![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Modne Podziękowanie dla Gości na wesele
Czy magnesy dla gości weselnych są nadal modne?
![]() Moi znajomi mieli rok temu tego typu upominki na weselu z jakąś grafiką. Ja chciałabym zrobić magnes z naszym zdjęciem na pamiątkę (coś jak w przykładzie) jakieś zabawne zdjęcie, + np. inicjały , data lub jakiś cytat , jeszcze nie wiem ![]() Proszę napiszcie jak byście odebrali taki magnes jako goście? edit: nie załadowały się przykłady
Edytowane przez aezn913 Czas edycji: 2018-03-25 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Modne Podziękowanie dla Gości na wesele
Jako gość - cóż, nie jest to coś, co przypięłabym na lodówce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W przypadku takich bibelotów trzeba liczyć się z tym, że po weselu trafią na dno szuflady. Jak dla mnie to słaba dekoracja. Nawet gdyby była to bliska mi para, nie powiesiłabym na lodowce ani nie postawiła na widoku. Schowałabym raczej do pudła z rzeczami, które dostałam od kogoś i nie mam serca wyrzucić, ale wystawić na widok też nie mam zamiaru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
w moim wypadku trafiłoby do kosza a nie na dno szuflady
![]() |
#5 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
A mnie się wydaje, że małe próbówki z herbatą bądź kawą są dobrym pomysłem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
hę?
|
My z TŻem na ostatnim weselu dostaliśmy magnesy (po jednym na głowę
![]() Jak dla mnie nie musi być żadnych dodatkowych podziękowań. Cieszę się tym, że młodzi mnie goszczą na weselu. ![]() Ale jeśli już, to wyżej wspomniane próbki herbaty są naprawdę super pomysłem. Albo cukierki (też mogą być personalizowane), bo to można na szybko wsunąć zanim obiad wjedzie. ![]() Moim zdaniem nie warto wymyślać nic na siłę, żeby byle tanio, ale było. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ktoś ma potrzebę, to śmiało, byle bez niepotrzebnej tandety czy prowizorki.
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
dokładnie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Dla mnie to tandeta i dziwię się, że (jeśli?) to kiedykolwiek było modne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Jak już jakiś gadzet ze zdjęciem, to długopis - też tanio, a przynajmniej może się przydać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
przepraszam, że plastikowy długopis z rozjechaną (żeby się zmieściła trzeba ją nieco zdefasownować) twarzą to fajny gadzet?
wywaliłabym do kosza równie szybko co magnes - weź to przy ludziach z torebki wyciągnij, sorry ale nie. jeśli ktoś ma potrzebę przypominać swoim gościom jak wygląda, również po godzinach imprezy, to ja proponuję jednak wywołać jakieś jedno ślubno-weselne zdjęcie i rozesłać gościom w oficjalnym podziękowaniu za przybycie (moja przyjaciółka zrobiła coś takiego i najfajniejsze w tym wszystkim było to, że udało się rozwieźć zdjęcia tak, żeby każdy gość miał je w pn po weselu w skrzynce na listy. moi fotografowie też mają taką usługę - koszt: 2 zł (przy popularnym formacie) + koperta + ewentualny znaczek. czyli to wersja niskobudżetowa. a jakże bardziej efektowna niż kiszowaty gadżet (pomijam nawet, że wysyłanie bilecików z podziękowaniem jest w bardzo grzecznym sposobem wyrażenia wdzięczności za przybycie i fajnie by było, gdyby było standardem))
![]() |
#14 | |
hę?
|
Cytat:
Pomijając kwestię tandety i wyglądu zdjęcia na długopisie, to naprawdę wesele to nie konferencja, na której firmy wymieniają się gadżetami. Nie dajmy się zwiariować modzie na uszczęśliwianie gości na siłę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie takie bzdety to tylko zaśmiecania środowiska. Prędzej cyz później wszystko ląduje w śmietniku. Byłam na wielu weselach, dostałam masę takich "prezencików" - wszystkie wylądowały w koszu. A nie zapomnę jeszcze jak siostra mojego ex organizowała wesele. Też wychodziła z założenia że prezenty muszą być, kasa im się kończyła to kupiła na allegro okropne gipsowe aniołki po zeta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ojojojj to zupełnie zbiłyście mnie z koncepcją, gdyż właśnie cukierki itp wydały mi się czymś nie trwałym, natomiast naprawdę magnes takowy posiadam od przyjaciół (może dlatego, iż są to bliskie mi osoby) i mając kilkadziesiąt różnych (z wakacji itp) gadżetów wydało mi się to fajne
![]() a coś nie dojedzenia i nie gadżet typu długopis? ![]() zdjęcie po weselu w skrzynce bardzo mi się podoba, ale nie wiem czy da radę to dobrze zorganizować w tak krótkim czasie u nas...
