|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Problem z byłym facetem
Witam wszystkich
![]() Chciałabym się Was poradzić. Sprawa nie jest prosta (bynajmniej dla mnie). Chodzi o mojego ex ![]() Następnie znów ja zainicjowałam spotkanie po paru dniach. Plakałam, że mi ciężko, ale nie prosiłam żeby wrócił. Powiedział, że jestem ważna dla niego i możemy być przyjaciółmi. Spotykać się raz w tygodniu (ustalić jakiś dzień). Jak później dzwoniłam do niego żeby to ustalić ro nagle nie wiem, zobaczymy, że może raz spotkamy się 2 razy w tygodniu, a raz nie. I nie rozumiem jego podejścia. Ps. Ostatnio pisał, że jest w szpitalu ja się martwiłam, po czym dostałam smsa że świat nie kreci się wokół mnie i żebym nie mówiła że go nie kocham. Po czym następnego dnia przepraszał, że tak napisał. Powiedzcie co o tym sądzicie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Wizażowy Kot Igor
|
Dot.: Problem z byłym facetem
Moim zdaniem, trochę za bardzo naciskasz na te spotkania. No i szczerze mówiąc- średnio wierzę w przyjaźń po rozstaniu, zwłaszcza, jeśli to rozstanie rani jednego z partnerów. Nie mówię, że jest ona niemożliwa, jednak po rozstaniu musi byc jakiś czas na poukładanie wszystkiego, oswojenie nowej sytuacji zanim zacznie się spotykać z tą druga osobą na innych zasadach.
Jego zachowanie też budzi wiele wątpliwości.Zerwaliście z jego inicjatywy, on Ci zaproponował przyjaźń ale (bez urazy) z przyjacielem nie uprawia się seksu (chyba, że jest to tak zwany uklad FWB). Myślę jednak, że on inaczej sobie tę Waszą "przyjaźń" po rozstaniu wyobrażał. Na Twoim miejscu przestałabym wychodzić z inicjatywą bo tak to trochę wygląda, jakby ten Wasz nowy uklad był mocno jednostronny. Żeby przyjaźń zaistniała potrzebna jest inicjatywa z obu stron.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Gdy rozstałam się z chłopakiem z mojej inicjatywy, to też proponowałam, że możemy się spotykać, czysto koleżeńsko, nadal się przecież lubimy itp. tylko że jego maślany wzrok na spotkaniach, próby dotyku i wypytywanie czy się z kimś innym spotykam zaczęły być dla mnie męczące. A gdy zaczęłam się spotykać z innym, to nie było dla niego zbyt komfortowe, więc urwałam kontakt z ex.
Myślę, że Twój facet idzie już po prostu dalej i nie chce poświęcać swojego czasu na koleżeńska relacje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wierzę jakoś w przyjaźń od razu po zerwaniu. Taki plasterek, albo usprawiedliwienie na wypadek jak się komuś zechce do łóżka, tylko szkoda że cierpisz na tym i liczysz na coś więcej a on najwyraźniej nie wie czego chce i zdecydowanie nie chce związku. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Bo on taki jest. Ma ze sobą problemy. Odcina się od ludzi, a potem marudzenie że nikt po zs mną go nie rozumie. Sam mi mówi, że po tych spotkaniach, które inicjuje czuje się lepiej. Ja już trochę się pogubiłam.
Zranił mnie bardzo rozstaniem, bo podjął decyzję taką a nie inna. Gdzie udawał, że wszystko jest w porządku. A nie było. Widziałam, że coś się dzieję. Mimo próśb żeby porozmawiał i powiedział o co chodzi, wołał udawać. I po prostu uznał, że związki to nie jest to czego chce w życiu. Nie są potrzebne do niczego. To tylko zakłopotanie i nie potrzebny stres... Może z mojej strony jest to, że nie umiem poradzić sobie z tym, że go nie ma i nie będzie. Przyzwyczaił do tego, że jest ciągle. Sam dużo pisał, dzwonił, spotkaliśmy się prawie codziennie, bo tego potrzebował. A ja czuje się jakbym była na jakimś odwyku. I ogólnie to wygląda tak, że jak coś się dzieje albo nie ma z kim rozmawiać to nagle umie normalnie porozmawiać itd. A nie chce, żeby widział we mnie wsparcie tylko i wyłącznie jak jemu będzie źle. A ze mną się nie będzie liczył. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Gazela inteligencji
|
Robisz sobie krzywdę wchodząc w takie niewiadomo co
#8 |
Wizażowy Kot Igor
|
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Mysle ze mozesz jeszcze gorzko zaplakac ..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Jak bedzie w innym zwiazku tez bedziesz tak chetnie sie znim.spotykala jako.przyjaciolka ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Po co sobie to robisz kobito, jak chcesz zamknąć ten rozdział, to zakończ tę relację, która tak naprawdę nie wiadomo czym ma być
#11 |
Zakorzenienie
|
Autorko, ja serio rozumiem, że masz wrażenie, iż spotykanie się z nim, widywanie go pomaga, łagodzi ból rozstania. Ale wierz mi - jak już się to całkowicie zakończy (a zakończy), to będzie gorzej i pożałujesz, że od tygodni, czy miesięcy już mogłaś się "leczyć" z rozstania, a zamiast tego przedłużałaś dziwną relację. Wy się wcale nie przyjaźnicie. Ty liczysz po cichu na to, że mu się odmieni, a on chce skorzystać z Twojego fajnego towarzystwa jednocześnie nie martwiąc się o zobowiązania. Przyjaźnić się (ewentualnie, bo w większości przypadków to niemożliwe i do niczego człowiekowi niepotrzebne) to się można po jakimś tam czasie od rozstania lub jeżeli związek wygasił się w sposób samoistny i obydwie strony tak to widzą. Krzywdzisz się, chociaż zapewne odbierasz to jako lekarstwo na rozstanie.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Raz już była taka sytuacja. Rozstaliśmy się po pół roku, z jego inicjatywy, bo byłam bardzo okropna (kłótnie, przez stres związany z uczelnia), nie ważne że wszystko było na mojej głowie (mieszkaliśmy razem 2 miesiące).
