Sposoby na rozstępy... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-28, 06:07   #1
kapciowa
Raczkowanie

Sposoby na rozstępy...

Witam, w maju 2016 zostne mama, wiec sam poczateczek...
Szukam sposobu lub specyfikow na rozstępy co polecacie?
kapciowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-28, 08:36   #2
fasterka90
Zadomowienie

Dot.: Sposoby na rozstępy...

Przede wszystkim zacząć się smarować jak najszybciej i bardzo regularnie. Na początku ciąży dałam się naciągnąć na balsam mustela. Potem przeszłam na trochę tańszy z Lirene z serii "będę mamą" i póki co 0 rozstępów - za tydzień zaczynam 8 miesiąc więc jeszcze może coś wyjść. Mam duże skłonności do rozstępów, po okresie dojrzewania mam blizny a teraz w ciąży miałam duże wahania wagi - najpierw 5kg straciłam, potem 10 przyszło.

Gratuluję ciąży
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-28, 22:40   #3
ali_ma
Rozeznanie

ja na początku smarowałam się tym z rosmana (dużo znajomych mi polecało), ostatnio kupiłam bio oil, bo był w promocji, jak narazie nic się nie pojawiło, a termin za dwa tygodnie, ale czy nie wyjdzie to się okaże, ja smarowałam zawsze rano, wieczorem i jak zaczynała skóra ciągnąć

życzę nudnej ciąży
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-29, 07:37   #4
kapciowa
Raczkowanie

Smaruje sie zwyklym balsamem, to chyba malo co? Nigdy nie mialam sklonnosci do rozstepow, ale w ciazy wiele moze sie zmienic, choc na razie czuje sie swietnie i zadnych dolegliwosci nie mam, nawet mdlosci a czy oliwka bylaby dobra? Jakos nie ufam specyfikom "na cos konkretnego"...
Stary 2015-08-29, 09:12   #5
delfix10
Zakorzenienie

ja polecam masło Palmers ,jest super tylko trochę tłuste ale ładnie nawilża skórę uelastycznia,i sprawia że ciążowy brzuszek już tak nie swędzi.
delfix10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-29, 15:24   #6
goooosienka
Zakorzenienie

Dziewczyny, jedna baaardzo istotna kwestia. W ciąży widać tylko i wyłącznie bardzo rozległe rozstępy. Najczęściej to czy pojawiły się one w ciąży można zauważyć około 10 dni po porodzie kiedy macica zaczęła się obkurczać i 'tracimy brzuszek'. Więc to że ktoś nie ma widocznych rozstępów nawet w końcowym etapie ciąży nie znaczy że one się nie pojawiły.

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez kapciowa Pokaż wiadomość
Smaruje sie zwyklym balsamem, to chyba malo co? Nigdy nie mialam sklonnosci do rozstepow, ale w ciazy wiele moze sie zmienic, choc na razie czuje sie swietnie i zadnych dolegliwosci nie mam, nawet mdlosci a czy oliwka bylaby dobra? Jakos nie ufam specyfikom "na cos konkretnego"...
Zależy jaki to balsam, jaki ma skład, jakie składniki aktywne w nim zawarto.

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-29, 15:32   #7
dusiolka
Zakorzenienie

Zgodzę sie z goisienka mi wyskoczyły te najbardziej widoczne w ostatnim tyg przed porodem a teraz nam cały brzuch w rozstępach ;p tylko sa juz białe .
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-29, 15:47   #8
kapciowa
Raczkowanie

O jizas... chyba pogalopuje po palmersa...
Stary 2015-09-01, 11:31   #9
Kate Noir
Zakorzenienie

hej, też jestem na etapie szukania kremu na rozstępy. Dużo informacji znalazłam na tym blogu http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html Niestety okazuje się, że wiele balsamów dla mam zawiera toksyczne związki Najlepiej to chyba wychodzą balsamy z rossmanna.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-01, 14:03   #10
misiskuku
Zadomowienie

Ja całą ciążę smarowałam się oliwką J&J w żelu - tydzień przed porodem wyskoczył mi jeden ale spory rozstęp na brzuchu. Teraz smaruję i oliwką i bio-0il. Genetycznie jestem dość mocno obciążona więc i tak na razie to dla mnie mało (po okresie dojrzewania mam na pupie i biodrach). Zobaczymy jak się macica po porodzie obkurczy jaki jest rozmiar katastrofy Z tego co rozmawiałam z kosmetyczką ona wierzy tylko oliwkom - są najbardziej tłuste, ja zostawiałam tłusty brzuch na noc (nie wycierałam go). A będąc w domu starałam się, żeby zawsze było w miarę tłusto.
Stary 2015-09-01, 20:44   #11
Kattarynnka
Raczkowanie

Palmers Cocoa Butter przeciw rozstępom dla ciążówek. U mnie przeszedł test "10 dni po porodzie" - po pierwszej ciąży brak rozstępów, chociaż brzuch miałam gigantyczny. Teraz jestem w ósmym miesiącu (a wyglądam jak w dziesiątym ) i też - odpukać - nic.
Kattarynnka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 18:52   #12
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Ja jestem zdania, że warto wspomagać się olejkami (żeby mieć czyste sumienie i ewentualnie zapobiec najgorszej możliwej katastrofie), ale co ma wyjść, na pewno wyjdzie Całą ciążę smarowałam się namiętnie i mogę śmiało stwierdzić, że chyba jeszcze nie było w moim życiu drugiej takiej rzeczy, którą robiłabym tak regularnie. Mimo to rozstępy pojawiły się dwa tygodnie przed terminem porodu.

