|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nieszczęśliwa w związku.
Kochani potrzebuję pomocy. Czegoś brakuje mi w związku, sama nie wiem czego być może Wy zdolacie mi coś doradzić. Jestem z moim facetem od roku. Poznaliśmy się na studiach ale na początku nie widziałam w Nim kandydata do związku ponieważ widziałam jak zaleca się do innej. Dopiero gdy Ona Go odrzuciła zainteresował się mną, a ja zgodziłam się z Nim być. Później przez jakieś dwa miesiące zalowalam tej decyzji, czułam się po prostu jak kolejna do której próbował zagadać bo z poprzednią Mu się nie udało. Po jakimś czasie te myśli minęły bo zaczęłam się powoli zakochiwac. Były romantyczne randki, niespodziewane spotkania i w ogóle wszytko fajnie. Trwało to jednak tylko jakieś pół roku. Później zaczęłam mieć jakieś niewyjaśnione przeczucie że mnie zdradza, chyba tylko dlatego że telefon ma zablokowany na wszelkie sposoby że nawet nie mogę przełączyć piosenki i zawsze nawet do łazienki zabiera go ze sobą. A że ja wcześniej byłam zdradzona to włączyła mi się trochę paranoja że On też mnie zdradza. Starałam się z tym walczyć i na chwilę mi się udało. Problem jest też w tym że ja straciłam dziewictwo właśnie z Nim niedawno a On miał to już za sobą z poprzednią dziewczyna z którą był dwa lata. I teraz zaczyna się najgorsze. Mam ostatnio do Niego obrzydzenie, na myśl że robił to już z kimś jest mi przykro. Boję się że seks ze mną Mu się nie. Podoba albo że może nas porównywać i nienawidzę tej dziewczyny chociaż nawet Jej nie znam. On wie o tym że zawsze marzyłam o tym aby mój ukochany stracił prawictwo ze mną i że źle mi z tego powodu i reaguje na to tak że zapewnia mnie o swojej miłości i że jest Mu ze mną najlepiej. Ja naprawdę nie wiem czemu czuję że On mnie zreadza i czemu wydaje mi się że mnie nie kocha mimo tego że widzę że się stara. Ja na początku związku nie czułam do Niego kompletnie nic, dopiero po jakimś czasie coś się zaczęło dziać. Nie wiem o co chodzi. Wiem że to brzmi dziwnie, ale nie potrafię sobie z tym poradzić. Czy może macie jakiś pomysł czemu jest tak źle? Czuję że czegoś mi brakuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nieszczesliwa w związku
nie
wierzę w to co czytam. ![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brakuje Ci po prostu ogarnięcia i charakteru. idziesz w rzeczy jak bezwolna owca. Bezmyślnie i bez szacunku do samej siebie. Dlatego moim zdaniem czujesz obrzydzenie do niego- bo to łatwiejsze niż przyznać się, że się osobiście skrewiło i działało bez szacunku do siebie. To się chyba nazywa przeniesienie. Weszłaś w związek (?!) zanim przyszło zakochanie, randki, poznanie się. Kurna, co to w ogóle za twór jest i na jakich podstawach się odbył? Kolo Cię pyta- e, chodzimy ze sobą i... już? I z nim chodziłaś ![]() Chciałaś od życia konkretnych rzeczy- np., żeby twój pierwszy partner seksualny był prawiczkiem. A zrobiłaś inaczej i teraz masz pretensje do chłopaka, ze ma przeszosc jak miał i z jaka postanowiłaś wejśc w ten związek. Ale To Ty sama podjęłas tą decyzję. Nikt Cie nie oszukał, wszytko wiedziałaś. No ja nie wiem. To moim zdaniem nie ma sensu. Musisz wyjść z tego "związku", pożyć sama i się w tym czasie ogarnąć, określić swoje zasady wg. jakich chcesz żyć i się ich trzymać. A nie że gdzie wiatr zawieje, tak Ty bezwolnie dajesz się popchnąć.
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorko, miarą człowieka rozumnego jest m.in. branie odpowiedzialności za swoje czyny i wybory. Weź w końcu odpowiedzialność za własne życie i przestań szukać winnych. Ty decydujesz co z kim robisz, w tym z kim jesteś w związku i czy w ogóle jesteś.
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nieszczęśliwa w związku.
To się nazywa zazdrość retrospektywna i jak się tego samemu nie ogarnie, to należy udać się do specjalisty.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie rzeczy to się leczy. I pierwsza zasada Wizażu w akcji - gdy użytkownik pisze zaimki osobowe z dużej litery, wiedz, że będzie źle ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Zgadzam się z dziewczynami. Związek nie jest twoimi największym problemem, a niskie poczucie własnej wartości, nieprzepracowana trauma zdrady, bezwolność i nieumiejętność wzięcia odpowiedzialności za własne decyzje.
Jak źle się czujesz z facetem, nie potrafisz mu zaufać to się rozstań. Mimo to i tak powinnaś zasięgnąć pomocy specjalisty, bo będzie ci ciężko z taką postawą zbudować cokolwiek trwałego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Bardzo surowe oceny, dziewczyna jest młoda, bez dużego doświadczenia, w życiu każdy popełnia błędy, czasem nawet trzeba się nauczyć szacunku do siebie poprzez własne złe wybory.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Nie każdy musi popełniać błędy w młodości. Tu nie chodzi, żeby ją obrażać albo poniżyć. Wręcz przeciwnie, im w szybciej sobie uświadomi, że problem w dużej mierze leży w jej osobie i podejmie działanie, żeby coś zmienić w tym zakresie, tym większa szansa, że jej się uda. Niestety nie wszyscy uczą się na swoich błędach, niektórzy popełniają te same w nieskończoność. A póki autorka będzie zwalać winę na innych, zamiast wyciągać wnioski to tym bardziej marne szanse, że coś się zmieni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Albo zdać sobie sprawę że zazdrość o coś co było, minęło i zdarzyło się PRZED związkiem nie jest zdrowym zjawiskiem.
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że nie każdy, ale błędy się zdarzają i przez też trzeba przebrnąć i się z tym uporać. Ludzie nie są idealni. A dziewczyna to żadne zło, musi sobie teraz jakoś poradzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Już sam tytuł posta mówi za siebie.
Jesteś nieszczęśliwa w związku, to po co Ci taki związek? Żeby na fejsie mieć status "w związku" zamiast "wolna"? Myślę też, że najpierw powinnaś zrobić porządek sama ze sobą. Każdy inaczej przeżywa stratę dziewictwa, ale powinnaś pozbyć się tych złych emocji z tym związanych, bo ciężko Ci będzie w kolejnych związkach. Może jakaś terapia?
. "Pragnienia łamią nam serce, męczą nas. Pożądanie rujnuje nam życie. Ale jeśli chodzi o pragnienia, najbardziej cierpią ci, którzy nie wiedzą, czego chcą." . Edytowane przez mrytka Czas edycji: 2019-02-28 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.