|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesuj± siê dermatologi± lub maj± problemy ze skór±. Masz tr±dzik lub atopowe zapalenie skóry? Do³±cz do nas, pomó¿ sobie i innym. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
ma³e ciemne jakby blizny na nogach
Witam
Mam na nogach brzydkie czerwono-brunatne ¶lady po ró¿nych zadrapaniach czy uk±szeniach komarów. S± to jakby takie blizny i szpec± strasznie i tak ju¿ brzydkie nogi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Dot.: ma³e ciemne jakby blizny na nogach
Proponujê wybraæ siê na konsultacjê do specjalisty.Jest wiele mo¿liwo¶ci, ¿eby temu jako¶ zaradziæ, od ma¶ci po ró¿nego rodzaju zabiegi np. Laser CO2. My¶lê, ¿e lekarz sam zdecyduje co z tym zrobiæ. Jedna wizyta pewnie nie wystarczy ale np. w Centrum Zdrowej Skóry mo¿esz wykupiæ sobie pakiet kilku zabiegów dziêki czemu sporo zaoszczêdzisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Koniecznie id¼ na konsultacje, zawsze zmiany skórne mog± byæ powa¿niejsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Opcji jest tak du¿o ¿e na forum odpowiedzi nie znajdziesz, a nawet je¶li to mo¿e okazaæ siê z³a i tylko sobie wyd³u¿ysz czas terapii, uderz do jakiego¶ w miare ogarniêtego chocia¿ dermatologa i bêdzie luz https://ranking.abczdrowie.pl/s/Dermatolog
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 234
|
Moja mama te¿ ma takie ¶lady po uk±szeniu owadów, dermatolog mówi ¿e to taka w³a¶nie reakcja alergiczna, mo¿e co¶ w tym jest bo ja nigdy nie mia³am ¶ladu po ¿adnym ugryzieniu, wiêc genetyka zdecydowanie odpada. Podobno mo¿na to smarowaæ olejkiem bio oil i jak±¶ specjaln± ma¶ci±, mamie to pomaga ale te¿ nie znika od razu, trzeba smarowaæ dzieñ w dzieñ i po max 3 miesi±cach ¶ladu nie ma
Edytowane przez izyda30 Czas edycji: 2018-07-05 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
U mnie jest tak samo po ugryzieniu jakiego¶ owada do 2 tygodniu takie zaczerwienienia siê utrzymuj± dopiero pó¼niej czerwone ¶lady ³agodniej± i nie ma po nich ¶ladu niestety ka¿dy inny ma organizm i inaczej reaguje na ugryzienia owadów.
Trochê dziwne s± te blizny czy uk±szenia jak by takie rozdrapane .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.