|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Sposoby na rozstępy...
Witam, w maju 2016 zostne mama, wiec sam poczateczek...
Szukam sposobu lub specyfikow na rozstępy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sposoby na rozstępy...
Przede wszystkim zacząć się smarować jak najszybciej i bardzo regularnie. Na początku ciąży dałam się naciągnąć na balsam mustela. Potem przeszłam na trochę tańszy z Lirene z serii "będę mamą" i póki co 0 rozstępów - za tydzień zaczynam 8 miesiąc więc jeszcze może coś wyjść. Mam duże skłonności do rozstępów, po okresie dojrzewania mam blizny a teraz w ciąży miałam duże wahania wagi - najpierw 5kg straciłam, potem 10 przyszło.
Gratuluję ciąży ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
ja na początku smarowałam się tym z rosmana (dużo znajomych mi polecało), ostatnio kupiłam bio oil, bo był w promocji, jak narazie nic się nie pojawiło, a termin za dwa tygodnie, ale czy nie wyjdzie to się okaże, ja smarowałam zawsze rano, wieczorem i jak zaczynała skóra ciągnąć
życzę nudnej ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Smaruje sie zwyklym balsamem, to chyba malo co? Nigdy nie mialam sklonnosci do rozstepow, ale w ciazy wiele moze sie zmienic, choc na razie czuje sie swietnie i zadnych dolegliwosci nie mam, nawet mdlosci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja polecam masło Palmers ,jest super tylko trochę tłuste ale ładnie nawilża skórę uelastycznia,i sprawia że ciążowy brzuszek już tak nie swędzi.
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jedna baaardzo istotna kwestia. W ciąży widać tylko i wyłącznie bardzo rozległe rozstępy. Najczęściej to czy pojawiły się one w ciąży można zauważyć około 10 dni po porodzie kiedy macica zaczęła się obkurczać i 'tracimy brzuszek'. Więc to że ktoś nie ma widocznych rozstępów nawet w końcowym etapie ciąży nie znaczy że one się nie pojawiły.
---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Zgodzę sie z goisienka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
O jizas... chyba pogalopuje po palmersa...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
hej, też jestem na etapie szukania kremu na rozstępy. Dużo informacji znalazłam na tym blogu http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html Niestety okazuje się, że wiele balsamów dla mam zawiera toksyczne związki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja całą ciążę smarowałam się oliwką J&J w żelu - tydzień przed porodem wyskoczył mi jeden ale spory rozstęp na brzuchu. Teraz smaruję i oliwką i bio-0il. Genetycznie jestem dość mocno obciążona więc i tak na razie to dla mnie mało (po okresie dojrzewania mam na pupie i biodrach). Zobaczymy jak się macica po porodzie obkurczy jaki jest rozmiar katastrofy
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Palmers Cocoa Butter przeciw rozstępom dla ciążówek. U mnie przeszedł test "10 dni po porodzie" - po pierwszej ciąży brak rozstępów, chociaż brzuch miałam gigantyczny. Teraz jestem w ósmym miesiącu (a wyglądam jak w dziesiątym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem zdania, że warto wspomagać się olejkami (żeby mieć czyste sumienie i ewentualnie zapobiec najgorszej możliwej katastrofie), ale co ma wyjść, na pewno wyjdzie
![]() Wkurzają mnie nieco komentarze typu "smarowałam się, więc nie mam rozstępów" ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja smaruje olejkiem z rossmana. Najważniejsze aby dbać o nawilżenie skóry i robić to rgularnie. Nie oszukujmy się ważne są też geny. Kremy, olejki, oliwki wszystko jest ok ale to tak jak z kremami na zmarszczki
![]() Z Palmersa miałam sporo próbek, dziwiło mnie to że one tak mocno zapachowe dla wrażliwych nosów ciężarnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
hey dziewczyny. Ja w pierwszej ciąży nie miałam rozstępów do samego porodu. Może z tydzień przed porodem mi wyskoczyły a od 4mc się smarowałam różnymi rzeczami. Byl i palmers, bio oil i inne...
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Macie jakieś jeszcze sprawdzone sposoby. Teraz jestem w drugiej ciąży i zastanawiam sie co stosować zeby wiecej nie wyszlo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() jest to produkt naturalny bezpieczny ![]() Jestem tam zrejstrowana jako partner i mam 40% zniszki ![]() mogę wysłąć zdj. mojej koleżanki która miała rostep po porodzie ![]() ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-09-08 o 20:20 Powód: Link. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
W walce z powstałymi rozstępami najlepiej sprawdzaja się zabiegi medycyny estetycznej. Najlepsze efekty sa zauważalne u Pań, które trafiają ze "świeżymi" rozstępami w tzw. fazie zapalnej. Polecana jest seria zabiegów przy użyciu np. lasera frakcyjnego, mezoterapii igłowej oraz mikroigłowej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Brawo Pani Natalio kosmetolożko! Tylko, że dziewczyny rozprawiają tutaj o rozstępach ciążowych, a z tego co mi wiaodmo to ani w ciąży, ani w okresie laktacyjnym, kiedy te rozstępy są "świeże" i w "fazie zaplanej" z takowego zabiegu korzystać nie wolno. Mezoterapia igłowa oraz mikroigłowa również nie są polecane... Ja jestem aktualnie w 5 miesiącu, skłonność do rozstępów mam sporą, ale jak na ten moment nie pojawiło się u mnie nic nowego. Od początku ciąży się smaruję (najpierw olejem kokosowym i masłami, od 4 miesiąca balsamami i olejkami na rozstępy), codziennie masuję całe ciało pod prysznicem gąbką antycellulitową i hartuję ciało. Mam nadzieję, że nawet jeśli wyskoczą to te wysiłki sprawią, że będzie ich niewiele ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.