![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Tęsknota...zamiast lepiej jest gorzej..
Ludzie pomocy...
Jakiś czas temu rozstałem się po kilkuletnim związku z dziewczyną. Na początku było jakoś w miarę. Teraz ? Teraz jest coraz gorzej.. Już mi siły opadają na walkę z tym wszystkim.Staram się jak mogę ale nie daję już rady.. Ona zakończyła związek... Już nie wiem co robić,chce uciec od tego wszystkiego wyjechać cokolwiek.Rozpadam się od tego wszystkiego,braku snu,apetytu... Edytowane przez ramn92 Czas edycji: 2018-07-28 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tęsknota...zamiast lepiej jest gorzej..
Więc na chwilę przestań z tym walczyć. Nie napędzaj się kolejnymi myślami tylko poczuj cały ból. Zlokalizuj go w ciele i pozwól mu na chwilę być. I wchodź coraz głębiej. Sprawdzaj, czy możesz go jeszcze bardziej poczuć. Oddychaj w to miejsce, które najbardziej dokucza. Jak zatopisz się w bólu, to myślenie powinno ustać i przyjdzie ulga. Ale nie czekaj na tą ulgę. Po prostu pozwól sobie poczuć to fizyczne wręcz cierpienie. Ono Cię nie zabije.
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Wiem, rozumiem, że go cały czas czujesz. Tylko mi nie chodzi o sam ból tylko o Twoją relację do tego bólu. Do tej pory cały czas chcesz się go pozbyć. A ja Ci mówię - pozwól na niego chociaż na chwilę. Zanurz się. Nie uciekaj.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Sam pisałeś, że próbowałeś już wszystkiego. Co masz do stracenia?
Uczucia nie zabijają. Strach przed nimi, opór zabija.
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Złotego środka też nie ma.. A póki co jestem na takim etapie że za nic w świecie nie potrafię spotkać się z inną czy też znaleść sobie "klin" ;/ W środku czuję że podświadomie bym w jakiś sposób zranił tą 2 osobę ;/ w tym moją ex.. Lojalność i szacunek trzeba mieć nadal... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
... Edytowane przez laisla Czas edycji: 2018-07-28 o 18:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz jakichś przyjaciół, z którymi możesz być sobą i wykrzyczeć ten swój ból? Samotność może wszystko jeszcze spotęgować bo będziesz pławił się prawdopodobnie w nieszczęściu.
... Edytowane przez laisla Czas edycji: 2018-07-28 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może nie od razu wciskał z problemami, ale gdzieś razem wyjść, wygadać się..spojrzenie innych zawsze rzuca nowe światło na sytuację. Poza tym po to są też przyjaciółmi, aby w najgorszym momencie właśnie im się wcisnąć z tymi problemami.
... Edytowane przez laisla Czas edycji: 2018-07-28 o 18:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak mam pracę siedze tam paktycznie po 17 godz dziennie bo nie chce wracać do domu. Wolałbym tutaj się wygadać. I tak mi jest głupio pisać na forum tym bardziej jako facet o swoich problemach.. zwłaszcza że w wiekszości wypadków to faceci są tą gorszą stroną. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Nie potrafię sobie z tym wszystkim poradzić.. Bardzo mi na niej zależy strasznie ją kocham ale przegrałem,przegrałem walkę o nią.. ciężko się z tym pogodzić zwłaszcza po tych kilku latach. Ciężko mi sobie wyobrazić to aby wgl kiedykolwiek zbliżyć się do innej..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Co takiego (jesli mozna zapytac) sie wydarzylo, ze dziewczyna odrzucila tak glebokie szczere i piekne uczucie, jakim darzyles i darzysz ja do teraz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Żebym ja to mógł wiedzieć chętnie bym powiedział... Z dnia na dzień.. dzień prędzej było wszystko ok.... teraz u niej jest tez ok.. tylko nie u mnie... Żadnej krzywdy jej nie zrobiłem nigdy bo była dla mnie oczkiem w głowie... W sumie cały czas jest ale cóż.. Popełniłem 2-3 głupie błedy ale tymi błędami jej nie skrzywdziłem bo to nie były krzywdzące rzeczy.
