|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Zwrot pieniędzy
Witam Wszystkich.
Ma mały problem i może ktoś z was będzie umiał mi poradzic i doradzić co w tej sytuacji zrobić.Mianowicie,jakiś czas temu pożyczylam Znajomemu(który prowadzi swoją firmę) bezinteresownie pieniądze.Niestety do dnia dzisiejszego nie mogę sie doprosić o zwrot moich pieniędzy - że zaraz zrobi przelew -że zaraz zleci przelew swojej ksiegowej -że czeka na zwrot nadplaconego podatku z urzędu skarbowego -że dostał bardzo duże dofinansowanie z uni europejskiej -że buduje dom -że biuro mu okradli -że mial jakies operacje itp itd Zamiast poprostu honorowo się przyznać że w ogóle nie chce mi oodać tych pieniędzy. Kwota nie jest mała,żebym mogła tak sobie odpuścić.Niestety nie mam wystarczających dowodów żeby pójść z tym do sądu,dowiadywałam się u prawnika ![]() Więc,zastanawiam się czy by nie napisać listu z prośbą do Jego żony,żeby porozmawiała z mężem lub jakoś na niego wpłynęła ,żeby w końcu oddał mi te pieniądze.Pozatym pierwszy raz jak mu pożyczyłam kasę to podał własnie konto swojej żony,żeby uniknąć płacenia podatku. Co o tym pomyśle sądzicie? |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zwrot pieniedzy
Treść usunięta
Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2018-07-08 o 15:33 |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Do skarbówki napewno się wybiorę. Wezwanie już Mu wysyłałam ale niestety wróciło do Mnie😡
Do sądu nie mogę z tym iść bo ja pozyczylam pieniądze ale przelew był zrobiony z konta mojego koleżanki, i to ona by musiała to niechce zgłosić 😢😢😢 Jeśli masz jakieś jeszcze inne pomysły to Proszę o radę... |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Czyli nie masz żadnych dowodów? Niemądrze to rozegrałaś (delikatnie mówiąc), zwłaszcza, że kwota niemała. Nie będzie łatwo je odzyskać na drodze prawnej, ale możesz mu narobić wstydu przy jego pracownikach, znajomych, rodzinie, że jest oszustem i gnidą. Czytałam na forum, że ludzie szli się 'poskarżyć' do pracodawcy dłużnika i wtedy pieniądze się znalazły. Życzę Ci powodzenia!
PS Ja kiedyś też pożyczyłam dwóm osobom pieniądze (po 200 zł). Raz odzyskałam szybko, raz dopominałam się z 4 miesiące i po tamtym razie nie pożyczam nikomu poza TŻowi i najbliższej rodzinie. Polecam ten zwyczaj. |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie mam taki zamiar narobić mu wstydu gdzie się tylko będzie to możliwe i ukrocic to jego cwaniakowanie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:39.