|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
letnie wieczory
Jeśli był już taki wątek to poproszę szanowne moderatorki o połączenie
![]() Przyszedł mi do głowy taki właśnie temat, gdyż w sobotę mam ślub i wesele i czymś wypadałoby się wypachnić ![]() ![]() Jakie macie typy na letnie wieczory, gdy w dzień temperatura przekracza 30 st. a wieczorem mamy jakieś wyjście? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: letnie wieczory
Hm, jako pierwszy zapach przyszedł mi do głowy Narciso EDT, który niesamowicie rozkwita w takie właśnie wieczory.
A poza tym Black Cashmere, który ujawnia ukrytą przy niższych temperaturach słodycz i ciepło. Poza tym mój typ to też Shalimar Legere, czyli zmysłowa wanilia odsłaniająca się po cytrusowym początku. No i moje ostatnie odkrycie, czyli narkotyczne Poeme, jakby stworzone na wieczór, o którym piszesz - intensywnie kwiatowe, odurzające, dominujące. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Joasiu, dziękuję za typy
![]() ![]() Zastanawiam się też nad Alienem albo nad Lolitą ![]() Ważne aby zapach był trwały i nie mdlił za mocno. Mam więc z tym problem bo u mnie w kolekcji to większość słodziaków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Odkad poznalam Kenzo Jungle Elephant, kojarza mi sie nieodparcie z letnimi wieczorami, w ogrodzie pelnym kwitnacej maciejki.
Zapewne na niektorych osobach, przy specyficznej aurze, ujawniaja swa nature "dusiciela" ![]() ![]() Moim zdaniem wysoka temperatura i wilgotnosc powietrza , (dzungla ![]() ![]() Powinnam jeszcze dodac, ze w przypadku Jungle Elephant, oszczedne dawkowanie jest wysoce wskazane ![]() ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2007-06-08 o 07:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Na mnie bardzo dobrze leżało w upalne wieczory(min w gorącej Turcji) Amor Amor.Rozkwitało w zaskakujący sposób
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Na 100 % Romance Ralpha Laurena. Na pewno Cię nie zmęczy ani nie zadusi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja bym typowała Innocenta i któryś z ogródków - osobiście wolę Śródziemnomorski - jest bardziej "charakterny"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Nebraską, Innocent nadaje się idealnie. Ja MoniuK mam podobną zagadkę dla siebie ponieważ wybieram się na ślub i wesele kuzynki. Co prawda dopiero 07.07.07r.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Moje typy:
Coco Mademoiselle Innocent Euphoria Miracle Champs Elysees JPG Classique Pleasures |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Kattarino, zaciekawiłaś mnie Słonikiem w upalne lato
![]() ![]() Ostatecznie wacham się pomiędzy Alienem, Innocentem i Amorem (z próbki) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to zapach upalu- uzywalam go bedac na Cyprze i w Tunezji- kojarzy mi sie, ze wzgledu na przyprawy, z tamtejsza kuchnia ![]() Wydaje mi sie, ze Jungle Elephant potrzebuje odpowiedniego pH skory (potu), a wowczas nie przybiera klejaco-duszacej nuty, nawet przy 40st. Z normalnych ![]() ![]() Testowalam je na nadgartku i zlapalam sie na tym, ze co kilka minut odruchowo poszukiwalam zrodla tego pieknego zapachu- a okazywala sie nim... moja reka ![]() Na kolezance podobaja mi sie bardzo AA Tutti Kiwi i letnia wersja 1881 Cerruti ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Poeme koniecznie przetestuj Moniko
![]() ![]() Bardzo pięknie pachną również JPG Classique edp i edt ze wskazaniem na edt ![]() Lolita jest ok, Innocent dla mnie na wieczór za mało trwały i za mało jednak wyrazisty. Jednak dla mnie nr uno na wszelkie wieczorne wyjścia był i będzie Poeme. Ostatnio na imprezie gdzie było dość gorąco i w dodatku szalałam na parkiecie, cały stół zastanawiał się co tak pięknie pachnie. Dołączyłam do zachwytów i po chwili uświadomiłam sobie, że to Poeme na mojej rozgrzanej skórze ![]() ![]() Grzech nie znać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Moniko, wszak to będzie wieczór - więc ciepło, ale już nie upalnie
![]() ![]() Niestety nie podpowiem nic konkretnego, bo wolę znacznie cięższe zapachy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam wersję edt
![]() Moniko, a może Crystal Noir albo Allure Sensuelle ? ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Myślę, że Alien to dobry typ. Testowałam go przedwczoraj, było prawie 30 stopni i pachniał bardzo fajnie, nie przytłaczał, nie dusił... Trochę się bałam, że w upał będzie zdecydowanie zbyt ciężki - nic z tych rzeczy, rozwinął się naprawdę ładnie. A dziś na egzamin użyłam Prady i nie żałuję - też dobrze reaguje na ciepłą aurę i trzyma się raczej blisko skóry, więc też jest niezłą opcją.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
A dla mnie, choć może banalnie, Euphoria CK jest właśnie wieczorowo letnim zapachem. Do tego odpowiednia atmosfera, TŻ (lub inny T, nie koniecznie Ż
![]() Cholercia na weselu to może być niebezpieczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję pięknie za tak dużo propozycji
![]() ![]() Ja w końcu wybrałam Innocenta i choć go bardzo lubię to trochę żałuję. Alien bije go na głowę jeśli chodzi o trwałość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
trwałość bez zarzutu,kilka godzin spokojnie. Jeśli jeszcze nie zdecydowałaś,polecam ww ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.