|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Studia kosmetologia - Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
Kosmetologia
Witam kochani,pisze na tym forum z prośbą,moze znajdzie się ktoś,kto pomoże mi wyjść z tej sytuacji. A mianowicie, bardzo bliska mi osoba, twierdzi że uczęszcza na studia, tylko, ze nie chodzi na zajęcia, nie widziałem żadnych papierów z uczelni,mowi mi,ze najpierw trzeba zaliczyc zajęcia praktyczne, ale jest zaraz styczeń,ja się na tym kompletnie nie znam. Potrzebuje osoby ktora przybliży mi to wszystko,i doradzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Studia kosmetologia - Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
Po pierwsze - skąd wiesz, że ta osoba nie chodzi na zajęcia? Na jakiej podstawie tak wnioskujesz?
Co się kryje pod pojęciem ,,papierów z uczelni"? Bo jeżeli zielony indeks - odeszły do lamusa już wiele lat temu, teraz są elektroniczne. Zresztą taki indeks (byłam ostatnim rocznikiem na uczelni z papierowym) dostaje się dopiero na koniec semestru. Podpisaną umowę z uczelnią oddaje się na początku roku akademickiego i czeka na podpis dziekana (ja swojej kopii po dzień dzisiejszy nie dostałam). Nie wiem, jakie jeszcze inne papiery można pod to podpiąć... legitymacja studencka? To też nie jest wyznacznik studiowania - można odebrać w pierwszym tygodniu i więcej na uczelnię nie zawitać. List o przyjęciu? List o skreśleniu z listy studentów? Tego drugiego nigdy nie otrzymałam, chociaż na pierwszych studiach do sesji zimowej nie podeszłam i sama składałam rezygnację w kwietniu nadal będąc studentem. ![]() Najlepszym dowodem byłoby zaświadczenie o statusie studenta z dziekanatu, które wydają od ręki na prośbę studenta. Kosmetologia ze względu na swój charakter studiów ma sporo zajęć praktycznych. Teoretyczne zajęcia też się znajdą (szczególnie jeżeli to I rok). Prawda jest taka że nic nie zdziałasz jeżeli owa osoba sama Ci o tym nie powie. W dziekanacie nikt nie udzieli informacji o danym studencie nawet jego członkom rodziny. Chociaż zawsze można spróbować jeżeli ma się ku temu solidne wątpliwości. Brat mojej przyjaciółki ,,studiował" tak kilka lat, dopóki rodzina mająca coraz większe i słuszniejsze podejrzenia pojechała do dziekanatu i wybłagała panią o sprawdzenie w systemie. Oczywiście takiego studenta nie było. Ale to było wiele lat temu, jeszcze przed RODO a sama pani pracująca w dziekanacie nigdy nie powinna tak postąpić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Studia kosmetologia - Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
Dziękuje serdecznie za naświetlenie mi tych informacji, bardzo jestem wdzięczny.
Pozdrawiam serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.