Związek i rozłąka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-07-19, 22:41   #1
Nk_mx
Przyczajenie

Związek i rozłąka

Witam wszystkich!

Jestem z chłopakiem od 2 lat. Od września rozdziela nas szkoła ( przez trzy lata chodziliśmy do jednej klasy i tam prawie cały czas spędzaliśmy razem) troszkę się boję o nasz związek mianowicie chłopak idzie do technikum z ludźmi którzy są zupełnie inni niż on, lecz szybko łapie kontakty z ludźmi, jest bardzo społeczny , zaś ja do liceum zupełnie sama bez znajomych. Boje się że ta „rozłąka” nas od siebie oddali, nie będziemy ze sobą tak zżyci jak dotychczas, a na dopiar złego pojawia się zazdrość niestety :/

On mówi że nie widzi żadnego problemu, za to ja jestem przerażona tym wszystkim co ma się zdarzyć. Nie wiem co robić, każda rozmowa na ten temat kończy się kłótnia i mówieniem ze to nie problem i jestem przewrażliwiona...

Co robić? Jak sobie poradzić? :/
Nk_mx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-20, 05:42   #2
Mad Star
Raczkowanie

Dot.: Związek i rozłąka

W przyszłości pójdziecie do pracy zapewne w różnych firmach i co wtedy? Będzie musiał wybrać taki zawód i taką firmę jak ty żebyś czuła się bezpiecznie?

W tej chwili jedynym rozwiązaniem, które chciałabyś usłyszeć i wprowadzić w życie byłoby pójście przez was do tej samej szkoły i klasy ale tak nie będzie.

Będziecie się widywać po szkole albo w weekendy. Nie ma w tym niczego dziwnego.

Jak sobie poradzić? Przyjąć do wiadomości, że tak wygląda życie, że chłopak ma rację nie widząc problemu bo go nie ma zwyczajnie i no cóż chyba tyle.

Masz problem z własnymi obawami. Musisz nad nimi zapanować ale nikt poza tobą samą nie wymyśli jak to zrobić
Mad Star jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-20, 06:54   #3
squirrelqa
Zakorzenienie

Chyba za bardzo uwiesilas się na tym chłopaku i przeraża Cię fakt, że nie będzie z Tobą już non stop. No tak wygląda w większości przypadków związek - spotkania wieczorami i w weekendy, a w międzyczasie nawiązywanie koleżeńskich relacji z innymi osobami w szkole, na studiach, w pracy. Nie trzymaj go na smyczy, bo on już zaczyna na to reagować coraz ostrzej i w końcu nie wytrzyma tej kontroli.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-20, 09:17   #4
I am Rock
lokalna gwiazda

Wybacz, ale co to za rozłąka, skoro raptem w różnych szkołach będziecie? Tragizujesz, jakby chłopak miał do innego kraju wyjechać.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-20, 18:25   #5
stitches
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nk_mx Pokaż wiadomość
Witam wszystkich!

Jestem z chłopakiem od 2 lat. Od września rozdziela nas szkoła ( przez trzy lata chodziliśmy do jednej klasy i tam prawie cały czas spędzaliśmy razem) troszkę się boję o nasz związek mianowicie chłopak idzie do technikum z ludźmi którzy są zupełnie inni niż on, lecz szybko łapie kontakty z ludźmi, jest bardzo społeczny , zaś ja do liceum zupełnie sama bez znajomych. Boje się że ta „rozłąka” nas od siebie oddali, nie będziemy ze sobą tak zżyci jak dotychczas, a na dopiar złego pojawia się zazdrość niestety :/

On mówi że nie widzi żadnego problemu, za to ja jestem przerażona tym wszystkim co ma się zdarzyć. Nie wiem co robić, każda rozmowa na ten temat kończy się kłótnia i mówieniem ze to nie problem i jestem przewrażliwiona...

Co robić? Jak sobie poradzić? :/
Może zabrzmie blacho, ale jak to jest prawdziwa miłość i będziecie mieli ze sobą byc to będziecie, nie zmieni tego środowisko czy jakaś szkoła. Potraktuj to jako coś w rodzaju próby dojrzałości związku. Martwienie sie na zapas i wszczynanie kłótni z powodu czegoś, co się nawet jeszcze nie zdarzyło napewno w niczym nie pomoże, zluzuj.
Jak każdy malutki człowieczek tej ziemii, osiągnąć coś przez wysiłek..."
stitches jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-20, 19:07   #6
Adrianna_8
Zakorzenienie

Znasz wszystkich ludzi w tym technikum?

O ile wasze szkoły nie znajdują się 100km od siebie lub więcej to nie widzę problemu. Będziecie się widywać po szkole i w weekendy i będzie okay.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-20, 19:55   #7
lady666macbeth
Zakorzenienie

przede wszystkim opanuj się jeśli chodzi o zazdrość.
Mniej się przejmuj. To że idziecie do różnych szkół, nie znaczy że nie będziecie sobie już bliscy.
Stary 2018-07-20, 20:07   #8
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

nie zatrzymasz chlopaka na sile
jak ma odejsc poniewaz kogos poznal to odejdzie
jestescie na starcie zycia,nowe szkoly,w przyszlosci nowe uczelnie,praca ,wszedzie beda nowi ludzie,kobiety,mezczyzni
zaakceptuj zmiany.jesli wasz zwiazek jest udany przetrwa te kilka godzin w roznych szkolach a moze nawet te rzadsze widzenia dodadza romantyzmu waszej relacji
co ma byc to bedzie
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-20, 20:17   #9
Foollow
Raczkowanie

Ja się strasznie bałam, gdy szliśmy z chłopakiem na studia. Ta sama uczelnia, ale inne kierunki, inni znajomi, nowi ludzie. Nie jestem osobą otwartą i mnie to przerażało.
Ale wyszło w końcu tak, że my ze sobą zamieszkaliśmy, no i byliśmy od was trochę starsi. Raczej nowe znajomości i nowi ludzie na nic nie wpłynęli, jedynie na to, że każde z nas miało więcej historii do opowiadania. Ale jak mówię, nasza sytuacja była trochę inna.
Foollow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-20, 22:26   #10
Folgia
Rozeznanie

Ja tu myślę, że zacznie was dzielić jakaś kosmiczna odległość, a tutaj tylko o chodzenie do różnych szkół się rozchodzi Wyluzuj. Nie szukaj problemów, tam gdzie ich nie ma.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości