Wrastaj±cy paznokieæ - w±tek zbiorczy - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Paznokcie

Notka

Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielêgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kszta³cie, stylizacji i dominuj±cych trendach w zdobieniu paznokci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2002-01-17, 00:35   #1
kasiap.
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3

Wrastaj±cy paznokieæ - w±tek zbiorczy

Mam k³opot z wrastaj±cym paznokciem w stopie. Jeszcze nie jest ¼le, ale czy mog³aby mi Pani poradziæ, jak temu zapobiedz?
Z góry dziêkujê.
kasiap. jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2002-01-17, 22:11   #2
Beata
Przyjació³ka Wiza¿u

Wiadomo¶ci: 2 113
Re: wrastaj±cy paznokieæ

Najlepiej bêdzie je¶li wybierzesz siê do zaufanego salonu kosmetycznego gdzie wykonywany jest pedicure. Specjalistka obejrzy paznokieæ i je¶li uzna to za konieczne mo¿e za³o¿yæ klamrê koryguj±c±. Firma Scholl ma p³yn przeciw wrastaniu paznokci - nie stosowa³am go jednak wiêc nie wiem jaki efekt daje. Radzê aby¶ nie zwleka³a z wizyt± u pedicurzystki. Wrastanie paznokcia mo¿e siê pog³êbiæ i powstanie stan zapalny . a jest to bardzo bolesna przypad³o¶æ. Sprawd¼ czy nie nosisz zbyt ciasnych , w±skich butów. Pamiêtaj aby obinaæ paznokcie na prosto i brzegi delikatnie wyg³adzaæ pilniczkiem.

www.ocean-urody.pl
Zapraszamy na kursy i szkolenia:kosmetyka,
fryzjerstwo,masa¿,makija¿ ,
paznokcie w Szczecinie
Beata jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2003-02-22, 14:46   #3
WioletaM
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 214
Wrastaj±cy paznokieæ

Ponad rok temu mia³am wycinane paznokcie u nóg. Niestety znowu mi wrastaj±. U¿ywa³am wielu specyfików, ale nic mi nie pomaga. Mo¿e kto¶ zna jaki¶ dobry sposób na pozbycie siê tej dolegliwo¶ci.
WioletaM jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2003-02-23, 19:29   #4
Beata
Przyjació³ka Wiza¿u

Re: Wrastaj±cy paznokieæ

Wrastanie paznokci to spory problem.Lekarze proponuj± czasami zrywanie paznokci (ale uwa¿am,¿e to nie najkorzystniejszy zabieg, d³ugo trzeba czekaæ a¿ paznokieæ odro¶nie, a efekty nie zawsze s± zadawalajace). Jest inna metoda korekty wrastaj±cych paznokci - zak³ada siê klamrê koryguj±c± - co jaki¶ czas zabieg siê powtarza -a¿ do uzyskania "wyprowadzenia paznokcia".Popytaj o ten zabieg u pedikiurzystek. Klamra jest ma³a , p³aska, w³a¶ciwie nawet nie czujesz ,¿e j± masz na paznokciu.Nie jest to drogi zabieg ok. 30 z³

www.ocean-urody.pl
paznokcie w Szczecinie
Stary 2003-02-23, 19:45   #5
Agentka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 084
Re: Wrastaj±cy paznokieæ/Beatka

Beatko droga [img]icons/icon7.gif[/img] te klamry to powszechna metoda ? znaczy chodzi mi o to, czy znana i praktykowana od dawna ? ja mam taki problem z duzym paznokietkiem u stopy - pozosta³osc po graniu w pilke nozn± z kolegami [img]icons/icon12.gif[/img] pierwszy raz s³ysze o takiej klamrze..za³zomy, ze by, to rozpocze³a w marcu , to do lata bym go wyprowadzila? jak myslisz?

[img]icons/1cmok.gif[/img]
Stary 2003-02-23, 20:04   #6
Beata
Przyjació³ka Wiza¿u

Klamry stosowane s± od do¶æ dawna (od kilku lat), ale nie wszystkie pedikiurzystki robi± te zabiegi.Klamra stosowana jest do korekty wrastaj±cych paznokci - natomiast je¶li Twój paznokieæ jest zniekszta³cony (tzn. p³ytka jest nierówna , lub ro¶nie tzw. "koci pazur" to klamra nie pomo¿e.Je¶li to problem wrastania to jest to najlepszy sposób korekty. Paznokcie u stóp rosn± wolniej ni¿ u d³oni - to jak d³ugo bêdziesz czeka³a na wyprowadzenie paznokcia zalezy od tego jak g³êboko jest wro¶niêty.

www.ocean-urody.pl
paznokcie w Szczecinie
Stary 2003-02-23, 20:10   #7
Agentka
Wtajemniczenie

dziekuje Beatko [img]icons/icon7.gif[/img] jest wrosniety niestety..w dodatku mam wrazenie ze ma lekko uszkodzona macierz .. [img]icons/icon9.gif[/img] w takim przypadku moze byc ciezko z klamr±, prawda ?
Stary 2003-02-23, 20:17   #8
Beata
Przyjació³ka Wiza¿u

Olu, Twój paznokieæ powinna zobaczyæ pedikiurzystka , która umie zak³adaæ klamrê - aby dobrze przykleiæ klamrê paznokieæ nie mo¿e byæ zbyt mocno zniekszta³cony - je¶li jest to ma³e uszkodzenie i klamra bêdzie mog³a dobrze przylegaæ do p³ytki to mo¿na j± za³o¿yæ.

www.ocean-urody.pl
paznokcie w Szczecinie
Stary 2003-02-23, 20:26   #9
Agentka
Wtajemniczenie

oczywiscie [img]icons/icon7.gif[/img]

dziekuje za pomoc Beatko [img]icons/icon29.gif[/img]
Stary 2003-02-24, 02:15   #10
WioletaM
Zakorzenienie

ja równie¿ dziêkujê za pomoc
Stary 2003-02-24, 12:30   #11
Dorka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 23

A ja w³a¶nie biegam z takimi klamrami na obu najwiêkszych paznokciach.
Mam wrastaj±ce paznokcie (w³a¶ciwie mia³am). Palce bola³y mnie ju¿ po 2 tygodniach od wizyty u pedikiurzystki. A co siê dzia³o w czasie wycinania... No bola³o bardzo. Raz czy dwa to nawet mia³am zimny pot na ca³ym ciele z bólu. Powa¿nie. Okropieñstwo a chirurga siê ba³am szczególnie, ¿e s³ysza³am, i¿ niestety czasami paznokcie po pewnym czasie znowu wrastaj± a jest to bolesny zabieg.
A¿ znalaz³am klamry w sklepie i moja kosmetyczka mi je za³o¿y³a.
Pierwsz± klamrê mia³a za³o¿on± pod koniec sierpnia 2002 roku. Kolejne zak³ada³a mi tak mniej wiêcej co 2 miesi±ce bo tak mi odrasta³ paznokieæ i by³o miejsce na kolejn± klamrê. W tej chwili jest o niebo lepiej od jaki¶ 3 miesiêcy wcale nie mam wycinanych g³êboko paznokci. Czyli zero bólu.
Mo¿na kupiæ klamry do których potrzebny jest klej (ja mam takie) i mo¿na je dowolnie przycinaæ je¶li s± zbyt d³ugie. Kosztuj± 105 z³ za 10 klamerek w sklepie w Warszawie.
S± jeszcze klamry z silikonem czyli nie trzeba kleju z tym ¿e: po pierwsze s± sporo dro¿sze (nie pamiêtam dok³adnie ile kosztuj±), a po drugie moja kosmetyczka powiedzia³a mi ¿e niestety ze wzglêdu na ten silikon nie mo¿na ich przycinaæ czyli trzeba kupiæ bardzo dok³adny rozmiar.
Klamry z oddzielnym klejem s± OK z tym, ¿e (w ka¿dym razie u mnie) odklejaj± siê na bokach. Paznokieæ tak silnie ci±gnie a jednocze¶nie klamra te¿ ¿e niestety klej nie wytrzymuje. Ja je mam po prostu doklejane.
My¶lê, ¿e jeszcze jedna klamra i bedzie dosyæ, ale pewnie do lata jeszcze bêdzie mi je widaæ bo paznokcie wolno rosn±.
Dorka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2003-02-24, 21:22   #12
WioletaM
Zakorzenienie

Ja mia³am wycinane paznokcie przez chirurga. Nie jest to bolesny zabieg, poniewa¿ lekarz da³ mi znieczulenie miejscowe. Zastrzyki s± niezbyt przyjemne. Jak znieczulenie przesta³o dzia³aæ, to nie czu³am ¿adnego bólu. Po zabiegu musia³am chodziæ na zmianê opatrunku. Paznokcie mia³am wycinane tylko z boku. Przy pierwszej zmianie opatrunku zauwa¿y³am, ¿e zosta³ wyciêty nie ten bok paznokcia co trzeba. Z konieczno¶ci musia³am po tygodniu poddaæ siê jeszcze jednemu zabiegowi. Teraz mam ogromny problem z wyciêtym zdrowym paznokciem, poniewa¿ odrasta mi, ale nie ³±czy siê ze ¶rodkiem p³ytki. Jeden wyciêty bok paznokcia odrosn±³ mi i nie mam z nim ¿adnego problemu. Natomiast drugi znowu mi wrasta. Spróbujê skorzystaæ z klamerek.
Stary 2003-02-24, 22:11   #13
Agentka
Wtajemniczenie

Re: Wrastaj±cy paznokieæ/Dorka

..w jakim sklepie te klamerki, jesli wolno spytac?

[img]icons/icon40.gif[/img]
Stary 2003-02-25, 08:11   #14
Dorka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 23
Re: Wrastaj±cy paznokieæ/Dorka

Jasne ¿e wolno spytaæ!!! Tylko nie wiadomo czy bêdzie odpowied¼!!! he, he!!!

Sklep mie¶ci siê w Ursusie na ul. Skoroszewskiej 2
tel. 605 100 404
godz 9.00-17.00
Dorka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2003-07-13, 22:04   #15
agus22
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1
Wrastaj±cy paznokieæ

Od d³u¿szego czasu mam problem z wrastaj±cym paznokciem u prawej stopy (prawdopodobnie but pozostawi³ to po sobie...)
W jaki sposób mo¿na sobie z tym poradziæ? (czy konieczna jest wizyta u kosmetyczki, czy mo¿liwe jest to w warunkach domowych)
Z góry dziêkujê.
Aga
agus22 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2003-07-13, 22:24   #16
WioletaM
Zakorzenienie

Znam ten ból. Mêczy³am siê z tym bardzo d³ugo. Stosowa³am ró¿ne ma¶ci, ale nic mi nie pomaga³o. I w koñcu posz³am do chirurga i wyci±³ mi boki paznokci. Mia³am tak przy dwóch paluchach. Po jakim¶ czasie znowu zaczê³y mi wrastaæ, ale stosowa³am p³yn przeciw wrastaniu paznokci z firmy Scholl i jeden wyleczy³ siê, a drugi nie. Zaznaczam, ¿e ca³y czas chodzê w butach o szerokich noskach. Drugi paznokieæ znowu zacz±³ mi wrastaæ, ale pod³o¿y³am sobie kawa³ek chusteczki higienicznej (mo¿e byæ te¿ kawa³ek bawe³ny) i ju¿ mi nie wrasta. Mnie paznokcie bardzo ropia³y. Lekarz powiedzia³ mi, ¿e nawet po wyciêciu mog± znowu wrastaæ.
Stary 2003-07-14, 21:31   #17
Beata
Przyjació³ka Wiza¿u

wpisz w wyszukiwarkê "klamra koryguj±ca", "wrastajacy paznokieæ" na pewno znajdziesz posty gdzie rozmawia³y¶my na ten temat.

www.ocean-urody.pl
paznokcie w Szczecinie
Stary 2003-10-29, 21:43   #18
k.
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 8

ja w³a¶nie dzisiaj mia³am ten zabieg zdjêcia paznokcia bola³o, a kiedy znieczulenie przesta³o dzia³aæ bola³o okropnie , mam 4 szwy. Ju¿ marze o tym ¿eby siê wszysto zagoi³o i ¿ebym nie musia³a ³ykaæ pyralginy ...
k. jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2003-10-30, 16:19   #19
WioletaM
Zakorzenienie

Re: Wrastaj±cy paznokieæ/do k.

Mia³a¶ zrywany ca³y paznokieæ? Ja nie mia³am ¿adnych szwów.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2003-10-30, 17:07   #20
Beata
Przyjació³ka Wiza¿u

i po co tyle bólu... nie chcê Ciê straszyæ ,ale wrastanie paznokcia nie bêdzie w ten sposób wyleczone. Klamry to jest nowoczesna ,bezbolesna i skuteczna metoda. Przeczytaj opis Dorek - trochê cierpliwo¶ci i efekty bêd± bardzo dobre.

www.ocean-urody.pl
paznokcie w Szczecinie
Stary 2003-10-30, 19:55   #21
k.
BAN sta³y

nie wiem . Ale wydajê mi siê , ¿e ani ty ani ja niejeste¶my w tej dziedzinie specjalistkami. Chirurg, kosmetyczka oni s± komu¶ musia³am zaufaæ. Rok wczesniej mia³am wycinane paznokcie w 2 palcach jeden sie wyleczy³ drugi nie dlatego tym razem lekarz stwierdzi³ , ¿e zdjêcie paznokcia to najlepsze rozwi±zanie. Oceniê to jak siê wszystko zagoi teraz przecie¿ nie pozostaje mi nic innego jak czekaæ prawda? swoj± drog± ciekawa jestem sk±d ta sk³onno¶æ w moim przypadku na pewno to nie obówie i nie wycinanie przez ten rok bardzo tego pilnowa³am. Zreszta wiesz niektórzy chyab po prostu maj± tak± sk³onno¶æ s± przecie¿ osoby które regularnie cierpi± na wrastaj±ce paznokcie stosuj±c rady kosmetyczki i chirurga. No nic mam nadziejê , ¿e ani mi ani tobie ju¿ to siê nie zda¿y. Pozdrawiam
Stary 2003-10-30, 20:08   #22
Dorixx
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 423

k. napisa³(a):
> nie wiem . Ale wydajê mi siê , ¿e ani ty ani ja niejeste¶my w tej dziedzinie specjalistkami. Chirurg, kosmetyczka oni s± komu¶ musia³am zaufaæ.

Akurat tak sie sk³ada, ze Beata Krajnik jest profesjonaln± kosmetyczk±...
Stary 2003-10-30, 20:17   #23
k.
BAN sta³y

w takim razie przepraszam heh no ale co ja mogê powiedzieæ maj±c opatrunek ma palcu przecie¿ go sobie nie przyklejê i nie za³o¿e na to klamerki . Mam tylko nadziejê ¿e takie rozwa¿ania pomog± osobom które w³a¶nie teraz maj± ten problem i musz± jakie¶ rozwi±zanie wybraæ . Mogê jedynie za jaki¶ czas powiedzieæ co z moim paznokciem i na ile chirurg mia³ racjê . Pozdrawiam
Stary 2003-10-30, 20:21   #24
Dorixx
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 423

Na przysz³o¶æ bêdziesz wiedzieæ, ¿e jest mniej bolesny sposób a teraz zyczê Ci, ¿eby siê jak najszybciej paluszek zagoi³
Stary 2003-10-30, 20:23   #25
k.
BAN sta³y

Stary 2003-10-30, 20:24   #26
k.
BAN sta³y

Dziêkuje
Stary 2005-07-11, 17:33   #27
destiny666
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 325
GG do destiny666
Unhappy Wrastajacy paznokiec

Nie moglam nic znalezc w wyszukiwarce wiec pisze.
Nie jestem do konca pewna ale chyba wrasta mi paznokiec w duzym palcu u prawej stopy.Ostatnio troche za bardzo przycielam paznokiec po prawej stronie i teraz skorka mi tam spuchla i przy dotyku i chodzeniu to boli.Mimo wsio probowalam tam jakos "zajrzec" i nie widzialam nic drastycznego...Pomozcie, nie chce odrazu isc do dermatologa bo jakos zwatpilam w lekarzy...
destiny666 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-07-11, 18:00   #28
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Wiadomo¶ci: 33 873
Dot.: Wrastajacy paznokiec

Ja na twoim miejscu bym poczeka³a kilka dni, nie dra¿niac tego miejsca i nie "zagladajac". Jakis czas temu zrobi³o mi sie cos takiego, nawet pare razy, w odstepach czasu oczywiscie i samo przesz³o, teraz jest wszytsko ok i nic sie nie dzieje. Tak chyba bywa jesli sie za daleko wytnie paznokiec, ale on niekoniecznie od razu wro¶nie tak, ¿e trzeba bêdzie lekarza.
Lexie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-07-11, 18:28   #29
Pyra1990
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 527

Nie martw sie Wiesz... Ja ju¿ mialam jeden paznokiec wycinany bo mi wrasta³. Zaciekawa sytuacja nie by³a, ale teraz jest ok. Pozatym przy drugiej stopie czasem sobie za mocno obetne i te¿ mnie boli, czasem puchnie. Ale ogólnie po kilku dniach wraca do normy. nie masz co sie martwiæ, bedzie ok

I'll never let you down...
Pyra1990 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-07-11, 19:01   #30
destiny666
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 325
GG do destiny666

Ale to mnie juz pare dni boli.No coz, skoncze z moja ciekawska strona charakteru i dam temu palcu, a najlepiej calej stopie spokoj na pare dniBynajmniej bede miala pretekst zeby wszyscy obok mnie chodzili bo ja palec mam chory zobaczymy co to bedzie
destiny666 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Paznokcie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2018-06-28 08:19:56

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.