2018-07-30, 17:57
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie formy antykoncepcji polecacie?
Cytat:
Napisane przez Jestemkasia1388
Hejka dziewczyny , jestem tutaj nowa  Chciałabym od was zaczerpnąć porady jaka formę antykoncepcji stosujecie , z racji ze nie jestem „doświadczona” w tej dziedzinie potrzebuje porady  . Z Chłopakiem używamy tylko prezerwatyw ale rozważam tez rozpoczęcie brania tabletek , ale dużo naczytałam sie o skutkach ubocznych itp. Co sądzicie? Jaka formę antykoncepcji stosujecie ?
|
Każda forma antykoncepcji ma jakieś skutki uboczne - co nie znaczy, że u każdego się one w ogóle albo w danej formie czy natężeniu pojawią. Dopóki nie zaczniesz brać tabletek, to się nie dowiesz, jak one na Ciebie działają. Nie ma czegoś takiego jak badania, które określą jaki rodzaj tabletek jest dla Ciebie. To wszystko wychodzi w trakcie.
Niby metod jest dużo, ale w praktyce to są właściwie trzy: prezerwatywy, spirala\wkładka, hormony. Druga i trzecia mogą być połączone w formie wkładki hormonalnej.
No chyba że jeszcze doliczyć metodę objawowo-termiczną, ale według mnie ma ona sens tylko jako dodatek do prezerwatyw. Albo jak komuś religia zabrania i innego wyjścia nie widzi.
|
|
|