Wkurzają mnie nieco komentarze typu "smarowałam się, więc nie mam rozstępów" Bo niby skąd wiadomo, że bez tego smarowania nie byłoby tak samo? Co najwyżej smarowanie połowy brzucha mogłoby dać jakieś miarodajne wyniki "badania", ale która chciałaby przeprowadzać taki eksperyment na sobie?
Stary 2015-09-02, 21:34   #13
rita_k
Zadomowienie

Ja smaruje olejkiem z rossmana. Najważniejsze aby dbać o nawilżenie skóry i robić to rgularnie. Nie oszukujmy się ważne są też geny. Kremy, olejki, oliwki wszystko jest ok ale to tak jak z kremami na zmarszczki Czy są takie rewelacyjne jak się mówi?

Z Palmersa miałam sporo próbek, dziwiło mnie to że one tak mocno zapachowe dla wrażliwych nosów ciężarnych
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-08, 10:37   #14
kayah_k
Przyczajenie

hey dziewczyny. Ja w pierwszej ciąży nie miałam rozstępów do samego porodu. Może z tydzień przed porodem mi wyskoczyły a od 4mc się smarowałam różnymi rzeczami. Byl i palmers, bio oil i inne...

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Macie jakieś jeszcze sprawdzone sposoby. Teraz jestem w drugiej ciąży i zastanawiam sie co stosować zeby wiecej nie wyszlo.
kayah_k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-08, 19:20   #15
Karolinarekos91
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kapciowa Pokaż wiadomość
Witam, w maju 2016 zostne mama, wiec sam poczateczek...
Szukam sposobu lub specyfikow na rozstępy co polecacie?
Witam Ja stosowałam już od początku ciąży :xxx Polecała go położna w szkole rodzenia i jeszcze plyn do kąpieli dla dzieci
jest to produkt naturalny bezpieczny smarowałam nim też piersi jak karmiłam piersią, a moja 3 letnia córka je ten kolagen jak ją boli gardło, produkty rewelacyjne.
Jestem tam zrejstrowana jako partner i mam 40% zniszki

mogę wysłąć zdj. mojej koleżanki która miała rostep po porodzie efekt przed i po zastosowaniu

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2015-09-08 o 20:20 Powód: Link.
Karolinarekos91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-11, 15:44   #16
Natalia_kosmetolog
Raczkowanie

W walce z powstałymi rozstępami najlepiej sprawdzaja się zabiegi medycyny estetycznej. Najlepsze efekty sa zauważalne u Pań, które trafiają ze "świeżymi" rozstępami w tzw. fazie zapalnej. Polecana jest seria zabiegów przy użyciu np. lasera frakcyjnego, mezoterapii igłowej oraz mikroigłowej.
Natalia_kosmetolog jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-19, 08:36   #17
Anaitis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Natalia_kosmetolog Pokaż wiadomość
W walce z powstałymi rozstępami najlepiej sprawdzaja się zabiegi medycyny estetycznej. Najlepsze efekty sa zauważalne u Pań, które trafiają ze "świeżymi" rozstępami w tzw. fazie zapalnej. Polecana jest seria zabiegów przy użyciu np. lasera frakcyjnego, mezoterapii igłowej oraz mikroigłowej.

Brawo Pani Natalio kosmetolożko! Tylko, że dziewczyny rozprawiają tutaj o rozstępach ciążowych, a z tego co mi wiaodmo to ani w ciąży, ani w okresie laktacyjnym, kiedy te rozstępy są "świeże" i w "fazie zaplanej" z takowego zabiegu korzystać nie wolno. Mezoterapia igłowa oraz mikroigłowa również nie są polecane...

Ja jestem aktualnie w 5 miesiącu, skłonność do rozstępów mam sporą, ale jak na ten moment nie pojawiło się u mnie nic nowego. Od początku ciąży się smaruję (najpierw olejem kokosowym i masłami, od 4 miesiąca balsamami i olejkami na rozstępy), codziennie masuję całe ciało pod prysznicem gąbką antycellulitową i hartuję ciało.

Mam nadzieję, że nawet jeśli wyskoczą to te wysiłki sprawią, że będzie ich niewiele
Anaitis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości