Inne niż klasyczne pierścionki zaręczynowe - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-06-23, 14:54   #1
ElzaElsa
Przyczajenie

Inne niż klasyczne pierścionki zaręczynowe

Zauważyłam ,że większość dziewczyn dostaje na zaręczyny pierścionek z żółtego złota z diamentem, na facebooku tak samo u koleżanek. Szczerze mówiąc większość wygląda tak samo, ja ogólnie nie lubię strasznie żółtego złota i zawsze wiedziałam ,ze nie chce takiego klasycznego pierścionka, na zaręczyny dostałam pierścionek z białego złota z rubinem, wymarzony. Obrączki też będziemy mieć z białego złota, ale czasami niektórzy się dziwią ,że chcemy takie obrączki i że mam taki pierścionek bo "w ogole nie wygląda na zaręczynowy a takie obrączki raczej wyglądaja na takie dla pary".
Czy są tu jeszcze inne dziewczyny ,które miały inne niż klasyczny pierścionek lub jakieś fantazyjne obrączki ?
ElzaElsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-24, 18:29   #2
shinypearl
Wtajemniczenie

Dot.: Inne niż klasyczne pierścionki zaręczynowe

Ja dostałam pierścionek w takim stylu, jaki sobie wymarzyłam: białe złoto, szafir otoczony małymi diamentami. Narzeczony wiedział, że nie znoszę żółtego złota, że marzę o szafirze lub szmaragdzie i nie chcę, żeby pierścionek był taki wystający do góry Trafił w dziesiątkę, jestem zachwycona jego wyborem. Usłyszałam same miłe rzeczy ta temat pierścionka od innych.
Nie przejmuj się tak cudzą opinią, to Tobie ma się podobać, bo pewnie będziesz go nosić do końca życia.

PS. Obrączki też będą z białego złota.
shinypearl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-24, 20:32   #3
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez ElzaElsa Pokaż wiadomość
Zauważyłam ,że większość dziewczyn dostaje na zaręczyny pierścionek z żółtego złota z diamentem, na facebooku tak samo u koleżanek. Szczerze mówiąc większość wygląda tak samo, ja ogólnie nie lubię strasznie żółtego złota i zawsze wiedziałam ,ze nie chce takiego klasycznego pierścionka, na zaręczyny dostałam pierścionek z białego złota z rubinem, wymarzony. Obrączki też będziemy mieć z białego złota, ale czasami niektórzy się dziwią ,że chcemy takie obrączki i że mam taki pierścionek bo "w ogole nie wygląda na zaręczynowy a takie obrączki raczej wyglądaja na takie dla pary".
Czy są tu jeszcze inne dziewczyny ,które miały inne niż klasyczny pierścionek lub jakieś fantazyjne obrączki ?
Komentarz znajomych kiepski.
Mam pierścień z białego złota z diamentami i szafirem i szczerze to nie spotkałam się z niestosownymi komentarzami. Obrączki też z białego złota.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-24, 20:37   #4
Nancy_M
Wtajemniczenie

Pierścionek zaręczynowy i obrączki są przecież dla Was, a nie dla znajomych Nie ma się czym przejmować. Jakbyś miała klasyczny pierścionek i tradycyjne obrączki, to prędzej czy pózniej usłyszałabyś, że są nudne, przewidywalne i że prawie każdy takie ma Wszystkich i tak nie zadowolisz. Najważniejsze, żebyście to Wy byli zadowoleni z Waszych obrączek i pierścionka, żebyście nosili je z radością i patrzyli na nie z dumą.
Nancy_M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-24, 20:41   #5
bona_fide
Raczkowanie

Ma się Wam podobać, i Wam pasować. I chociaż ogólnie nie jestem zwolenniczką ekstrawagancji i podążania za modą w kwestii doboru biżuterii, którą będzie się nosić całe życie (a nie dwa sezony), o tyle uważam, że trzeba się z nią czuć i ją lubić.

U nas były zgrzyty w tej kwestii, bo ja się lepiej czuję w srebrze/białym złocie - pasuje do mojego typu kolorystycznego. On o tym wiedział, a i tak oświadczył się pierścionkiem z żółtego złota, bo tylko takie uznaje . No i za ciosem idąc, z żółtego złota były też obrączki - żeby już tych kolorów na rękach nie mieszać. Ciężko mi teraz nosić srebrną biżuterię, bo nie komponuje mi się z żółtym złotem na dłoniach. Nie koniec świata, rzecz jasna, ale jednak trochę dokucza. Jeżeli oboje macie podobny gust, to tylko korzystać
bona_fide jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-24, 21:18   #6
3d8bff70f80d7c90d7fb1886fcde1de8ca56be25_65a543ff917fd
Konto usunięte

Treść usunięta
3d8bff70f80d7c90d7fb1886fcde1de8ca56be25_65a543ff917fd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-27, 22:27   #7
Przechera
Zmanierowana zołza

Cytat:
Napisane przez ElzaElsa Pokaż wiadomość
Obrączki też będziemy mieć z białego złota, ale czasami niektórzy się dziwią ,że chcemy takie obrączki i że mam taki pierścionek bo "w ogole nie wygląda na zaręczynowy a takie obrączki raczej wyglądaja na takie dla pary".
Macie dziwnych ludzi w swoim otoczeniu...?
Mój pierścionek to szafir w białym złocie i oprawie z diamentów - według mnie jedno z bardzo klasycznych połączeń, w końcu nosiła taki księżna Diana, a teraz księżna Kate (tylko duuużo, duuużo większy ).
Obrączki mamy tytanowe, tutaj to już na pewno nieco większa kontrowersja, ale komentarze są albo pozytywne, albo żadne - mamy dobrze wychowanych znajomych, którzy potrafią przemilczeć, jeśli ich gust nie pokrywa się z naszym Jedyne dyskusje, jakie nam się zdarzają, dotyczą trwałości obrączek - i tutaj akurat tytan ma nad złotem przewagę. Reszta jest kwestią estetyki.
W życiu nie pomyślałabym, żeby białe złoto mogło być nietypowe. W naszym otoczeniu co najmniej kilka par ma takie obrączki i jest to wybór może mniej popularny, niż żółte złoto, ale nadal dosyć powszechny.
Mówiąc szczerze, przy całej oprawie ślubu nie zastanawiałam się nawet sekundę nad tym, co myślą inni na temat mojego pierścionka, obrączek, sukienki, welonu... W końcu to ja będę to nosić i to ja muszę się dobrze czuć. Reszta świata musi się z tym po prostu pogodzić.
Przechera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-02, 14:58   #8
WeddingLover
Raczkowanie

przecież zarówno pierścionek jak i obrączki sa symbolem waszej miłości - tylko i wyłacznie Wam muszą się podobać!
WeddingLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości