Perfumy dla mojej kobiety - proszę o pomoc - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-04, 16:56   #1
tmkszlc
Przyczajenie

Perfumy dla mojej kobiety - proszę o pomoc

Witam, zbliżają się urodziny mojej kobiety, z którą jestem już jakiś czas pomyślałem, by kupić jej jakieś perfumy. Przyznam szczerze, że nie wiem co jest teraz modne, za kilka dni wybieram się do perfumerii aby sobie po niuchać różne zapachy i może wybrać coś przy waszej pomocy.

Aktualnie wiem, że moja kobieta (18 lat) używa zapachów Kate Moss, na 90% jest to model Kate. Jest to zapach moim zdaniem dosyć lekki acz intensywny i przyciągający, bardzo go na niej lubię, ona również go bardzo lubi i wiem, że się jej kończy, stąd też pomysł na uzupełnienie jej zapasów perfum co uważam w tym przypadku za dość pożyteczny prezent.

Myślałem nad kupieniem jej właśnie Kate Moss Kate ponownie i zastanawiam się czy będzie to dobry pomysł, czy może pójść do przodu i samemu jej jakiś zapach zaproponować.

Czy możecie coś polecić podobnego do zapachu Kate Moss Kate?

Przeszukiwałem różne fora jak i strony perfumerii i wytypowałem te, lecz nie wiem jak pachną:

Kate Moss Kate
Dior J'adore
Calvin Klein Euphoria
Diesel Loverdose
Giorgio Armani Acqua diGioia
Jeniffer Lopez Still

Dodam iż chciałbym zmieścić się w 200 złotych. Jeśli nie dam rady to trudno, dopłacę.

I jeszcze jedno pytanie. Na ile starcza wam flakonik 30, 50 i 100 ml?

Dziękuję za odpowiedzi.
tmkszlc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-04, 17:56   #2
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Dot.: Perfumy dla mojej kobiety - proszę o pomoc

Cytat:
Napisane przez tmkszlc Pokaż wiadomość
Witam, zbliżają się urodziny mojej kobiety, z którą jestem już jakiś czas pomyślałem, by kupić jej jakieś perfumy. Przyznam szczerze, że nie wiem co jest teraz modne, za kilka dni wybieram się do perfumerii aby sobie po niuchać różne zapachy i może wybrać coś przy waszej pomocy.

Aktualnie wiem, że moja kobieta (18 lat) używa zapachów Kate Moss, na 90% jest to model Kate. Jest to zapach moim zdaniem dosyć lekki acz intensywny i przyciągający, bardzo go na niej lubię, ona również go bardzo lubi i wiem, że się jej kończy, stąd też pomysł na uzupełnienie jej zapasów perfum co uważam w tym przypadku za dość pożyteczny prezent.

Myślałem nad kupieniem jej właśnie Kate Moss Kate ponownie i zastanawiam się czy będzie to dobry pomysł, czy może pójść do przodu i samemu jej jakiś zapach zaproponować.

Czy możecie coś polecić podobnego do zapachu Kate Moss Kate?

Przeszukiwałem różne fora jak i strony perfumerii i wytypowałem te, lecz nie wiem jak pachną:

Kate Moss Kate
Dior J'adore
Calvin Klein Euphoria
Diesel Loverdose
Giorgio Armani Acqua diGioia
Jeniffer Lopez Still

Dodam iż chciałbym zmieścić się w 200 złotych. Jeśli nie dam rady to trudno, dopłacę.

I jeszcze jedno pytanie. Na ile starcza wam flakonik 30, 50 i 100 ml?

Dziękuję za odpowiedzi.
A może przejdźcie się razem pod pozorem kupna perfum dla Ciebie.
Wtedy poniuchacie damskie, a jeśli coś jej się spodoba to nie będziesz musiał wybierać w ciemno
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-04, 18:47   #3
tmkszlc
Przyczajenie

najlepszą opcją to bym ją✂tam zabrał i po prostu powiedział, żeby sobie wybrała, ale czy to nie będzie dziwnie wyglądało? : / to ma być na jej 18te urodziny.
Stary 2011-10-04, 18:59   #4
beyza
Perfume Lover

Cytat:
najlepszą opcją to bym ją✂tam zabrał i po prostu powiedział, żeby sobie wybrała, ale czy to nie będzie dziwnie wyglądało? : / to ma być na jej 18te urodziny.

Różne kobiety różnie reagują. Prezent moim zdaniem wymyśliłeś świetny , to na pewno i najbezpieczniej byłoby właśnie kupić Kate Moss. Inna sprawa, że ja np. bardzo bym się ucieszyła, gdyby mój chłopak zaproponował takie rozwiązanie, że pójdziemy razem i wybierzemy coś wspólnie, bo i tak jej zrobisz niespodziankę tą propozycją i tak. Plus będziesz miał sto procent gwarancji, że trafisz w jej gust, i że Tobie też się perfumy spodobają. Niemniej jednak, ja mówię tylko za siebie, a Ty najlepiej znasz swoją dziewczynę i wiesz jak zareaguje.

PS. Jestem pod wrażeniem Twoich starań, naprawdę miło się czyta takie posty, widać, że naprawdę Ci zależy by kupić coś co ją ucieszy i zaskoczy.

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-04, 19:08   #5
tmkszlc
Przyczajenie

Dzięki za miłe słowa ; ) Chciałbym ją✂zaskoczyć i chciałbym też, aby prezent jej się spodobał, bo nie sztuka jest wydać 200 złotych na perfumy, których nie będzie się jej przyjemnie używało. Tak więc i tak się tam wybieramy w sobotę do kina✂i będziemy mijać perfumerię, więc chyba najrozsądniej będzie ją zabrać tam i razem coś wybrać.
Stary 2011-10-04, 19:52   #6
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu dziwnie? Ja bym bardzo się ucieszyła z takiego prezentu
królewna z drewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-04, 19:56   #7
RenWier
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez królewna z drewna Pokaż wiadomość
Ja podobnie. Tylko w takiej sytuacji lepiej mieć przy sobie więcej niż dwie stówki..
RenWier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-04, 19:56   #8
BlueberryMilkshake
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez królewna z drewna Pokaż wiadomość
Łooo, ja też
BlueberryMilkshake jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-04, 20:03   #9
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RenWier Pokaż wiadomość
Ja podobnie. Tylko w takiej sytuacji lepiej mieć przy sobie więcej niż dwie stówki..
Właśnie tak kiedyś sto lat temu mój obecny mąż poszedł ze mną do Sephory i wybrałam sobie Sensi edp, które uwielbiam do dziś

Ale właśnie do S. czy D. to dwie stówki mogą nie styknąć , wybierze jakieś za 400 zł i tak głupio powiedzieć, że te to za drogie...

Ale ja np. też bym bardzo się ucieszyła jakbym dostała perfumy, zawsze sobie sama kupuję i chciałabym dostać takie, które sam by mi mąż wybrał

Jeżeli klasyczna Moss jej się podoba to i powinny moim zdaniem jej się podobać Still Lopez, J'adore też są lubiane przez ogół kobiet, ja tam lubię
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-04, 20:16   #10
RenWier
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Właśnie tak kiedyś sto lat temu mój obecny mąż poszedł ze mną do Sephory i wybrałam sobie Sensi edp, które uwielbiam do dziś

Ale właśnie do S. czy D. to dwie stówki mogą nie styknąć , wybierze jakieś za 400 zł i tak głupio powiedzieć, że te to za drogie...