I pojawiła się w tych złych chwilach przyjaciółka K (dziewczynę znał ok 2 miesiące, a już uznawał ją za przyjaciółkę) i tak K. wracała się w nasz związek, że powinnien mnie zostawić, ona przy nim będzie itd. Spotykali się krótko (jej mówił, że nie ma ze mną żadnego kontaktu) a wszystko wiedziałam. Dzwonił, żalił się, jaka to ona jest zła itd. Trzymałam się twardo do czasu jak usłyszałam jego rozmowę przez telefon i powiedział, że ją kocha... ( parę tygodni bycia razem) i wtedy coś we mnie pękło. Zaczęłam go unikać, nie starałam się już za bardzo. Podchodziłam do tego chłodno. Aż któregoś dnia zadzwonił i powiedział, że z nimi koniec (dziewczyzna go wyśmiała, że jest bardzo słaby psychicznie itd). I tak od słowa do słowa zeszliśmy się. Tylko nie wiem co ja miałam w głowie w tamtym momencie. Bo mówił, że znów się zakochał, że jestem taka cudowna i wgl. A z nią był żeby w dać mi nauczkę. Tylko pytanie jaką i dalczego? Przepraszam, że tak chaotycznie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wydaje mi się, że on wyciągnął ze mnie chęć do życia (stałam się tak jaby jego kopią). On teraz ma wszystko gdzieś, a ja przeżywam wszystko (stresuje się bez powodu, na nic nie mam ochoty). Dla niego to nawet stresująca sytuacją jest wyjście do sklepu, bo boi się ludzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Autorko, serio nie szkoda Ci życia i własnych uczuć, nerwów?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Ellen_Ripley:
Tak. Masz w pełni rację, że tym się leczę. Widzę jaki jest chłodny i oziębły. I nie potrafię tego zrozumieć. Było tak dobrze. Pomagaliśmy sobie wzajemnie. Wydaje mi się, że on wyciągnął ze mnie chęć do życia (stałam się tak jaby jego kopią). On teraz ma wszystko gdzieś, a ja przeżywam wszystko (stresuje się bez powodu, na nic nie mam ochoty). Dla niego to nawet stresująca sytuacją jest wyjście do sklepu, bo boi się ludzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Zapewne tak jest. W sumie też jest bardzo podatny na wpływ innych ludzi. Mieszka z kolegami i na pocZątku ciągle chciał żebym była przy nim. Godziłam się. Koledzy powiedzieli, że ma ograniczyć spotkania ze mną. Zrobił to. Koledzy powiedzieli, że nie można tak ciągle z dziewczyną siedzieć i takiego kontaktu utrzymywać. Zrobił to. Wszyscy znajomi/przyjaciele mówią idź na terapię, odstaw używki. Długo się zastanawiał. Zrobił to. A jak ja coś mówiłam to gadania oj weź przestań, mają rację itd. Nie ważne, że byłam przy nim jak było bardzo źle, dostawał ataków paniki czy jak płakał. To było mało ważne
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Jesteście zagubieni, nie jesteście pewni decyzji o rozstaniu.
Nie przetrawiliście jeszcze tego rozstania i pod przykrywką "przyjaźni" robicie sobie sami krzywdę. |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Ja nie chciałam tego rozstania. Nawet nie wiedziałam, że tak to się skończy.
On podjął decyzję. Może ta "przyjaźń" miała być dla mnie "pocieszeniem". Nie umiem sobie z tym poradzić, bo brakuje mi go. Ale już się nie narzucam. Wiem, że przyjdzie taki moment, że sam zadzwoni i poprosi mnie o pomoc i wsparcie, ale ja nie wiem czy będę chciała pomóc. Ogólnie to jest człowiek bardzo zsgubiony, ma problemy i podobno idzie do psychiatry na terapię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Przepraszam, za inny nick. Ale nie zauważyłam, że koleżanka się nie wylogowała
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez jamayka1 Czas edycji: 2018-08-01 o 19:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
Tak wyszło
![]() To byli bardzo bliscy koledzy (myślałam na początku, że są to bracia). I prawie w tym samym czasie zerwali. Podejrzane ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Ale ja mówię o tych facetach.
Nie jestem gowniarą, która robi sobie żarty z takich rzeczy -.- Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Wizażowy Kot Igor
|
Zamykam trollowy watek
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.