|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Które biuro nieruchomości we Wrocławiu?
Oj nazakładam (jest takie słowo w ogóle?
![]() Czy któraś/yś z Was może polecić mi jakieś sprawdzone biuro nieruchomości we Wrocławiu? Oczywiście szukam takiego z w miarę niską prowizją, ale nie chcę zapisywać się na ślepo, bo słyszałam różne historie z nieuczciwymi biurami w roli głównej. Buziak i miłego dnia ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Które biuro nieruchomości we Wrocławiu?
Up
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze raz up, bo mi zależy bardzo
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nikt się nie orientuje?
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja się orientuję
![]() Rok temu wynajmowaliśmy mieszkanie i współpracowaliśmy ze świetnym biurem a raczej agentką z tego biura. Mieliśmy tylko jeden dzień na poświęcenie temu czasu, a ona przedstawiła nam wyczerpującą ilość ofert , w końcu wzięli prowizję 80%( za wynajęcie). W tym roku szukaliśmy mieszkania do kupienia i zainteresowaliśmy się ofertą w jednym z biur i tam też zostaliśmy potraktowani b profesjinalnie. Pani jeździła ze mną do wszystkich mieszkań, którymi się kolejno interesowałam, poświęcała mi czas, telefony i benzynę zupełnie za darmo. W końcu jednak odeszliśmy od zamiaru kupna, bo stwierdziliśmy, że jednak na takie mieszkanie, które chcemy nas nie stać. Muszę Ci napisać, że oferty biur są b podobne. współpracują one ze sobą, tak, że oferty nie są na ich wyłączność. Musisz się tylko zapytać czy coś płacisz za oglądanie i czy można negocjować prowizję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Zapomniałam dodać, że za kupno mieszkania biorą ok3-5%. Chcesz wynająć czy kupić?
Jak wróci mój TŻ to Ci mogę wysłać nr telefonów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ahgatta: kupić. Byłabym bardzo wdzięczna za numery telefonów. Dziękuję za informacje
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Natko napisałam Ci na priv
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Właśnie odpisałam
![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Rozglądamy się z TŻ za szeregówką w okolicach Wrocławia, ale wcale jakoś te oferty nie powalają na kolana. Już trochę brakuje nam sił na poszukiwanie i chyba skorzystamy z pomocy biura. Macie jakiegoś sprawdzonego pośrednika, który nie wciśnie byle czego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]()
Podnoszę. Czy któraś z Was może z czystym sumieniem polecić mi jakiegoś profesjonalnego pośrednika/pośredniczkę? Kilka lat temu pomagałam kupić mieszkanie mojej kuzynce i pośrednicy, których wtedy spotkałam, byli w większości baaaaaaaaaaardzo ..., niech będzie że egzotyczni. Nie wiem, jak można zatrudniać takich ludzi, naprawdę. Zanim trafiłyśmy na babkę która była w miarę ok, przeżyłyśmy straszne rzeczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
ja miałam pośrednika ale ja nie wiem jak oni pracują....znajdują mieszkania które nei spełniały moich oczekiwań....a nie były wygórowane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
2 lata szukałam szeregówki gdzieś koło Wrocławia. Najpierw robiliśmy to na własna rękę - myślałam, że oszczędzimy. Jak się okazało jest to bardzo czasochłonne, a w dodatku nie mogłam znaleźć nic fajnego, ani godnego zaufania. Tego typu budynki przeważnie budują mali deweloperzy, który nie ogłaszają się we wszystkich serwisach i ciężko do nich trafić. Do tego, jak już jeździliśmy oglądać domy, to zawsze były jakieś problemy, a to z działką, a to z pozwoleniami, co oczywiście wychodziło podczas zaawansowanych rozmów. Akurat z pomocą przyszła nam znajoma, która miała sprawdzone biuro i tak trafiliśmy do Pana Jakuba Skałby z Gross Nieruchomości i nie żałujemy. Razem obejrzeliśmy domy, Pan Kuba podpowiedział nam kilka rozwiązań aranżacyjnych, a co najważniejsze sprawdził wszystko pod kątem prawnym, więc nie obawialiśmy się braku pozwoleń, czy problemów, które wyjdą po paru latach. Już pół roku mieszkamy w naszym wymarzonym domku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja kupowałam za ich pośrednictwem mieszkanie. Szybko, profesjonalnie i niedrogo ![]() Przynajmniej w moim odczuciu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Bad-Boy
|
Jakieś nowe propozycje? Jakieś ostrzeżenia? Szukam biura do sprzedaży dużego mieszkania i nie pogardzę opiniami zwłaszcza tymi złymi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.