Ale ja np. też bym bardzo się ucieszyła jakbym dostała perfumy, zawsze sobie sama kupuję i chciałabym dostać takie, które sam by mi mąż wybrał

Jeżeli klasyczna Moss jej się podoba to i powinny moim zdaniem jej się podobać Still Lopez, J'adore też są lubiane przez ogół kobiet, ja tam lubię
Otóż to.. może się okazać, że dziewczyna ma chrapkę na coś droższego, trzeba być przygotowanym na taką ewentualność.. Sami wiecie.. kobieta w perfumerii to realne zagrożenie
RenWier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 09:33   #11
platekrozy
Zakorzenienie

O uwielbiam takie wątki to takie słodkie

Wracając do tematu to tak: najlepiej będzie,żebyś ją zabrał tak jak mówią dziewczyny do perfumerii.Jednak również się zgadzam,że może wzdychać do jakiejś flaszki za 400-500zł Przynajmniej u mnie w sephorze rzadko rzucają mi się perfumy niżej niż 300 zł A też głupio żebyś ją prowadził i pokazywał co może niuchnąć,a co nie Dlatego może zabierz ją do rossmana?Pod pretekstem np.kupienia sobie maszynek czy czegoś tam a równocześnie tam są tańsze perfumy,często super promocje

Nie mogę Ci jednak doradzić dokładnie,ponieważ nie lubię na sobie zapachu Kate Moss

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-05, 11:40   #12
BitterAmelia
Przyczajenie

Dla młodej dziewczyny dobre są świeże, kwiatowo-owocowe zapachy. Z nowości zdecydowanie mogę Ci polecić Diesel Loverdose. Sama używam i jest po prostu przecudny. Kwiatowy, zmysłowy, naprawdę rewelacyjny. Za ok 170 zł kupisz 30 ml, za 230 masz już 50 ml. Jeśli Twoja kobieta używa Kate Moss to ten zapach na pewno jej się spodoba
BitterAmelia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 12:00   #13
magdulenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BitterAmelia Pokaż wiadomość
Dla młodej dziewczyny dobre są świeże, kwiatowo-owocowe zapachy. Z nowości zdecydowanie mogę Ci polecić Diesel Loverdose. Sama używam i jest po prostu przecudny. Kwiatowy, zmysłowy, naprawdę rewelacyjny. Za ok 170 zł kupisz 30 ml, za 230 masz już 50 ml. Jeśli Twoja kobieta używa Kate Moss to ten zapach na pewno jej się spodoba
Na pewno nie
Kate Moss - Kate i Loverdose to dwa przeciwlegle bieguny olfaktoryczne

Juz dziewczyny Ci dobrze doradzily - najlepiej wybierzcie sie wspolnie.
Kwestia ceny moze byc ciut drazliwa, ale wydaje mi sie, ze jesli dziewczyna jest normalna - to i ta drazliwa sprawe mozecie omowic wczesniej, aby w sklepie nie bylo ZONK

A odnosnie perfum Kate Moss - sa jeszcze rozne inne wersje:
Kate by Kate Moss Luxury Edition EDP
Kate Moss Wild Meadow
Kate Summer Time
Kate Moss Love Blossoms

moze ktoras z nich wpadnie Wam w nos??

Powodzenia

5269
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 14:39   #14
katja_24
Zakorzenienie

Niesmialo podpowiem, ze przeciez mozna sie wybrac do perfumerii w celu poznania upodoban dziewczyny, niekoniecznie trzeba mowic, ze to prezent dla niej. A potem mozna dokonac zakupu w perfumerii internetowej, tam jest o polowe taniej niz w Sephorze, Douglasie itp, a perfumy tez sa oryginalne
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 19:01   #15
beyza
Perfume Lover

Cytat:
Napisane przez BitterAmelia Pokaż wiadomość
Od Kate Moss do Loverdose droga daleka. To po pierwsze, po drugie, jestem młodą dziewczyną i świeże, kwiatowo-owocowe zapachy, kompletnie mi się nie podobają, więc może nie generalizujmy. (Nie mówiąc o tym, że Loverdose to anyż podany w ilościach przytłaczających, więc gdzie tu świeżość i kwiaty:confused :

Inna sprawa, że zgłosiłam Cię za nieopłaconą reklamę w podpisie.... Tak na przyszłość, najpierw czytamy regulamin, a potem się udzielamy na forum, ok?

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992

Edytowane przez beyza
Czas edycji: 2011-10-05 o 19:02
beyza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości