale takie kontrolne usg? Jeśli chodzi o wizyty prywatne to moja pierwsza ciąża była prowadzona przez dr Perenc - na każdej wizycie 100zł z usg już a do tego bardzo kompetentna i polecana pani dr. W salve podobno też przyjmuje, ale to już pewnie inny koszt ![]() Teraz od czasu do czasu pomimo wizyt w Medeorze chodzę prywatnie na usg, ale tak jak pisałam 100zł płacę ![]() Nie pracuję już, jestem na L4 już dłuższy czas. Trochę na rehabilitację chodziłam (kręgosłup) i dlatego tak wyszło też.
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2014-09-27 o 15:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.