|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Inne niż klasyczne pierścionki zaręczynowe
Zauważyłam ,że większość dziewczyn dostaje na zaręczyny pierścionek z żółtego złota z diamentem, na facebooku tak samo u koleżanek. Szczerze mówiąc większość wygląda tak samo, ja ogólnie nie lubię strasznie żółtego złota i zawsze wiedziałam ,ze nie chce takiego klasycznego pierścionka, na zaręczyny dostałam pierścionek z białego złota z rubinem, wymarzony. Obrączki też będziemy mieć z białego złota, ale czasami niektórzy się dziwią ,że chcemy takie obrączki i że mam taki pierścionek bo "w ogole nie wygląda na zaręczynowy a takie obrączki raczej wyglądaja na takie dla pary".
Czy są tu jeszcze inne dziewczyny ,które miały inne niż klasyczny pierścionek lub jakieś fantazyjne obrączki ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Inne niż klasyczne pierścionki zaręczynowe
Ja dostałam pierścionek w takim stylu, jaki sobie wymarzyłam: białe złoto, szafir otoczony małymi diamentami. Narzeczony wiedział, że nie znoszę żółtego złota, że marzę o szafirze lub szmaragdzie i nie chcę, żeby pierścionek był taki wystający do góry
![]() Nie przejmuj się tak cudzą opinią, to Tobie ma się podobać, bo pewnie będziesz go nosić do końca życia. PS. Obrączki też będą z białego złota. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Mam pierścień z białego złota z diamentami i szafirem i szczerze to nie spotkałam się z niestosownymi komentarzami. Obrączki też z białego złota. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Pierścionek zaręczynowy i obrączki są przecież dla Was, a nie dla znajomych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ma się Wam podobać, i Wam pasować. I chociaż ogólnie nie jestem zwolenniczką ekstrawagancji i podążania za modą w kwestii doboru biżuterii, którą będzie się nosić całe życie (a nie dwa sezony), o tyle uważam, że trzeba się z nią czuć i ją lubić.
U nas były zgrzyty w tej kwestii, bo ja się lepiej czuję w srebrze/białym złocie - pasuje do mojego typu kolorystycznego. On o tym wiedział, a i tak oświadczył się pierścionkiem z żółtego złota, bo tylko takie uznaje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zmanierowana zołza
|
Cytat:
Mój pierścionek to szafir w białym złocie i oprawie z diamentów - według mnie jedno z bardzo klasycznych połączeń, w końcu nosiła taki księżna Diana, a teraz księżna Kate (tylko duuużo, duuużo większy ![]() Obrączki mamy tytanowe, tutaj to już na pewno nieco większa kontrowersja, ale komentarze są albo pozytywne, albo żadne - mamy dobrze wychowanych znajomych, którzy potrafią przemilczeć, jeśli ich gust nie pokrywa się z naszym ![]() W życiu nie pomyślałabym, żeby białe złoto mogło być nietypowe. W naszym otoczeniu co najmniej kilka par ma takie obrączki i jest to wybór może mniej popularny, niż żółte złoto, ale nadal dosyć powszechny. Mówiąc szczerze, przy całej oprawie ślubu nie zastanawiałam się nawet sekundę nad tym, co myślą inni na temat mojego pierścionka, obrączek, sukienki, welonu... W końcu to ja będę to nosić i to ja muszę się dobrze czuć. Reszta świata musi się z tym po prostu pogodzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
przecież zarówno pierścionek jak i obrączki sa symbolem waszej miłości - tylko i wyłacznie Wam muszą się podobać!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.