|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
14 kg w 2 miesiace
musze zrzucić 14 kg w 2 miesiące chciałabym żeby nie odbywało się to kosztem zdrowia... a jednak przyniosło oczekiwane efekty...
prosze o radę... jezeli nie ma na to dietetycznych w miarę nieszkodliwych sposobów, bedę stosowała głodówki i monodiety... bo zrzucenie tych kilogramów to konieczność... dodam jeszcze że mam 19 lat, 174cm wzrostu i waże 75 kg z góry dziekuję i pozdrawiam elza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: 14 kg w 2 miesiace
kolezanko nie da sie schudnac bez uszczerbku na zdrowia tyle kg
co to za treminy Cie gonią? ze musiisz? lepiej wez sie za pozadna diete-zdrowe odzywianie zero słodyczy posiłki o stałych porach i przedee wszystkim duzo ruchy sport sport i jeszcze raz sport ja schułądm 20kg rok temu w keitniu zaczełam biegac codziennie przez 4 miesiace pozniej teraz zawsze jakas aktywnosc fizyczna była nie jem słodyczy ok 13 miesiecy(nie liczke kawakłka ciaska od swieta) ale nie pamietam kiedy poszłam sobie batona czy ciastko kupic ogolnie zmieniłam styl zycia Chudłam powoli nie przez diety głodówkowe tylko zdrowe odzywianie i sport ale co? schułam z uszczerbkiem na zdrowiu-okres mi zanikł na 4 miesiace po wizycie u lekarza i tabletkach pojawia sie ale co z tego jak to szytycznie wuwoływany, mam mniej włosów, w ziem był najgorysz okres było mi wiecznie zimno nie miałam energi do zycia byłam wiecznie ospała straciłam swoje osobowosc nie cieszyłam sie juz jak dawniej odsunałem sie od znajomych,stałam sie bardzisj spokojna. Mam 18 lat 168cm i ok45-46kg przed odchudzaniem wazyłam jakies 65-66kg teraz mówia mi ze wygladam za chudo jak anorktyczna i z woleli mnie nawet jak wayzłam te 65kg. Odchudzanie wbrew pozoorom jest bardzo niebezpieczne a szczegolni dla rozwijajacych sie dziewczyn takich jak my gdzie hormony buzuja i wszytko sie rozwija. Mozesz zaczac uprawiac systematycznie sport i zrezygonwac ze słodyczy fast foodów tlustego jedzenia i obserwowac organizm, nidy nie narzucaj sobie takich treminów ze w 2 miesiace musze schudnac 14 kg bo to głupota. Ja miałam cel 55kg ale nie w okreslonym czasie poprosu chciałam tyle wazyc no i udało mi sie ale zobaczyłam ze moge jeszcze i jeszcze wiec chudłam bo to mi sie podobało, no i przecholowałam mam ED organizm osłabiony z rozlegulowanymi hormonami. W tym wszytkim trzeba zlaesc umiar Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
14 kg w dwa miechy? Nie da się. A dorcius napisała mądry list. Nie wiem co to za terminy Cie gonią, ze chcesz nagle schudbąć tyle w tak niewiele czasu. Zdrowe żywienia, sport i pewnie schudniesz, ale najwyzej kilka kilo, a nie kilkanascie. Takie cuda sa tylko na liposukcji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Na głodówkach i monodietach nie schudniesz, tyulko odwodnisz organizm, a w Towim wieku długotrwałe niedostrczanie niezbędnych makro- i mikroelementów może odbić się fatalnie - nie tylko na zdrowiu, ale też na urodzie (porozdwajane paznokcie i wypadające garściami włosy). Konsekwencją takich pomysłów sa zaburzenia metabolizmu - po tego rodzaju eksperymentach dziewczyny przez całe lata tyją, bo organizm zamiast spalać, magazynuje dostarczane kalorie. Rozejrzyj się po forum: ile dziewczyn pisze, że je 1000 kcal (średnio połowa zapotrzebowania zdrowej kobiety), a i tak tyje. Poza tym pomyśl o skórze - za kilka lat będziesz mieć rozstępy i problem z jędrnością.
Czy nie lepiej dać sobie więcej czasu i zacząc się po prostu zdrowo odżywiać? Zdrowe odżywianie nie wymaga żadnych większych wyrzeczeń - rezygnujesz tylko z 'junk-food' i tłuszczów trans, ale nie ograniczasz kalorii, nie głodzisz się, nie zabraniasz sobie jakichś konkretnych produktów. Masz energię, żeby uprawiać sport, co gwarantuje piękną figurę, jędrną skórę i dobre samopoczucie. Na 14 kg dałabym sobie ok. pół roku. Czyli do zimy masz szanse osiągnąć swój cel, jeśli jesteś zdrowa i nie będziesz naruszać zasad. Efekt będzie trwały, bez jo-jo i skutków ubocznych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Trzymajcie mnie, bo nie wytrzymam! Kolejny tego typu wątek!! Ile jeszcze takich powstanie?? Podpisuje się pod postami dziewczyn!! Mądrze prawią!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
..ze niby co?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.