|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
jak mam przerobic to lusterko?
Wymyslilam sobie, ze zrobie mojej siostrzenicy fajne lusterko jako prezent na komunie, pojechalam do ikeii z nadzieja ze znajde takie jakies lusterko w drewnianej oprawie, ktora bede mogla pomalowac w jakies kwiatki.Niestety nie bylo takiego, a cos musialam kupic to wzielam takie jak na zalaczonej focie - to biale dookola lusterka to taka jakby gruba gabka.
I wlasnie nie mam pomyslu co by z tym zrobic ![]() A myslalam o kolorystyce takiej ciemnorozowo-fioletowej macie moze jakies pomysly?! czym to pomalowac, a moze cos powibijac w ta gabke?sama nie wiem ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: jak mam przerobic to lusterko?
jak patrzę na to lusterko to mam wrażenie, że to jest jajko
![]() skoro jest to 'gruba gąbka' to może powbijać w to jakieś kwiatki z pasmanterii, przykleić koraliki, zwierzątka ( ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
pomalowalabym na fiolecik, a jak się kończy gąbka a zaczyna lustro- w tym miejscu przykleiłabym falbankę z pasmanterii w kolorze różowym. Jezeli chcesz, to mozesz i namalować różowe kwiatki- koniecznie z zółtymi środkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Lusterko jest piekne i pop-artowskie i nie warto go przemalowywac, tak mysle. Ozdobilabym jakimis okraglymi elementami na obrzezu (pileczki kolorowe..?) lub lusterkami jak na zalaczonym zdjeciu, albo nawet chodzacymi po obrzezu lusterka figurkami (z bajek ? smerfy ? elfy ? inne ksiezniczki ?). A jedna z tych figurek (taka troche w ruchu albo ciagnaca za soba kotka/pieska) stalaby sobie w wewnetrznym kregu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
super pomysly dziewczyny
![]() ![]() wlasnie nad malowaniem myslalam i nie wiem jaka farba by byla najlepsza :/ pochodze po sklepach z takimi pier***kami i popatrze co mozna kupic olianna, super te lusterka z tej foty, sama sobie take bede musiala zrobic ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja... pomalowałabym lustereczko w paseczki różowo fioletowe..... zrobiłabym to farba akrylową:P Ta falbanka rózowa tez by sie nadała:P
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
a ja powbijałabym tam suszone kwiatuszki, same kwiatki bez łodyg. I polakierowała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
tak o je zrobilam
troche biedne, heheh ale nie mialam czasu biegac po sklepach wiec urzylam starej farby plakatowki i lakiery do paznoci ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Muszę przyznac ze pomyslowe i te motylki normalnie boskie ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
O jakie słodkie to lustereczko
![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ja też mam problem z lusterkiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Igusiu --> Pomaluj je w czarne kropeczki (lub czarno-różowe, czarno-białe.) Lub namaluj czernego motyla.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
moze cekiny tak poukladane w pawie oko?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
No to ja mam kilka pomysłów. Zależy do jakiego pomieszczenia
![]() Do kuchni: przemalować na żółto farbą (albona taki kolor w kolorze kuchni), poprzyklejać na to różne suszone kwiatki, zioła (jakieś suszki), pomalować w jakieś kwiaty, albo konewki. Można też zrobić motyw płotku z drewnianych patyczków. Do pokoju nowoczesnego: Bardzo kolorowe lusterko w różne wzory, na to jakieś świecidełka itp. staromodnego: pomalować bejcą albo w kolorze drewna, poprzybyjać takie jakby rameczki i powkładać w to zdjęcia. Do łazienki: Najlepiej białe, takie jakie jest. Na to możesz poprzyklejać kawałki szkiełek tylko jakiś przezroczystych albo białych. Możesz też przykleić albo przybić kubeczek na szczoteczki do zębów. No to tylko moje pomysły, mam nadzieję, że chociaż trochę Ci się spodobają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja kupiłam lusterko w drewnianej oprawie w sklepie za 4 złote po 7 zł :P heh :P pomalowałam je czarną farbą plakatową i powbijałam w niego srebrne szpilki do których przyczepiłam wiszące koraliki. Wygląda super, szpilki przypominają ćwieki, więc wygląda troche wyzywająco
![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.