|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Minipigułka a wywołanie braku okresu-podwójna dawka?
Cześć!
Bardzo zalezy mi na przesunięciu następnego okresu. Teraz dostałam okres i od pierwszego dnia zażywam minipigułkę z samym progesteronem. Czy następny cykl będzie już bez miesiączki? (jeżeli bez przerwy będe brać tabletki). Czytałam, ze ta "pierwsza" miesiączka przy braniu samego progesteronu może wystąpić, tylko być słabsza. I dlatego rozważałam od drugiej połowy cyklu zażywanie dwóch tabletek zamiast jednej, żeby steżenie progesteronu było wyższe, żeby "oszukać" organizm, ze jestem w ciązy i wtedy może byłaby większa pewność co do niewystapienia miesiączki. Czytałam tez, że przedawkowanie progesteronu nie ma szczególnych efektów ubocznych, stąd ten pomysł. Jak u Was z miesiączkami przy tabletce jednoskładnikowej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Interleukina Druga
|
Dot.: Minipigułka a wywołanie braku okresu-podwójna dawka?
Branie podwójnej dawki leku na własną rękę wbrew zaleceń lekarzy i tego co producenci piszą w ulotce jest zwyczajna głupotą. Odradzam. To nie cukierki żeby je łykać wedle własnego "widzimisie."
Podczas przyjmowania antykoncepcji hormonalnej jednoskładnikowej krwawienia mogą się nie pojawić w ogóle albo pojawić się bardziej w formie plamień w różnym, trudnym do przewidzenia czasie. Nie wiadomo kiedy u ciebie wystąpi najbliższe krwawienie. W każdym razie nie powinnaś się sugerować tym, jak do tej pory wyglądał twój cykl. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.