Edytowane przez ramn92 Czas edycji: 2018-07-28 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Tak zerwala bez wyjasnienia? Nie zapytales o powod? Przeciez nie mozesz tak trwac bez wyjasnienia, to ci sie nalezy, jak kosc psu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamiętam że dzień po naszym normalnym spotkaniu stwierdziła że nie wyszło i to było tyle. Kilka dni później się spotkaliśmy i praktycznie nic nie mówiła tylko płakała.. i to było ostatni raz kiedy wgl się widzieliśmy... potem moje próby które nic nie dały ![]() Edytowane przez ramn92 Czas edycji: 2018-07-28 o 19:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Co innego jezdzic miesiac do dziewczyny a co innego umowic sie na 1-na rozmowe, ktora by wyjasnila, co jest powodem rozstania. Chociazby po to, zeby miec swiadomosc cojej nie odpowiadalo i na przyszlosc wyciagnac wnioski.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W sumie nie tak dawno napisała że ona sama nie wie czego chce, że nie zrobiłem jej nic złego nie skrzywdziłem jej wrecz przeciwnie. Że jestem dobrym facetem.. ale to tylko tyle. Potem jakieś sms że Ciągle o mnie myśli. Ale od kąd poznałą nowego kontakt się urwał ja tak samo przestałem pisać bo to bez sensu przegrałem i tyle.. Tylko nie potrafię się z tym pogodzić. Edytowane przez ramn92 Czas edycji: 2018-07-28 o 19:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
mysle, ze na pewno by ci bylo lzej, latwiej to wszystko ogarnac, gdybys wiedzial, dlaczego tak zrobila.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Generalnie wszystko było dobrze,wspólne plany do ostatniego dnia,plany na wakacje, przyszłość wspólne mieszkanie.. a nagle z dnia na dzień nie ta dziewczyna obrót o 180stopni... Nie moja Roksanka... przez kilka lat związku 1 raz się rozstaliśmy.. Oboje żyć bez siebie nie mogliśmy..do ostatniego dnia.. No na chwilą obecną to ja sam nie potrafię poskładać się do kupy i zacząć bez niej żyć.. za nic nie potrafię.. Edytowane przez ramn92 Czas edycji: 2018-07-28 o 19:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym musiala cos na sile powiedziec "dlaczego", to mysle, ze ten facet byl juz wczesniej i uczucie jej sie wypalilo. Tylko brak jej odwagi ci to powiedziec. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Szczerze ? po jej zachowaniu i braku chęci na spotkanie i wyjaśnienia też tak myślę. Ale mówiłą że nie, dopiero jakieś 2-3 tyg po rozstaniu zauważyłem "aktywność" tego gościa na jej fb choćby. Dopiero w tedy miała go w znajomych. Więc ciężko powiedzieć. Chociaż mogło i być tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ramn92;85131756]Żebym ja to mógł wiedzieć chętnie bym powiedział... Z dnia na dzień.. dzień prędzej było wszystko ok.... teraz u niej jest tez ok.. tylko nie u mnie... Żadnej krzywdy jej nie zrobiłem nigdy bo była dla mnie oczkiem w głowie... W sumie cały czas jest ale cóż.. Popełniłem 2-3 głupie błedy ale tymi błędami jej nie skrzywdziłem bo to nie były krzywdzące rzeczy.[/QUOTE]
dla ciebie mogly byc glupie a dla niej wazne. Rozmawiales z nia o tym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=wiekanka;85132431]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
No to witam.Możemy sobie uścisnąć wirtualnie dłonie.Tyle,że ja jestem kobietą,a kobiety podobno przeżywają wszystko silniej. Co na to pomaga ? Nie wiem,od prawie roku szukam sensownej odpowiedzi.Ja podobnie jak Ty uciekam w pracę,wieczorne zajęcia,spotkania ze znajomymi.Wracam do domu mega póżno,jednak i tak potrafię pół nocy przepłakać.
Zazdroszczę Twojej byłej dziewczynie takiej miłości jaką darzysz ją Ty,nawet po rozstaniu.Sama chciałabym,żeby mój obiekt westchnień tak mnie kochał,ba,żeby chociaż czasami o mnie myślał.Życie,życie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.