|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
jesczze raz te dziasla
Dziwczyny jestem w 6 miesiacu w ciazy i potwornie krawia mi dziasla. Czy to normalne???? Wiem, ze moga byc spuchniete ale czy normalne jest krawienie?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze raz te dziasla
Dziwczyny jestem w 6 miesiacu w ciazy i potwornie krawia mi dziasla. Czy to normalne???? Wiem, ze moga byc spuchniete ale czy normalne jest krawienie?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Re: jesczze raz te dziasla
to najzupełniej normalne. Ja jestem w 7 m-cu i dziąsła krwawią mi już od kilku m-cy. Zwłaszcza właśnie podczas mycia zębów. Także nie przejmuj się- to minie.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
to najzupełniej normalne. Ja jestem w 7 m-cu i dziąsła krwawią mi już od kilku m-cy. Zwłaszcza właśnie podczas mycia zębów. Także nie przejmuj się- to minie.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Tak bywa,ja właściwie przez całą ciążę miałam krwawienia z dziąseł.Zaniepokojona poradziłam się lekarza i on wytłumaczył mi że to na skutek mocnych zmian hormonalnych. Niestety w ostatnich miesiącach (8-9) doszedł jescze ból zębów- to dopiero było nieprzyjemne.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Tak bywa,ja właściwie przez całą ciążę miałam krwawienia z dziąseł.Zaniepokojona poradziłam się lekarza i on wytłumaczył mi że to na skutek mocnych zmian hormonalnych. Niestety w ostatnich miesiącach (8-9) doszedł jescze ból zębów- to dopiero było nieprzyjemne.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: jesczze raz te dziasla
wczoraj zaczęło sie to u mnie!! mam spuchnięte dziąsła, ból zębów - wszystkich!!!! cała noc nie spałam tak bolało. jestem w 7 miesiącu ciąży.tak bedzie do konca?? nie dam rady! są na to domowe środki?
jest 7 rano a ja zaparzam sobie szałwie na płukanie i uśmierzenie bólu. pomóżcie!!!!! błagam!!!!
A gdyby tak się wedrzeć na umysłów górę, Gdyby stanąć na ludzkich myśli piramidzie, I przebić czołem przesądów chmurę, I być najwyższą myślą wcieloną... Juliusz Słowacki,Kordianhttp://www.szipszop.pl/tickers/14094.gifhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/33bc146a5d44b854.html |
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Najlepiej wybrać się do apteki, zapytać farmaceutki, czy dentosept A możesz stosować / ja niestety nie pamiętam czy można, bo "A" to z jakimś środkiem przeciwbólowym/. Może spróbuj takiej maści na ząbkowanie? ona przeznaczona dla niemowląt skutecznie goi stan zapalny i działa łagodząco np dentinox N. Najpierw jednak zapytaj farmaceutki, czy można
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Generalnie dentosept nie jest wskazany dla ciężarówek.
Sama mam też ten obrzydliwy problem ,nie wiem co robić ,czym płukać,co może choc trochę ściągnąc te dziąsła. Okropność |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Bóle dziąseł występują w ostatnich miesiącach ciąży czy mogą wystąpić też na początku??
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dentosept jak najbardziej jest wskazany dla kobiet w ciąży bo mi denystka radziła na krwawiące dziąsła. Mi krwawiły przez całą ciąże właśnie najbardziej z początku
.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
W drugiej polowie ciąży też mialam krwawienia z dziąseł, jak się okazalo było to zapalenie dziąsel. Dentystka polecila mi paste i płyn Meridol i to pomogło.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zgode sie tutaj z płatkiem mnie rowniez zarówno dentysta jak i ginekolog zalecił Dentosept wprawdzie krwawienie dziaseł nie ustepuje calkowiceie ale pomaga, dobrze jest przy okazji zmienic pastę do krwawiacych dziasel ja uzywam Lacalut- do nabycia tylko w aptekach i koniecznie pamietac zeby zmienić szczoteczkę na miękka.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
To jeszcze raz spróbuję wyjaśnić- Sam Dentosept to płyn ziołowy, który można stosować w ciąży, o ile kobieta nie jest uczulona na np rumianek etc
Dentosept Ale typowo przeciwbólowym jest Dentosept A, który zawiera środek chyba benzokainę lub lidokainę, nie pamiętam. Stosowanie tegoż trzeba skonsultować z lekarzem Dentosept A
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

.