2018-08-10, 09:17
|
|
Raczkowanie
|
Rękawiczki do fitnessu
Chciałam prosić was o radę odnośnie rękawiczek. Chodzę na ćwiczenia ze sztangą i kettle. Nie podnosimy dużych ciężarów, raczej chodzi o dłuższe serie z małym obciążeniem. Oprócz tego mamy jeszcze inne ćwiczenia.
Rękawiczki potrzebne mi do ochrony przed odciskami przy sztandze oraz aby dłonie nie ślizgały się po podłodze np. przy desce.
Do tej pory miałam 2 pary rękawiczek. Jedne z allegro no-name miały miękkie wstawki na dłoniach oraz silikonowe wypustki zapobiegające ślizganiu. Sprawdziły się bardzo dobrze, ale przylepiec przestał działać i ciągle się rozpinają. Drugie były z martez sport i szkoda słów.
Przez ostatnie 2 dni obeszłam mnóstwo sklepów sportowych i z rękawiczkami jest bieda. Spodobały mi się jedne z under armour, ale na dłoniach nie miały miękkich wstawek tylko silikonowe paski zapobiegające ślizganiu. Zastanawiam się czy to ochroni przed odciskami na dłoniach i czy nie będzie przeszkadzało przy ćwiczeniach, bo sztanga i kettel obracają się w dłoniach. Rękawiczki kosztowały 100 zł, więc wolałabym kupić dobrze. Drugie tę cześć na dłoni miały miękką, wykonana z irchy czy zamszu (nie znam się), nie miały nic chroniącego przed ślizganiem. Czy ta ircha zapobiegnie ślizganiu?
Wolałabym nie kupować rękawiczek przez internet, bo kiedyś wzięłam moje rowerowe, które są minimalnie za duże i ćwiczenia w nich były katorgą.
|
|
|