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o zdjęcie - w sumie nie wiem co wypada, a co nie, ale może to nie musi być wręczone od razu? Z małym opóźnieniem, ale za to z odręcznie pisanymi, indywidualnymi podziękowaniami na odwrocie (coś osobistego może poruszyć mocniej, niż ,,hurtowe" podziękowania). Albo wręczone w dzień ślubu kartki z nieślubnym zdjęciem. Moim zdaniem, jeśli już coś wręczać, to niech to będzie ładne i starannie wykonane. Gadżety ze słabej jakości zdjęciem, albo wspomniane wcześniej ,,okropne gipsowe aniołki po zeta" to dla mnie słaba forma podziękowania. Już lepszy ten cukierek, po którym zaraz nie będzie śladu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Wśród moich znajomych nie ma ani jednej osoby, która zbierający magnesy i przyczepiala na lodówkę (większość lodówek w zabudowie - choćby i chcieli, nue ma jak)
ale przede wszystkim - bez badziewia i cepelii. jak ci bardzo zależy, to przeznacz na to pewien budżet i sprawdź czym jesteś w stanie za to zaskoczyć. jeśli nie jesteś w stanie - odpusc
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Ja widziałam ostatnio m&m w takich fiolkach
![]() Albo dać po tabletce aspiriny w woreczkach ![]() ![]() Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2018-03-30 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
aspiryna może być bardzo niebezpiecznym "prezentem", jeśli na weselu są dzieci, które się do tego niepostrzeżenie dorwą (dzieciaki się kręcą przy stołach, gdy jeszcze trwa składanie życzeń, do tego w przeciwieństwie do dorosłych - one są takimi fantami zaaferowane bardziej niż rodzice, którzy raczej nie zaczną imprezy od przejrzenia giftów). trzeba też pamiętać, że niektórzy mogą być na nią uczuleni (i nie wszyscy o tym wiedzą!) - to jest jednak lekarstwo, a leki na imprezie z alkoholem to nigdy nie jest dobry pomysł.
natomiast w sensie estetycznym - to wygląda bardzo fajnie i nie trąci tandetą, jak magnesiki czy długopisiki.
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2018-03-30 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A życzenia składa się przed kościołem a nie na sali. Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2018-03-30 o 13:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
no właśnie nie zawsze pod kościołem. co kraj to obyczaj
przy weselach wyjazdowych, z noclegiem, a tych coraz więcej, zaproszeni goście bardzo często składają życzenia już na sali. pod kościołem życzenia składają goście wyłącznie zawiadamiani, a towarzystwo w tym "międzyczasie" się przemieszcza. w przypadku rozdawania prezencików przy wyjściu, ryzyko z dzieciakami może faktycznie odpaść (pytanie, co chcesz dać dzieciom jak one będą wychodzić? wszyscy dostają, a one nie? czy milion wersji prezentu) nie będę cię przekonywać, że pomysł dawania ludziom w prezencie leku to głupota i lekkomyślność. w skrajnym przypadku zafundujesz gościom duszności i obrzęk dróg oddechowych - jak ci się ktoś o mało co przekręci po imprezie, to z pewnością zapamięta... ![]()
![]() |
#23 |
hę?
|
Byłam w ostatnim czasie na 5 weselach, życzenia pod kościołem były tylko na jednym.
![]() Ewentualnie pod kościołem życzenia składały osoby, które uczestniczyły tylko w ślubie. A darowanie w prezencie leku... Cóż, byłabym mocno zdziwiona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Bez przesady z tym lekiem. To tylko coś na kaca "pół śmichem, pół żartem" - zawsze można coś dorzucić, jakieś krówki czy coś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Komplikatorka
|
Aspiryna na podziękowanie dla gości... świat się kończy...
w podziękowaniu dla rodziców dasz wit C czy Biovital czy inne coś na serce ? ---------------------------------------------------------------- w temacie: koleżanka za parę mc bierze ślub i robi malutkie słoiczki miodu https://decoris.pl/p/127/467/12760/P...1/mdrs/MD.html - coś tego typu
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A autorka chciała budżetowe pomysły. Poza tym miód też może uczulać. Cukierki dla kogoś na diecie? Herbata/kawa dla kogoś kto sobie dopiero wybielił zęby? Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2018-03-30 o 16:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
serio uważasz że zagrożenie związane z podaniem lekarstwa to problem analogiczny do diety i cukierka!?
(miód może być wcale nie drogą opcją - wystarczy się pofatygować do pasieki, kupić konkretny słój, a potem domówić słoiczki, przelać, opakować i opatrzyć bilecikiem/etykietą). natomiast jestem zdania, że miód pasuje do rustykalnych/naturalnych klimatów. wesele w stylu glamour i swojski słoiczek miodu jakoś nie idą mi w parze
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2018-03-30 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Komplikatorka
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;82589716]Oczywiście, może ktoś ma cukrzycę albo próchnicę - taki cukierek może mu zaszkodzić.[/QUOTE]
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
bez komentarza
![]() mam nadzieję, że kiedyś ci się perspektywa zmieni i przestaniesz traktować lekarstwa jak cukierki. mam nadzieję, że bez jakiś dramatycznych okoliczności, które miałyby cię do tego skłonić. (na koniec polecam lekturę dowolnej książki dotyczącej savoir vivre'u - rozdział o robieniu innym prezentów)
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2018-03-30 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.